.

Σάββατο 11 Οκτωβρίου 2014

ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑ ΕΙΠΑΤΕ ΟΠΩΣ ΘΕΛΑΤΕ ΚΑΙ ΜΕΤΕΚΛΟΓΙΚΑ ΜΑΣ ΤΑΡΑΞΑΤΕ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ...!

Σχέδιο επτά σημείων Βενιζέλου για έξοδο της χώρας από την κρίση...

Eίπε ο Βενιζέλος στη ΒΟΥΛΗ : «Τώρα δεν υπάρχει κανείς που δεν ξέρει την πραγματικότητα. Τώρα υπάρχει καθολική, εθνική ευθύνη. Υπάρχει ευθύνη όλων. Δεν υπάρχει κανείς που δικαιούται να πει ότι δεν ήξερα. Πιστεύω βαθιά στο ένστικτο του ελληνικού λαού».
Tώρα γιατί αυτό μου θυμίζει κάτι από το Παγκαλικό : 
"ΜΑΖΙ ΤΑ ΦΑΓΑΜΕ - ΤΩΡΑ ΠΛΗΡΩΝΕ ΕΣΥ MAKAKA ΛΑE".... ;;"  - επίτευξη συνδρόμου Συνενοχής ;   Συν-ευθύνης ;   Ακούσιας Υπακοής ;
Εξάλλου πολλά δεν ξέραμε και προεκλογικά και μετεκλογικά μας χτύπησε η βαριοπούλα της πολιτικής ψευτιάς και υποκρισίας.....
Συνηθισμένα τα βουνά απ' τα χιόνια !!!  

Σχέδιο 7 σημείων για έξοδο της Ελλάδας από τα μνημόνια, κατέθεσε στη Βουλή ο Ευάγγελος Βενιζέλος ο οποίος παράλληλα επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κ. Βενιζέλος, χαρακτήρισε την προσφυγή της κυβέρνησης στην κρίση της Βουλής, «έμπρακτη απάντηση στα σενάρια, στους εμπόρους της αβεβαιότητας και τη φούσκα της εφόδου προς την εξουσία που ονειρεύονται κάποιοι», ενώ επανέλαβε και τις αιτιάσεις του, πως ο Αλέξης Τσίπρας, κλείνει το μάτι «στα συμφέροντα που περιμένουν να αγοράσουν την Ελλάδα για ένα κομμάτι ψωμί». Η εμφάνιση του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΘ, «έφερε στην επιφάνεια τις πιο φαύλες εμπειρίες της Μεταπολίτευσης», ενώ η δέσμη μέτρων που πρότεινε, συνιστούν «πρόταση επιστροφής στα πρόθυρα της ασύντακτης χρεοκοπίας του 2009», σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.
Από την άλλη, ο κ. Βενιζέλος κάλεσε σε εθνική συστράτευση και σύμπραξη, τουλάχιστον όσους από το «δημοκρατικό τόξο», δηλώνουν ευρωπαϊκό προσανατολισμό και προθυμία ανάληψης κυβερνητικής ευθύνης, καθώς και συμμετοχή σε ένα «ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου απ' την κρίση», βασισμένο σε επτά σημεία: Ολοκλήρωση της τρέχουσας αναθεώρησης που κάνει η Τρόικα και επίτευξη συμφωνίας χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, ολοκλήρωση του στρες τεστ των τραπεζών, διευθέτηση του ζητήματος της βιωσιμότητας του χρέους, διαμόρφωση της περιόδου μετά το πρόγραμμα προσαρμογής «χωρίς νέο δάνειο, μνημόνιο και τρόικα», εθνικό σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών «δικής μας ιδιοκτησίας» και ισχυρές κοινωνικές εγγυήσεις.
«Εμείς παρουσιάζουμε οριστικό σχέδιο εξόδου από την κρίση. Η συμφωνία με τους εταίρους θα έχει επιτευχθεί πριν από την προεδρική εκλογή».
«Ο πολίτης μπορεί να είναι κουρασμένος, αλλά θέλω να πιστεύω ότι δεν είναι ούτε απελπισμένος, ούτε πονηρός. Κάποιοι προσπαθούν να ανακυκλώσουν ένα επιχείρημα. Ότι έχουμε 1981 και τη μετενσάρκωση του Ανδρέα Παπανδρέου» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.
Σημείωσε ακόμη πως πράγματι ενόψει της προεδρικής εκλογής υπάρχει περίπτωση να προκύψουν πρόωρες εκλογές, αλλά σημείωσε πως κάτι τέτοιο θα ήταν εις βάρος των πολιτών.
«Τώρα δεν υπάρχει κανείς που δεν ξέρει την πραγματικότητα. Τώρα υπάρχει καθολική, εθνική ευθύνη. Υπάρχει ευθύνη όλων. Δεν υπάρχει κανείς που δικαιούται να πει ότι δεν ήξερα. Πιστεύω βαθιά στο ένστικτο του ελληνικού λαού».
Ο Οδικός χάρτης των 7 σημείων είναι:
1. Ολοκλήρωση τρέχουσας αναθεώρησης χωρίς νέα μέτρα λιτότητας, μείωση μισθών και συντάξεων με ενίσχυση των φορολογικών ελαφρύνσεων.

2. Ολοκλήρωση των stress tests των τραπεζών και επιβεβαίωση της τραπεζικής τους επάρκειας. (Εδώ εντάσσεται η ριζοσπαστική λύση για τα κόκκινα δάνεια των επιχειρήσεων).

3. Ολοκλήρωση με επιτυχία προγράμματος προσαρμογής. (Περιλαμβάνει τη συζήτηση για τη βιωσιμότητα του χρέους).

4. Διαμόρφωση χωρίς δάνειο, χωρίς τρόικα, χωρίς μνημόνιο με την αξιοποίηση των μηχανισμών της ευρωζώνης.
"Δεν χρειαζόμαστε "προληπτική" στήριξη" ανέφερε χαρακτηριστικά, απορρίπτοντας τη σύσταση της Christine Lagarde.

5. Αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης

6. Εθνικό σχέδιο διαρθρωτικών αλλαγών (συνταγματική αναθεώρηση, δικαιοσύνη)

7. Ισχυρές κοινωνικές εγγυήσεις. Εγγυημένο επίπεδο διαβίωσης, ασφάλιση για όλους


Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ προϋπόθεση για τη δυνατότητα εφαρμογής αυτού του σχεδίου είναι η σταθεροποίηση του πολιτικού κλίματος, η ανάδειξη προέδρου της Δημοκρατίας από την παρούσα Βουλή και η συμμετοχή της Αντιπολίτευσης στην εθνική προσπάθεια.

Κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, είπε χαρακτηριστικά ότι εάν εφαρμοστούν οδηγούν κατευθείαν τη χώρα, στην ασύντακτη χρεοκοπία.

Πηγή : imerisia.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates