.

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

ΑΠΟΦΑΣΗ ΒΟΜΒΑ !!! ANAKOΠΗ ΔΙΑΤΑΓΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΕ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ !!!

ΑΠΟΦΑΣΗ- ΒΟΜΒΑ KATA THΣ EUROBANK !!!
Δεκτή ανακοπή κατά διαταγής πληρωμής σε ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΔΑΝΕΙΟ !!! 
Zoi Hinitidou
ΖΩΗ ΧΙΝΙΤΙΔΟΥΤο δικαστήριο δέχθηκε ότι και σε επαγγελματικό δάνειο εφαρμόζονται οι διατάξεις περί προστασίας του καταναλωτή και συνεπώς και ο έμπορος θεωρείται και αυτός καταναλωτής !!!
Επίσης και οι εγγυητές οι οποίοι δεν έχουν οικονομικό όφελος από την παροχή εγγύησης αλλά εγγυώνται από ηθικό καθήκον (φίλοι,συγγενείς) εμπίπτουν στην έννοια του καταναλωτή και προστατεύονται και αυτοί από τις οικίες διατάξεις !!!

Περαιτέρω το Δικαστήριο δέχθηκε τον λόγο ανακοπής και την ακυρότητα του όρου της σύμβασης περί αναπροσαρμογής του επιτοκίου ως αδιαφανούς και καταχρηστικού, διότι στον σχετικό όρο της σύμβασης η αναπροσαρμογή του επιτοκίου γινόταν με αόριστα κριτήρια διότι στον επίμαχο όρο της σύμβαση δεν οριζόταν συγκεκριμένο επιτόκιο αναφοράς με βάση το οποίο θα μεταβάλλεται το συμβατικό επιτόκιο και συγκεκριμένα δέχθηκε ότι το συμβατικό επιτόκιο έπρεπε να μεταβάλλεται σύμφωνα με τις διακυμάνσεις του Παρεμβατικού Επιτοκίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, σύμφωνα και με την ΠΔ/ΤΕ 2501/2002. 
Απέρριψε επίσης την ένστασης αοριστίας της τράπεζας περί τη μη αναφοράς στην ανακοπή του ποσού που τελικά οφείλεται.
Επομένως, ΌΛΑ τα ποσά των τόκων είναι μη νόμιμα λόγω της ακυρότητας του όρου της σύμβασης, η απαίτηση είναι ΜΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΜΕΝΗ και ΑΚΥΡΩΝΕΤΑΙ Η ΔΙΑΤΑΓΗ ΠΛΗΡΩΜΗΣ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΗΣ !!!
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ !!!
Διαβάστε την ολόκληρη ΕΔΩ :



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates