.

Τετάρτη 1 Οκτωβρίου 2014

ΤΟ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΕΛΩΣ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ !!! ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ !!!

Τραγελαφικές καταστάσεις γύρω από ένα φορολογικό σύστημα με δύο μέτρα και δύο σταθμά !!!
Μηδενική φορολογία βάσει της ετήσιας δήλωσης που υποβάλλουν στη Δ.Ο.Υ. έχουν οι ξένοι ιδιοκτήτες πολυτελών βιλών !!!
Εν μέσω οικονομικής κρίσης, που οι ιδιοκτήτες ακινήτων πληρώνουν έως και 40 φόρους, επιβαρύνσεις, τέλη στα ακίνητα, οι κάτοικοι εξωτερικού που έχουν σπίτια στην Ελλάδα δεν έχουν κανένα απολύτως τεκμήριο, με αποτέλεσμα για οικίες και αυτοκίνητα που διατηρούν στο εσωτερικό της χώρας να τυγχάνουν μίας άλλης φορολογικής μεταχείρισης !!!

Ούτε ευρώ φόρο για βίλες! ~ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΞΕΝΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Οικονομολόγων Ν. Μαγνησίας Αριστείδης Παπανδρέου, εξήγησε ότι οι κάτοικοι εξωτερικού δεν φορολογούνται με τον καινούργιο νόμο, με βάση το τεκμαρτό εισόδημα, για σπίτια, αυτοκίνητα και σκάφη, που διατηρούν στην Ελλάδα, κάτι που δεν ίσχυε τις προηγούμενες χρονιές.

Πόσο δίκαιο, όμως, είναι ένα φορολογικό σύστημα που ενώ επιβαρύνει δυσβάσταχτα τον Ελληνα κάτοχο ακινήτων προκαλεί μηδενική επιβάρυνση σε ξένους ιδιοκτήτες ακινήτων;

Οι Ελληνες που ζουν στο εξωτερικό και διατηρούν ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα ήταν το μείζον θέμα που προσπάθησε να αντιμετωπίσει ο καινούργιος φορολογικός νόμος. Πράγματι ο Νόμος 4172/13 απάλλαξε τους Ελληνες κατοίκους του εξωτερικού από τη φορολογία ακινήτων στην Ελλάδα, όμως, συμπεριέλαβε στην ίδια κατηγορία και τους αλλοδαπούς ιδιοκτήτες. Ποιο είναι το αποτέλεσμα;

Στη Μαγνησία ενδεικτικά, είπε ο κ. Παπανδρέου, η περιοχή που εκτείνεται γεωγραφικά από την Αφησσο μέχρι τον Κάλαμο σε ποσοστό άνω του 50% κατοικείται από Γερμανούς, Ολλανδούς και Αγγλους.

«Μέχρι πρότινος ένας ξένος που έχει ένα σπίτι στο Χόρτο, επειδή υπήρχε το τεκμήριο δεν είχε αφορολόγητα ποσά. Σήμερα διατηρεί το σπίτι του και ενδεχομένως το αυτοκίνητό του κι ενώ απαιτεί να έχει δρόμο για να φτάνει στην οικία του, να υπάρχουν αντιπυρικές ζώνες για το ενδεχόμενο εκδήλωσης πυρκαγιών και γενικά υποδομές και παροχές, ωστόσο στο ελληνικό Δημόσιο δε χρωστάει ούτε ευρώ!» πρόσθεσε.

Ο Νόμος 4172/13 δεν προβλέπει φορολογία στους αλλοδαπούς κατοίκους εξωτερικού, φυσικά πρόσωπα που έχουν στην κατοχή τους ακίνητη περιουσία στην Ελλάδα.

Γι’ αυτό το λόγο προκαλεί και διάχυτο προβληματισμό. Αν και οι ξένοι ιδιοκτήτες σπιτιών θα πληρώσουν φόρο μέσω του ΕΝΦΙΑ, αναπάντητο παραμένει γιατί ο Ελληνας εργάτης που δηλώνει εισόδημα 5.000 ευρώ και έχει στην ιδιοκτησία του ένα σπίτι με τεκμήριο κατοχής 4.500 ευρώ και ένα αυτοκίνητο με τεκμήριο 4.000 ευρώ συν 3.000 ευρώ που είναι το ελάχιστο τεκμήριο των φορολογουμένων φορολογείται με τεκμαρτό εισόδημα 16.500 ευρώ και ο ξένος ιδιοκτήτης με μηδενικό όταν και οι δύο έχουν από ένα σπίτι και ένα αυτοκίνητο στην Ελλάδα;
Την ίδια στιγμή, ενώ το ελληνικό Δημόσιο δεν απαιτεί από τον αλλοδαπό κάτοικο Εξωτερικού έστω και ένα ευρώ για τα ακίνητά του στην Ελλάδα, σε άλλες χώρες όπως εν προκειμένω στη Γερμανία, ο Γερμανός φορολογούμενος πληρώνει φόρο για το σπίτι του στην Ελλάδα στο γερμανικό Δημόσιο !

ΠΗΓΗ
http://www.taxydromos.gr/article.php?id=112868&cat=1#.VCw7EaTddQc.facebook




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates