.

Δευτέρα 27 Οκτωβρίου 2014

ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΤΟ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ : ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΥΜΕ ΠΡΟΔΟΣΙΑ & ΕΝΟΧΟΥΣ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας

Η ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΒΑΘΕΙΕΣ ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΡΙΖΕΣ
Η αρχή έγινε το 1915, από την Κυβέρνηση Ζαϊμη !!!

Όταν ο παππούς μου Χρήστος Καραγεώργης, σε ηλικία μόλις 17 ετών, ήρθε από την Κύπρο ως εθελοντής στην Ελλάδα για να πολεμήσει στο πλευρό των Ελλήνων στη μάχη του Σκρα, όπου τραυματίστηκε βαριά και έμεινε ανάπηρος, δεν γνώριζε, ούτε μπορούσε ποτέ να φανταστεί, ότι η Ελληνική Κυβέρνηση Ζαϊμη, για χάρη των "συμμάχων" Γερμανών, είχε προδώσει το όραμα της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα, μη αποδεχόμενη τη δωρεάν παραχώρηση της μεγαλονήσου από τους Άγγλους το 1915 !!!


Η ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΠΕΙΣΜΑΤΙΚΑ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΟΥΝ ΤΑ ΚΑΛΠΙΚΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΑΣΤΙΚΟΙ ΗΓΕΤΕΣ ΤΟΥ ΔΟΓΜΑΤΟΣ ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://kinima-ypervasi.blogspot.gr/2014/07/blog-post_1957.html

Μέχρι το 1878 η Κύπρος ήταν υπό τουρκική κατοχή.

Το 1878 παραχωρήθηκε από την Τουρκία στη Μεγάλη Βρετανία, έναντι τιμήματος 88.000 λιρών το χρόνο.

Το 1914, κατά τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, επειδή η Τουρκία κήρυξε τον πόλεμο κατά της Μ. Βρετανίας, αυτή κατήγγειλε μονομερώς τη σύμβαση παραχώρησης της Κύπρου του 1878 και προσάρτησε τη μεγαλόνησο στη δική της κυριαρχία.


Έτσι, από το 1914, η Τουρκία δεν είχε πλέον κανένα κυριαρχικό δικαίωμα στην Κύπρο.Και φτάνουμε στο 1915 και, συγκεκριμένα, στην 17/10/1915, όταν η Μ. Βρετανία προσφέρει στην Ελλάδα, εντελώς δωρεάν, την παραχώρηση της Κύπρου.


Αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, που χάθηκε με 100% ελληνική υπαιτιότητα, αφού η Κυβέρνηση ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΖΑΪΜΗ, προσκολλημένη στη γερμανόφιλη κατεύθυνση των ελληνικών ανακτόρων και της βαυαρικής βασιλικής οικογένειας της Ελλάδος, πρόδωσε το όραμα της ένωσης και αρνήθηκε την προσφορά !!!


ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ, ΑΛΛΑ 100% ΑΛΗΘΙΝΟ !!! 
και μπορείτε να το διαβάσετε στη σελίδα 572 του Πορίσματος της Βουλής του 1988 για το Φάκελο της Κύπρου !!!Οι Άγγλοι μας χάριζαν την Κύπρο το 1915 και οι Έλληνες αρνηθήκαμε την προσφορά, για να μη δυσαρεστήσουμε τους τότε συμμάχους μας στον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο, τους Γερμανούς, που έβαλαν τα βρωμοπόδαρά τους στην Ελλάδα από την απελευθέρωση, εγκαθιστώντας τον Όθωνα ως βασιλιά της Ελλάδος και, από τότε μέχρι και σήμερα, κρατούν υπόδουλο και υποταγμένο ολόκληρο το ελληνικό πολιτικό σύστημα.
Πως να εξηγηθεί διαφορετικά ο λόγος που το απίστευτο αυτό γεγονός, έχει διαχρονικά και διακομματικά κρατηθεί ως 7σφράγιστο μυστικό, από όλες τις μετέπειτα γενιές Ελλήνων και Κυπρίων ;;;

Το 1923 υπογράφηκε η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ, με την οποία η Τουρκία αναγνώρισε και επίσημα την προσάρτηση της Κύπρου στην Αγγλία και παραιτήθηκε ρητά από κάθε κυριαρχικό και πάσης φύσης άλλο δικαίωμα επί της μεγαλονήσου, με αποτέλεσμα, ο Κεμάλ Ατατούρκ, να καλέσει τότε όλους τους Τουρκοκυπρίους να μεταναστεύσουν στην Τουρκία.

Την 01/05/1925 η Κύπρος κηρύχθηκε επίσημα ως Αγγλική αποικία.
Στο διάστημα αυτό ξεκίνησαν, με πρωτοστάτη την κυπριακή εκκλησία, σωρεία δράσεων και κινητοποιήσεων για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, τις οποίες πλέον η Μ. Βρετανία αρνούνταν ακόμη και να ακούσει, αφού την προσφορά της αυτή το 1915 ήταν η ίδια η Ελλάδα που την απέρριψε.
Μάλιστα, μετά το 1931, το αγγλικό αποικιακό καθεστώς, αφού κατέπνιξε με στρατιωτική επέμβαση την επανάσταση για την ένωση, κατά την οποία, για πρώτη φορά, υψώθηκε η ελληνική σημαία στην Κύπρο, έγινε  δικτατορικό, επιβάλλοντας σκληρά διοικητικά μέτρα και απαγορεύσεις κατά του κυπριακού λαού, προκειμένου να καταστείλει κάθε σκέψη ένωσης της μεγαλονήσου με την Ελλάδα.

Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, το 1947, η Μ. Βρετανία αποφάσισε να εκδημοκρατίσει το αποικιακό καθεστώς της στην Κύπρο.

Έτσι, κατά το 1949, ξανά με πρωτοβουλία της κυπριακής εκκλησίας υπό τον Μακάριο τον Β',  διενεργήθηκε για πρώτη φορά δημοψήφισμα για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, στο οποίο το 95,7% των Κυπρίων ψήφισαν "ΝΑΙ" !!!     

Έτσι, κατέφθασε στην Ελλάδα κυπριακή αντιπροσωπεία που κατέθεσε τους φακέλους του δημοψηφίσματος στον τότε Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, προκειμένου αυτός να τους διαβιβάσει στην Κυβέρνηση ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ, για να προβεί στις περαιτέρω ενέργειες και να πράξει ότι απαιτούνταν ενώπιον της διεθνούς κοινότητας, για την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, που αποφασίστηκε με δημοψήφισμα από τον κυπριακό λαό και, μάλιστα, σχεδόν ομόφωνα, με ποσοστό 95,7%.

ΟΜΩΣ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ ΠΡΟΔΩΣΕ ΓΙΑ ΔΕΥΤΕΡΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΟΡΑΜΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, ΑΡΝΟΥΜΕΝΗ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΕΙ ΤΟΥΣ ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΤΟΥ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ,  με την άθλια αιτιολογία ότι, δήθεν, δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για κάτι τέτοιο.

Απίστευτο ;;;
Διαβάστε το στο Πόρισμα της Βουλής του 1988 για το Φάκελο της Κύπρου, στη σελίδα 573.


ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ 2 ΦΟΡΕΣ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΚΑΙ ΚΥΠΡΟΥ.

ΠΡΩΤΑ ΤΟ 1915, ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΟΝΗΣΟΥ ΚΑΙ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΤΟ 1949, ΕΠΙΤΡΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΙΣΗΜΗ ΔΙΑΒΙΒΑΣΗ ΤΟΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ !!!

ΚΑΙ ΤΙΣ 2 ΟΜΩΣ ΑΥΤΕΣ ΦΟΡΕΣ, Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΩΝ ΟΣΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑΝ !!!

Οι γερμανόδουλες ελληνικές κυβερνήσεις είχαν ανέκαθεν άλλα σχέδια για την Κύπρο.
Δεν ήθελαν ποτέ την ένωση με την Ελλάδα και έκαναν τα πάντα για να οδηγηθεί η Κύπρος στην αυτοδιάθεση, την ανεξαρτησία, την ομοσπονδιοποίηση και, εν τέλει, στη διχοτόμηση, ξαναβάζοντας στο παιχνίδι - όπως θα αποκαλύψουμε στη συνέχεια - τους Τούρκους, που είχαν εν τω μεταξύ απωλέσει, με τη ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ από το 1923, κάθε δικαίωμα στην Κύπρο.

Προσέξτε το μέγεθος της προδοσίας !!!
Οι Άγγλοι έδιωξαν τους Τούρκους από την Κύπρο και, οι Έλληνες, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα που θα αναλύσουμε στη συνέχεια, τους ξαναφέραμε πίσω !!! 

Έτσι λοιπόν, το 1951, η Κυβέρνηση ΝΙΚΟΛΑΟΥ ΠΛΑΣΤΗΡΑ & ΣΟΦΟΚΛΗ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, αλλάζει την ατζέντα της ένωσης Ελλάδας και Κύπρου, με την ελληνική αντιπροσωπεία στον ΟΗΕ, υπό τους ΓΕΩΡΓΙΟ ΜΑΥΡΟ και ΛΟΥΚΗ ΑΚΡΙΤΑ, 
να θέτει το κυπριακό στη διεθνή κοινότητα υπό το πρίσμα της ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ, δηλαδή της ανεξαρτησίας, ζητώντας δημοψήφισμα για την καθιέρωση της αρχής της αυτοδιάθεσης (σελ. 573). 
Δηλαδή, ενώ υπήρχε έγκυρο και αποδεκτό δημοψήφισμα από το 1949, με ομόφωνη σχεδόν απόφαση του κυπριακού λαού (95,7%) για ένωση με την Ελλάδα, οι προδοτικές μεταπολεμικές ελληνικές κυβερνήσεις των δοσιλόγων της κατοχής και των απογόνων τους, άλλαξαν την ατζέντα του αιτήματος του κυπριακού λαού και ζητούσαν από τη διεθνή κοινότητα αλλά και από την Αγγλία, αντί της ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ, την ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗ της Κύπρου, δηλαδή την ανεξαρτησία της !!!

Κατά την περίοδο αυτή εντείνεται στην Κύπρο ο ηρωικός αγώνας της ΕΟΚΑ, η οποία αναλαμβάνοντας ακόμη και ένοπλη δράση, συνεχίζει να διεκδικεί το αυτονόητο που ζητούσε ολόκληρος ο κυπριακός λαός, δηλαδή ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

Αντί όμως της ένωσης, που οι προδοτικές ελληνικές κυβερνήσεις δεν ήθελαν να υποστηρίξουν με τίποτα, η Ελλάδα συνέχιζε να προωθεί στη διεθνή κοινότητα την ατζέντα της αυτοδιάθεσης και της ανεξαρτησίας της Κύπρου, 
με αποτέλεσμα το κυπριακό να οδηγηθεί εκ του πονηρού στην παγίδα των ΤΡΙΜΕΡΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ, που ΑΚΥΡΩΣΑΝ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ και ξανάβαλαν τους Τούρκους στο παιχνίδι της Κύπρου.

Έτσι, τον Σεπτέμβριο του 1955 ολοκληρώνει τις εργασίες της η ΤΡΙΜΕΡΗΣ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ, στην οποία συμμετείχαν ΕΛΛΑΔΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ & ΑΓΓΛΙΑ (την Ελλάδα εκπροσώπησε ο λεγόμενος ΣΤΕΦ-ΣΤΕΦ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ), όπου, σημειωτέο, η Κύπρος όχι μόνον δεν συμμετείχε αλλά, επιπλέον, στις 16/07/1955 ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΚΑΤΗΓΓΕΙΛΕ ΤΗ ΔΙΑΣΚΕΨΗ ως "παγίδα προορισμένη να περιπλέξει το κυπριακό κατά τρόπο ανεπανόρθωτο" (σελ. 573) !!!

Η διάσκεψη του Λονδίνου ολοκληρώθηκε χωρίς κανένα αποτέλεσμα για την επίλυση του κυπριακού, αφού ΑΝΕΣΤΕΙΛΕ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΤΗΣ.

Πέτυχε όμως ένα μόνον αποτέλεσμα.
Αυτό που επεδίωκαν οι προδοτικές ελληνικές κυβερνήσεις και που κατήγγειλε μετά μανίας ο Αρχιεσπίσκοπος Μακάριος.
ΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙ ΣΤΟ ΔΙΑΛΟΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΕΝΟ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΚΑΙ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ, ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΒΑΛΕΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ !!!

Εν τω μεταξύ, την 09/03/1956, ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος που κατήγγειλε όλες τις ανωτέρω μεθοδεύσεις στη διεθνή κοινότητα,  ΕΞΟΡΙΣΤΗΚΕ ΓΙΑ 1 ΧΡΟΝΟ ΣΤΙΣ ΣΕΫΧΕΛΕΣ από τον Άγγλο κυβερνήτη της Κύπρου Χάρτιγκ, προκειμένου να σταματήσει η οργάνωση και η εμψύχωση των ηρωικών αγωνιστών της ΕΟΚΑ, που συνέχιζαν να μάχονται διεκδικώντας την ένωση της Κύπρου με την Ελλάδα, πληρώνοντας το τίμημα του οράματος της ένωσης με την ζωή τους, αφού πλέον, όσοι συλλαμβάνονταν, καταδικάζονταν σε θανατική ποινή δι'απαγχονισμού !!!

Στις 15/07/1957, αναλαμβάνει τα ηνία της ελληνικής διαπραγμάτευσης του κυπριακού, 
ο τότε πρωθυπουργός ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ, που συνέχισε το ίδιο βιολί της αυτοδιάθεσης και της ανεξαρτησίας της Κύπρου, στο οποίο, επιστρέφοντας από την εξορία, αναγκάστηκε πλέον να προσχωρήσει και ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος,  αφού το αίτημα της ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα, συνέχιζε να μη βρίσκει ανταπόκριση ούτε ακόμη στην ελληνική πολιτική σκηνή (σελ. 574).

Ας σταματήσουν λοιπόν οι υπερασπιστές των προδοτών της Κύπρου να μας πουλάνε το παραμύθι ότι οι Κύπριοι και ο Μακάριος ζητούσαν δήθεν την ανεξαρτησία της Κύπρου, ενώ εμείς οι δήθεν Έλληνες πατριώτες αγωνιζόμασταν στη διεθνή κοινότητα για την ένωση, γιατί με τη δημοσιοποίηση του Πορίσματος του 1988 της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για το Φάκελο της Κύπρου, Ο ΜΥΘΟΣ ΑΥΤΟΣ ΚΑΤΕΡΡΕΥΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΛΥΦΘΗΚΕ Η ΑΛΗΘΕΙΑ, ότι δηλαδή ΜΟΝΟΝ ΟΙ ΚΥΠΡΙΟΙ ΕΠΙΔΙΩΚΑΝ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ, ΕΝΩ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ, ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΔΕΝ ΘΕΛΑΜΕ ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΗΝ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΚΑΙ, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ, ΠΡΟΤΙΜΗΣΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΝΑ ΞΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΜΕ ΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ ΚΑΙ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΤΟ 1974, ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΟΥΣ 2 ΑΤΤΙΛΕΣ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ !!!

Έτσι, μετά από πολύμηνες διαβουλεύσεις, μετά την εμφάνιση των πρώτων τουρκικών επεισοδίων και βιαιοπραγιών στην Κύπρο και με την πλήρη απουσία της κυπριακής αντιπροσωπείας από τις διαπραγματεύσεις, την 11/02/1959, η κυβέρνηση ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ολοκληρώνει την πρώτη φάση της προδοσίας της Κύπρου, υπογράφοντας την ΤΡΙΜΕΡΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ, με την οποία ΑΝΕΤΡΑΠΗ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ και η Κύπρος ανακηρύχθηκε ως ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΙΔΙΚΟΥ ΚΑΘΕΣΤΩΤΟΣ, υπό την Αγγλοελληνοτουρκική συγκυριαρχία,  με τη ΔΙΕΘΝΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΔΟΧΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑΣ ΔΥΝΑΜΗΣ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΠΡΟΕΔΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ !!! 
Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν ότι, την 11/02/1959, η Ελλάδα ξανάφερε τους Τούρκους πίσω στην Κύπρο, την οποία είχαν εγκαταλείψει με τη συνθήκη της ΛΩΖΑΝΗΣ από το 1923, δηλαδή πριν 36 ολόκληρα χρόνια !!!


ΠΡΩΤΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΟΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ  και Αντιπρόεδρος-Εκπρόσωπος της τουρκοκυπριακής κοινότητας ο ΦΑΖΙΛ ΚΟΥΤΣΟΥΚ.

Παράλληλα, από το 1960 εγκαταστάθηκαν στην Κύπρο οι Ελληνικές και Τουρκικές στρατιωτικές δυνάμεις (ΕΛΔΥΚ - ΤΟΥΡΚΔΥΚ).
Μετά από πολλαπλά επεισόδια και ένοπλες συγκρούσεις μεταξύ ΕΛΔΥΚ και ΤΟΥΡΚΔΥΚ (όπως άλλωστε ήταν αναμενόμενο), οι Τουρκοκύπριοι προχώρησαν, εντελώς προκλητικά και παραβιάζοντας τη συνθήκη της Ζυρίχης, σε οχυρωματικά έργα των θυλάκων τους στη Λευκωσία.
Έτσι, το Δεκέμβριο 1963, αναλαμβάνει η Μ. Βρετανία τη γενική διεύθυνση όλων των στρατιωτικών δυνάμεων της Κύπρου και  ΔΙΕΝΕΡΓΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΠΡΑΞΗ ΤΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ, ΧΑΡΑΣΣΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗ ΛΕΥΚΩΣΙΑ, που διαχώριζε για πρώτη φορά ΕΠΙΣΗΜΑ την τουρκοκυπριακή από την ελληνοκυπριακή κοινότητα.
ΕΤΣΙ, Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΗΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΓΕΓΟΝΟΣ !!!  

Το 1964 η κυβέρνηση ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ λαμβάνει την απόφαση να θωρακίσει αμυντικά την Κύπρο, με την αποστολή μιας πλήρως εξοπλισμένης ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΣΤΡΑΤΟΥ.  

Οι εξ Ελλάδος στρατιώτες που πήγαιναν στην Κύπρο, φορούσαν πολιτικά, έφεραν πλαστά ονόματα και παρουσιάζονταν ως κύπριοι φοιτητές που επέστρεφαν στην Κύπρο.

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛ. 577 ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ 1988 ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ :ΚΑΠΟΥ ΕΔΩ ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ ΞΕΤΥΛΙΓΕΤΑΙ ΤΟ ΚΟΥΒΑΡΙ ΤΩΝ ΣΥΧΡΟΝΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΤΡΑΓΩΔΙΑ !!!
Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΤΕΠΕΙΤΑ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΙΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΙ ΤΟΥ Ι.Δ.Ε.Α. που έλεγχαν τον στρατό (δηλαδή η ομάδα Γ. Παπαδόπουλου) τάχθηκαν εξ'αρχής ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ και ζητούσαν την απόσυρσή της,  ΑΦΟΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΑΝ ΗΔΗ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 50' ΤΟΝ ΠΡΟΑΓΓΕΛΟ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΙΝΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΝΑΝ, ΤΟ ΛΕΓΟΜΕΝΟ ΤΟΤΕ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΣΕΝΣΟΝ, το οποίο προέβλεπε τη διχοτόμηση της Κύπρου και την ένωση του ελληνοκυπριακού εδάφους με την Ελλάδα και του Τουρκοκυπριακού με την Τουρκία.
Εναλλακτικά, η Πρεσβεία των ΗΠΑ στην Αθήνα, πρότεινε τότε στην κυβέρνηση ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΕΡΟΥ τη λύση της ένωσης ολόκληρης της Κύπρου με την Ελλάδα, με αντάλλαγμα την παραχώρηση στην Τουρκία, εδαφών του Έβρου στην περιοχή του Διδυμότειχου.
Αυτό ήταν το περίφημο σχέδιο της ΑΝΤΙΠΑΡΟΧΗΣ, που τότε οι ΗΠΑ επέμεναν να γίνει εναλλακτικά δεκτό από την ελληνική κυβέρνηση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "σας δίνουμε αντιπαροχή μια ολόκληρη πολυκατοικία και σας κακοφαίνεται που κρατάμε εμείς το ρετιρέ" !!!


ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΤΣΕΝΣΟΝ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΠΟΥΛΗΣΟΥΝ ΩΣ ΤΟ ΔΗΘΕΝ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ !!!
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΘΛΙΟ, ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΤΟ ΠΑΛΑΤΙ, ΟΤΑΝ ΤΟΝ ΙΟΥΛΙΟ 1965 ΠΡΟΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΚΕΥΩΡΙΑ ΤΟΥ Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. ΚΑΙ, ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΤΟ ΥΠΗΡΕΤΗΣΕ ΚΑΙ Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ, ΠΟΥ ΠΑΡΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ Ι ΤΟ 1974 !!!

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΜΠΟΥΛΟΥΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ Α.Σ.Π.Ι.Δ.Α. :

Υπόθεση Ασπίδα <<..............Ο Κυπριακός Λαός έχασε το δικαίωμα της αυτοδιάθεσης του όταν δεχτήκαμε την έναρξη Ελληνοτουρκικού διαλόγου που κατέληξε στο σχέδιο Άτσεσον.............. Ως Διευθυντής Αντικατασκοπίας της ΚΥΠ στην Κύπρο, έζησα από κοντά τα γεγονότα, σε μια εποχή που η Άγκυρα απειλούσε με εισβολή και οι φανατικοί Τουρκοκύπριοι προκαλούσαν επεισόδια. Ενώ, στο Επιτελείο της Εθνικής Φρουράς Κύπρου, υπηρετούσαν Αξιωματικοί, κάποιοι από τους οποίους μας οδήγησαν στην 21η Απριλίου 1967 και έστησαν την 7χρονη δικτατορία στην Ελλάδα. Με μειωμένη φιλοπατρία και έλλειψη εθνικής ευθιξίας, δέχτηκαν τον αφοπλισμό της Κύπρου, με δραματικό επακόλουθο την Τουρκική εισβολή. Απέναντι σ' αυτούς τους Αξιωματικούς της ελλοχεύουσας Χούντας και σε εκείνους που οραματίζονταν και κινούνταν για την αναβίωση του νέου ΙΔΕΑ, θέλησε να σταθεί η οργάνωση νέων φερέλπιδων Αξιωματικών ΑΣΠΙΔΑ..........>>


Παλάτι, Ηγεσία Στρατού και πλειοψηφία του Ελληνικού Πολιτικού Συστήματος της δεκαετίας του 60, ακόμη και εντός της ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΕΝΤΡΟΥ, έκαναν αγώνα να διχοτομήσουν και να ξεπουλήσουν την Κύπρο και, προκειμένου να το πετύχουν, ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΣΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟ 1965, ΝΑ ΡΙΞΟΥΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΩΣΟΥΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΣΤΗ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΔΗ, ΠΟΥ ΑΝΑΚΑΛΕΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ,  αφήνοντάς την μεγαλόνησο επιχειρησιακά ακάλυπτη την ώρα που οι Τούρκοι μετέφεραν συστηματικά στρατό και όπλα ενώ, στη συνέχεια,  Η ΧΟΥΝΤΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ-ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΟΡΓΑΝΩΣΕ ΤΑ 2 ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ, ΤΟ 1972 ΚΑΙ ΤΟ 1974,  ανοίγοντας με το δεύτερο πραξικόπημα, που δυστυχώς πέτυχε, τον Ιούλιο 1974, την κερκόπορτα του ΑΤΤΙΛΑ Ι στους Τούρκους !!!

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛ. 578 ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΟΥ 1988 ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΕΡΑΡΧΙΑΣ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΑΙ ΩΣ ΑΞΙΟΠΟΙΝΗ ΠΡΑΞΗ :


ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΕΛ. 578-579, ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ :

ΕΙΝΑΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!!
ΟΙ ΔΗΘΕΝ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΑΡΧΩΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΖΑΝ ΕΠΙ 7 ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΗΝ DE FACTO ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΤΣΕΝΣΟΝ,  ΜΕ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΑΝΑΚΑΛΩΝΤΑΣ ΠΙΣΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ ΣΤΡΑΤΟΥ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΚΑΙ ΕΞΥΦΑΙΝΟΝΤΑΣ ΣΧΕΔΙΑ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ, ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΤΟΥ ΝΟΜΙΜΟΥ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥ ΗΓΕΤΗ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ !!!

Στις 02/07/1974, ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΜΑΚΑΡΙΟΣ, αγανακτισμένος από τα αίσχη των Ελλήνων του στρατηγού Γρίβα και της ΕΟΚΑ Β' στην Κύπρο (καταγγέλθηκαν μέχρι και δολοφονίες Ελληνοκυπρίων), στέλνει επιστολή διαμαρτυρίας στην Ελληνική Κυβέρνηση της Χούντας, με αποδέκτη τον Πρόεδρο ΦΑΙΔΩΝΑ ΓΚΙΖΙΚΗ !!!ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ ΣΕΛ. 581-583 ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ !!!
Η επιστολή είναι συγκλονιστική αφού, μεταξύ άλλων, καταγγέλει ΣΧΕΔΙΟ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ !!


Έτσι φτάσαμε στο μοιραίο για την Κύπρο 2ο ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ της Χούντας των Ελλήνων Συνταγματαρχών ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΤΗΣ 15/07/1974, που αποφασίστηκε από τους ΦΑΙΔΩΝΑ ΓΚΙΖΙΚΗ, ΑΔΑΜΑΝΤΙΟ ΑΝΔΡΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟ, ΔΗΜΗΤΡΙΟ ΙΩΑΝΝΙΔΗ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΜΠΟΝΑΝΟ !!!

Ο Δ. ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ανέλαβε εξ' ολοκλήρου την ευθύνη, όχι μόνο για το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου αλλά και για τις ομολογηθείσες ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ που έλαβαν χώρα κατά την εξέλιξη του πραξικοπήματος και κατά τη διάρκεια της αποτυχημένης απόπειρας ΔΟΛΟΦΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ..

Διαβάζουμε στη σελ. 583 του Πορίσματος :

ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΟ !!!
ΟΜΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ 300 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΗΡΙΩΔΙΕΣ (ΒΙΑΣΜΟΙ + ΛΕΗΛΑΣΙΕΣ), ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΘΕΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ !!!
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ 1974 ΣΚΟΤΩΣΑΜΕ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ, ΠΡΙΝ ΑΚΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ !!!

Διαβάζουμε από τη σελ. 586 του Πορίσματος, ποιες ελληνικές μονάδες στρατού πήραν μέρος στην εκτέλεση του Πραξικοπήματος κατά του Μακαρίου την 15/07/1974 και ώρα 08.30' :


Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕ ΝΑ ΔΙΑΦΥΓΕΙ ΣΤΗΝ ΠΑΦΟ, ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΗΣ ΟΠΟΙΑΣ ΑΠΗΥΘΥΝΕ ΜΗΝΥΜΑ ΣΤΟΝ ΚΥΠΡΙΑΚΟ ΛΑΟ !!!

Τότε διατάχθηκε η ΑΚΤΟΩΡΟΣ "ΛΕΒΕΝΤΗΣ" να πλεύσει στην ΠΑΦΟ και να ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ τον ραδιοφωνικό σταθμό και την ευρύτερη παραλιακή περιοχή της Πάφου, προκειμένου να δολοφονηθεί ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ !!!
ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΠΡΙΝ ΤΗ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ !!!

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛ. 587 ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΟΙΟΙ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ :ΤΕΡΑΣΤΙΕΣ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΒΕΡΩΦ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΗΤΑΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΜΕ ΤΑ ΞΕΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΩΘΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΤΗ ΛΥΣΗ ΤΗΣ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗΣ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ ΑΤΣΕΝΣΟΝ, ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ Ο ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΒΕΡΩΦ ΥΠΗΡΞΕ Ο ΘΕΡΜΟΤΕΡΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΑΠΟ ΤΑ ΤΕΛΗ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 50'.

Το τραγικότερο όμως όλων είναι, η αιτιολόγηση του ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ, από τους Δικάτορες της Χούντας των Αθηνών, όπως περιγράφεται στη σελ. 588 του Πορίσματος :

Έτσι φτάσαμε στην ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ Ι (20/07/1974), αφού τα ελληνικά στρατεύματα της Κύπρου, ακόμη και αυτά που μετακινήθηκαν από το βόρειο τμήμα της μεγαλονήσου, ήταν απασχολημένα με το ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΦΥΣΙΚΗ ΕΞΟΝΤΩΣΗ ΤΟΥ, ενώ ο Μακάριος κατόρθωσε τελικά να διαφύγει από την Πάφο στη Μάλτα.

Στο σημείο αυτό πρέπει να διευκρινιστεί ότι Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΕΙΣΕΒΑΛΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΟΡΙΖΟΜΕΝΑ ΣΤΗ ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΖΥΡΙΧΗΣ, ΑΦΟΥ ΩΣ ΕΓΓΥΗΤΡΙΑ ΔΥΝΑΜΗ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΝΑ ΕΠΕΜΒΕΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ, ΠΟΥ ΚΑΤΑΛΥΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ !!!

Καταφέραμε ακόμη και αυτό !!!
Να προκαλέσουμε την επέμβαση της Τουρκίας, ως εγγυήτριας δύναμης, για να προστατέψει στην Κύπρο τη συνταγματική τάξη που εμείς οι Έλληνες καταλύσαμε !!!

Ταυτόχρονα, προκειμένου να αποφευχθεί η οποιαδήποτε αποστολή βοήθειας από την Ελλάδα και για να αλλάξει - ως συνήθως - η ατζέντα εντός των τειχών, επινοήθηκε το γνωστό σενάριο του εκ βορρά κινδύνου, με τη διασπορά ανυπόστατων φημών ότι κομμουνιστικά στρατεύματα του Συμφώνου της Βαρσοβίας κατευθύνονταν δήθεν μέσω Βουλγαρίας προς την Ελλάδα !!!
Έτσι, η κοινή γνώμη και ο πολιτικός κόσμος έφαγαν τη φόλα και ασχολήθηκαν με την καραμέλα του εκ βορρά κινδύνου, ΑΦΗΝΟΝΤΑΣ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΟΝΗ ΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΠΟΥ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΤΗΣ ΕΠΙΦΥΛΑΞΑΜΕ !!!
Διαβάζουμε στις σελ. 590-591 του Πορίσματος :

Έτσι, από τις σελ. 592-595 του Πορίσματος προκύπτει ότι ΔΕΝ ΕΚΔΟΘΗΚΕ ΚΑΜΙΑ ΔΙΑΤΑΓΗ ΣΤΟΝ ΚΡΙΣΙΜΟ ΧΡΟΝΟ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ Ι ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ Κ (Σχέδιο Αμυντικού Σχεδιασμού Κυπριακής Δημοκρατίας), ότι αντιθέτως ΔΙΑΤΑΧΘΗΚΕ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΑΥΤΟΣΥΓΚΡΑΤΗΣΗΣ και ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΤΟ ΓΕΦ ΔΙΕΤΑΞΕ ΠΥΡ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΙΣΒΟΛΕΩΝ !!!
Όποια κινητοποίηση έγινε ΗΤΑΝ ΠΡΟΪΟΝ ΤΗΣ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΜΟΝΟΝ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΩΝ, ενω δεν πραγματοποιήθηκε ποτέ ούτε η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΓΕΦ ΓΙΑ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ τη νύχτα της 20-21 Ιουλίου 1974, αφού τα 2 τάγματα που είχαν διαταχθεί να την εκτελέσουν ΔΙΑΛΥΘΗΚΑΝ !!!
Σύμφωνα δε με τα όσα καταγγέλλει στην επιτροπή ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΒΑΡΒΙΤΣΙΩΤΗΣ, όχι μόνο δεν εφαρμόστηκε άμεσα το σχέδιο αμυντικού σχεδιασμού, αλλά, αντιθέτως, κατά τον κρίσιμο αυτό χρόνο, ΤΟ ΑΡΜΑΤΑΓΩΓΟ "ΛΕΣΒΟΣ", ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΤΑΓΗ ΤΟΥ ΑΕΔ, ΠΑΡΕΛΑΒΕ ΟΛΗ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΕΛΔΥΚ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΝΑ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΠΑΤΡΙΣΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!!

ΑΥΤΟ ΘΑ ΠΕΙ ΠΡΟΔΟΣΙΑ !!!
ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΔΕΝ ΚΑΝΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΟΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ Ι, ΑΛΛΑ ΤΑ ΜΑΖΕΨΑΜΕ ΑΡΟΝ ΑΡΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΦΥΓΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΧΩΡΙΣ ΟΥΤΕ ΑΚΟΜΗ ΤΗΝ ΕΛΔΥΚ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΝ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΝΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΟΠΟ !!!

Τα χειρότερα όμως για την Κύπρο ήταν ακόμη μπροστά της, αφού ήταν αυτά που έμελλαν να συμβούν με τον ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ, 
στο διήμερο της 14-16 Αυγούστου 1974, μετά την πτώση της Χούντας των συνταγματαρχών, επί της πρώτης μεταπολιτευτικής κυβέρνησης εθνικής ενότητας του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ο οποίος, στο θέμα της Κύπρου, εμφανίστηκε ως δια μαγείας, για δεύτερη φορά, μετά την πρώτη της υπογραφής της Συνθήκης της ΖΥΡΙΧΗΣ, ξανά στον επίλογο του κυπριακού δράματος, την ώρα που έπρεπε και πάλι να μπει η ταφόπλακα στο κυπριακό ζήτημα, αυτή τη φορά με την τουρκική εισβολή του ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ και την οριστική διχοτόμηση της μεγαλονήσου.


Διαβάζουμε στη σελ. 600 του Πορίσματος : 

Είναι όμως πολύ σημαντική η κατάθεση στην Επιτροπή του ίδιου του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, που αφηγείται με πολύ παραστατικό τρόπο τα χάλια στα οποία άφησε τον στρατό η Χούντα των δήθεν πατριωτών που κατέρρευσε την 24/07/1974, αμέσως μετά την παράδοση της Κύπρου στους Τούρκους του ΑΤΤΙΛΑ Ι !!!


Διαβάζουμε στις σελ. 600-601 του Πορίσματος :

Έτσι, καθόσον διαρκούσε η διάσκεψη του ΟΗΕ στη Γενεύη, όπου την Ελλάδα εκπροσωπούσε ο τότε ΥΠΕΞ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΥΡΟΣ και με αποδεδειγμένη - από τις καταθέσεις Καραμανλή και Μαύρου -  τη διευκολυντική προς την Τουρκία αδράνεια των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, που είχε σε κάθε περίπτωση υποχρέωση να επέμβει ως εγγυήτρια δύναμη, αλλά παραδόξως δεν το έπραξε, την 14-16 Αυγούστου 1974 λαμβάνει χώρα ο λεγόμενος ΑΤΤΙΛΑΣ ΙΙ. 


Διαβάζουμε στη σελ. 603 του Πορίσματος :Στο διάστημα αυτό δεν έγινε καμία αποστολή ελληνικών ενισχύσεων στην Κύπρο, σε αντίθεση με την Τουρκία, που αποβίβαζε συστηματικά στη μεγαλόνησο άνδρες και όπλα.
Έτσι, κατά την 14/08/1974 η αναλογία ελληνικών και τουρκικών δυνάμεων ήταν 1/10, αφού οι ελληνικές δυνάμεις στην Κύπρο ήταν μόνον όσοι είχαν απομείνει από τους 11.500 άνδρες της περιόδου του ΑΤΤΙΛΑ Ι.
Έτσι, η Ελλάδα περιορίστηκε στη διπλωματική μόνο μάχη κατά της Τουρκίας στη διεθνή κοινότητα, αφού κατά την εισήγηση του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΒΕΡΩΦ και της ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, η οποιαδήποτε στρατιωτική εμπλοκή με την Τουρκία, λόγω της διάλυσης του ελληνικού στρατεύματος και της αριθμητικής υπεροχής της Τουρκίας, θα ήταν επικίνδυνη όχι μόνο για το κυπριακό αλλά ακόμη και για συγκεκριμένα ελληνικά εδάφη, στα νησιά του Αιγαίου και τη Θράκη.
Διαβάζουμε σχετικά στη σελ. 605 του Πορίσματος, το τελικό συμπέρασμα και τις αποφάσεις του Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ κατά τη σύσκεψη της 03/08/1974

Ταυτόχρονα όμως, ενώ ο Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ είχε δώσει εντολή για άμεση συγκρότηση Μεραρχίας για την Κύπρο, κατά τη σύσκεψη του ΥΕΘΑ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΒΕΡΩΦ με τους αρχηγούς των ενόπλων δυνάμεων, αποφασίστηκε, κόντρα στην ανωτέρω εντολή του Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ, ότι  ".........Η ΜΟΝΗ ΔΥΝΑΤΗ ΛΥΣΗ ΕΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙ ΜΑΖΙΚΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΣΕΩΣ ΗΤΟ Η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΙΣ ΜΕ ΔΙΑΤΗΡΗΣΗ ΕΠΑΦΗΣ...." !!! 
Έτσι, αποφασίστηκε ότι στην περίπτωση επίθεσης των Τούρκων, όπως και έγινε με τον ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ, 
ΟΙ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΟΥΝ, επειδή δεν υπήρχε άλλη επιλογή !!! 

Διαβάζουμε στη σελ. 607 του Πορίσματος :
ΤΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΒΕΡΩΦ ΗΤΑΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΑΝΩΤΕΡΩ ΑΠΟΦΑΣΗ ΟΤΙ
ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ ΗΤΑΝ Η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΙ Η ΜΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΟΥΔΕΜΙΑΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ, ΕΠΕΙΔΗ ΑΥΤΗ ΗΤΑΝ ΑΔΥΝΑΤΗ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΓΕΩΓΡΑΦΙΚΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ !!!

Έτσι, ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ πείσθηκε ότι Η ΚΥΠΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ και παραιτήθηκε της από 03/08/1974 διαταγής του στη στρατιωτική ηγεσία να προετοιμαστεί άμεσα Μεραρχία, το αργότερο εντός 6-7 ημερών, δηλαδή πριν την 14/08/1974, για να μεταβεί στην Κύπρο, ειδικά αφού στις 14/08/1974 συνειδητοποίησε ότι η στρατιωτική ηγεσία τον παραπλάνησε αφού, σε συνεννόηση με τον ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΑΒΕΡΩΦ, του απέκρυψε την αλήθεια και μετέτρεψε από μόνη της την εντολή άμεσης συγκρότησης Μεραρχίας για την Κύπρο, σε μελέτη σκοπιμότητας !!!

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΞΕΠΑΣΤΡΕΥΑΝ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΜΕ ΤΟΝ ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ, Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΤΗΣ ΜΕΤΑΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΑΚΟΜΗ ΣΥΣΚΕΠΤΟΤΑΝ ΚΑΙ Η ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ ΕΚΠΟΝΟΥΣΕ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΚΟΠΙΜΟΤΗΤΑΣ !!! 

Διαβάζουμε στη σελ. 608 του Πορίσματος :Οι ευθύνες του ΕΥΑΓΓΕΛΟΥ ΑΒΕΡΩΦ στον ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ ήταν τεράστιες, όπως προκύπτει απο τις σελ. 608-609 και 612 του Πορίσματος, αφού ήταν αυτός που έπεισε τον Κ. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ότι η Κύπρος είναι μακριά, προκειμένου να μην αναληφθεί καμία δράση και να τηρηθεί το δόγμα της υποχωρητικής κίνησης,  αφού ο ίδιος ήταν ήδη από τα τέλη της δεκαετίας του 50' ένθερμος θιασώτης του σχεδίου ΑΤΣΕΝΣΟΝ και της διχοτόμησης της Κύπρου !!!


Ταυτόχρονα ήταν τεράστιες οι ευθύνες των ανδρών της στρατιωτικής ηγεσίας, που ως απομεινάρια της Χούντας υπονόμευσαν την πρώτη κυβέρνηση της μεταπολίτευσης και άφησαν την Κύπρο ανυπεράσπιστη στον ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ, προκειμένου να δικαιλογήσουν την προδοτική συμπεριφορά τους στο Πραξικόπημα κατά του Μακαρίου, που οδήγησε στον ΑΤΤΙΛΑ Ι.

Διαβάζουμε σχετικά από τη σελ. 611 του Πορίσματος :


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ !!!Οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 1986 και ολοκληρώθηκαν με την επικύρωση των πρακτικών στην ολομέλεια της Ελληνικής Βουλής την 31η Οκτωβρίου του 1988 κατά την διάρκεια της ΙΣΤ' κοινοβουλευτικής περιόδου της Δ' προεδρευόμενης Ελληνικής Δημοκρατίας.
Οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής διήρκησαν σχεδόν 2 χρόνια, από τον Μάρτιο του 1986 ως τον Οκτώβριο του 1988.
ΜΕΤΑ ΟΜΩΣ, ΤΗΝ ΩΡΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΠΟΙΝΙΚΩΝ ΕΥΘΥΝΩΝ, ΗΡΘΕ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ 89' που έκλεισε οριστικά τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ, χωρίς να δοθεί ποτέ στη δημοσιότητα το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής !!!

Το πόρισμα, στον τόμο των επικυρωμένων πρακτικών της ΙΣΤ' ολομέλειας της συνόδου της Βουλής των Ελλήνων, καταλαμβάνει συνολικά 93 σελίδες ενώ ολόκληρο το υλικό που εξέτασε η εξεταστική επιτροπή αποτελείται από 20.748 σελίδες, που είναι καταχωρημένες σε 260 φακέλους, οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι σε έξι (6) μεταλλικές με σύστημα ασφαλείας αρχειοθήκες,  που σφραγίστηκαν ενώπιον του τότε προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Ιωάννη Αλευρά και τοποθετήθηκαν στο ισόγειο της Βουλής στο γραφείο με τον αριθμό 65. 
Στην συνέχεια, σε ανύποπτο χρόνο μεταφέρθηκαν στο κτίριο της Παλαιάς Βουλής και πρόσφατα, κατά την διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων εναντίον του μνημονίου, μεταφέρθηκαν σε άγνωστο χώρο,  που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και πιο συγκεκριμένα στη Βουλή των Ελλήνων.
Σε αυτές τις 20.748 σελίδες περιλαμβάνονται τα πρακτικά των συνεδριάσεων , οι μαρτυρικές καταθέσεις , τα απόρρητα στρατιωτικά σήματα, διαταγές και πρακτικά πολιτικών αποφάσεων που χρειάσθηκε να τεθούν υπόψη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων.

Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ μέχρι σήμερα επίσημα παραμένει ένα ερμητικά κλειστό, επτασφράγιστο μυστικό !!!
Η ανάγνωση και μόνο του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων προκαλεί την οργή του μέσου Έλληνα Πολίτη, ιδιαίτερα αφού ποτέ καμία κυβέρνηση δεν ήρε, ως είχε ευθύνη και υποχρέωση έναντι όλων αυτών των ψυχών που χάθηκαν στην Κύπρο, την αναστολή της ποινικής δίωξης για τους πρωταίτιους και τους συνυπεύθυνους για την εθνική τραγωδία της Κύπρου. 
Πρόκειται για την κατάπτυστη υπουργική απόφαση 45/07-03-75 του Ευάγγελου Αβέρωφ, που την εξέδωσε πρωτίστως για να προστατέψει τον εαυτό του, ως το κύριο ποινικά υπεύθυνο πολιτικό πρόσωπο για την τραγωδία του ΑΤΤΙΛΑ ΙΙ, και τις λοιπές σχετικές υπουργικές αποφάσεις, με τις οποίες τους θωρακίζει το ίδιο το ελληνικό κράτος από το να μην παραπεμφθούν ποτέ στην ελληνική δικαιοσύνη.
Καμία κυβέρνηση, μετά το κλείσιμο των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής τον Οκτώβριο του 1988, δεν έλαβε καμία πρωτοβουλία για την άρση αυτής της ανήθικης και προδοτικής υπουργικής απόφασης που προφυλάσσει τους υπεύθυνους και πρωταίτιους της εθνικής μας αυτής τραγωδίας.
Μας είπαν πως υπεύθυνοι ήταν μόνον η Χούντα του Ιωαννίδη, του Παπαδόπουλου και των υπόλοιπων της δικτατορίας των συνταγματαρχών. 
Το πόρισμα όμως της εξεταστικής επιτροπής του 1988 που σήμερα αποκαλύπτουμε, λέει και πολλά άλλα, που Έλληνες και Κύπριοι είχαμε την πολυτέλεια να αγνοούμε επί 100 ολόκληρα χρόνια !!! 

Από την προσεκτική μελέτη του κειμένου του πορίσματος βγαίνουν σοβαρά πολιτικά συμπεράσματα, όχι μόνο ως προς την ουσία της υπόθεσης για την τραγωδία της Κύπρου και για το πότε και πως ξεκίνησε ο ενταφιασμός του οράματος της ένωσης με την Ελλάδα, αλλά κυρίως εξάγονται χρήσιμα ιστορικά συμπεράσματα και για το θολό και ζοφερό παρασκήνιο που προηγήθηκε πριν και μετά την εισβολή της Τουρκίας αφενός και, αφετέρου, για το βρώμικο παρασκήνιο της άθλιας πολιτικής συναλλαγής για την πορεία, το έργο και, τελικά, για το παραχθέν πολιτικό αποτέλεσμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ !!!

Θα σας βοηθήσει να κατανοήσετε πολλά, ειδικά οι νεώτεροι που δεν τα ζήσατε και δεν τα γνωρίζετε αλλά και οι παλαιότεροι, που τα ζήσατε μόνον ως ακούσματα, σε μια ταραγμένη πολιτικά εποχή που δεν φημίστηκε ποτέ για την ποιότητα και την αντικειμενικότητα της ενημέρωσης. 
Και προπάντων θα βοηθήσει τους ευκολόπιστους να μην πέσετε θύματα της προπαγάνδας των ΝΕΩΝ ΒΑΣΙΛΟΧΟΥΝΤΙΚΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ, που έχουν ακόμη το θράσος να μας πουλάνε τον τέως Βασιλιά για δήθεν ήρωα και τους προδότες της 21ης Απριλίου 1967 για μεγάλους πατριώτες, με έργα και αγώνες για την Πατρίδα.
Τα έργα τους τα διαβάσατε συνοπτικά παραπάνω και μπορείτε να τα διαβάσετε πολύ αναλυτικότερα 
στο τελικό κείμενο του Πορίσματος της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής του 1988, που διερεύνησε την τραγωδία της προδοσίας της Κύπρου !!!
Για την ανάλυση όσων διαβάσατε στο ανωτέρω Πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής του 1988 για το Φάκελο της Κύπρου, διαβάστε τις σχετικές αναφορές της Πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα και των λοιπών εμπλεκομένων υπηρεσιών, στο βιβλίο του Αλέξη Παπαχελά  "Ο ΒΙΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ"
ΠΗΓΗ : GREEKAMERICANNEWSAGENCY.COM

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates