.

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ !!!

Να βγάλει τη θηλιά από το λαιμό χιλιάδων εργαζομένων που, εν μέσω βαθιάς κρίσης, ζουν με την αγωνία αν η εφορία θα μπλοκάρει ή θα αποδεσμεύσει τους λογαριασμούς μισθοδοσίας της εταιρίας στην οποία εργάζονται, ώστε να μην μείνουν απλήρωτοι, επιχειρεί να βγάλει με απόφασή της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων κυρία Αικατερίνη Σαββαΐδου.

(φωτό αρχείου)

Η απόφαση της ΓΓΔΕ έρχεται να δώσει προτεραιότητα στους εργαζόμενους μιας επιχείρησης που έχει υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις, διασφαλίζοντας τους μισθούς τους έναντι της προστασίας των συμφερόντων του Δημοσίου.

Συγκεκριμένα η απόφαση Σαββαΐδου προβλέπει ότι εξαιρείται από την εφαρμογή του μέτρου της δέσμευσης από την εφορία (για διασφάλιση του Δημοσίου) του 50% των τραπεζικών λογαριασμών των παραβατών, εφόσον σε αυτούς κατατίθεται ή διακινείται η μισθοδοσία εργαζομένων αλλά και οι αποζημιώσεις απολύσεων.

Επίσης εξαιρούνται και οι τραπεζικοί λογαριασμοί μέσω των οποίων καταβάλλονται από Οργανισμούς, Ασφαλιστικά Ιδρύματα ή άλλους φορείς του Δημοσίου συντάξεις, κοινωνικό μέρισμα και οποιαδήποτε άλλα επιδόματα και παροχές κοινωνικού χαρακτήρα.

Μέχρι σήμερα, η ισχύουσα νομοθεσία προβλέπει ότι εφόσον η εφορία διαπιστώνει μεγάλες παραβάσεις που αφορούν στην μη καταβολή ποσών ΦΠΑ, Φόρου Μισθωτών Υπηρεσιών και άλλων παρακρατούμενων φόρων συνολικού ύψους άνω των 150.000 ευρώ ή στην έκδοση ή στη λήψη πλαστών - εικονικών φορολογικών στοιχείων συνολικής αξίας άνω των 300.000 ευρώ μπορεί να δεσμεύει προληπτικά το 50% των καταθέσεων του παραβάτη.

Συγκεκριμένα η απόφαση της κας Σαββαϊδου προβλέπει επίσης ότι :
- Το μέτρο της δέσμευσης του 50% των τραπεζικών καταθέσεων και του συνόλου του μη χρηματικού περιεχομένου των τραπεζικών θυρίδων αίρεται εφόσον ο παραβάτης καταβάλει τουλάχιστον το 40% των πρόσθετων φόρων, τελών και εισφορών που έχουν προκύψει από τον φορολογικό έλεγχο, μαζί με τις προσαυξήσεις, τους τόκους και τα πρόστιμα, εφόσον δεν έχει προσφύγει στην Διεύθυνση Επίλυσης Διαφορών ή τουλάχιστον το 50% των ποσών αυτών εφόσον έχει υποβάλει προσφυγή..

- Αντί της καταβολής του 40% ή του 50% των παραπάνω ποσών ο παραβάτης δύναται να καταθέσει στην αρμόδια φορολογική αρχή ανέκκλητη και ανεπιφύλακτη εγγυητική επιστολή υπέρ του Δημοσίου διάρκειας 12 ή 8 μηνών για το 40% ή το 50%, αντίστοιχα, του συνολικά προσδιορισθέντος ποσού των κύριων και προσθέτων φόρων, τελών και εισφορών μετά των προσαυξήσεων, τόκων και προστίμων ή των οικείων προστίμων, προσαυξημένου με τις επιβαρύνσεις εξαμήνου.

ΠΗΓΗ
http://www.newmoney.gr/palmos-oikonomias/oikonomia/item/221679-den-tha-mplokarei-ti-misthodosia-epixeiriseon-i-eforia
SSL Certificates