.

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

ΚΑΤΑΣΧΕΘΗΚΑΝ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ 20.000 ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ !!!

Εκτός ρύθμισης 20.167 φορολογούμενοι που δεν πλήρωσαν τις δόσεις της ληξιπρόθεσμης οφειλής !!!
Η εφορία προχώρησε σε κατάσχεση ακινήτων !!!




Η διόγκωση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών έχει θορυβήσει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων
Σε νέο «φακέλωμα» των φορολογουμένων με οφειλές προς το Δημόσιο προχωρά η Εφορία, η οποία «πετάει» εκτός ρύθμισης 20.167 άτομα που δεν κατάφεραν να πληρώσουν τις προβλεπόμενες δόσεις του ρυθμισμένου ληξιπρόθεσμου χρέους με το οποίο βαρύνονται.
Ο αριθμός των οφειλετών που εγκαταλείπουν τις ρυθμίσεις που έχουν κάνει για την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, αυξάνεται ραγδαία το τελευταίο διάστημα, καθώς δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις που έχουν αναλάβει λόγω οικονομικής αδυναμίας.
Από τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών προκύπτει ότι το υπολειπόμενο ποσό από τις απολεσθείσες ρυθμίσεις συνολικά έφτασε τα 203,5 εκατ. ευρώ, ενώ ο φοροεισπρακτικός μηχανισμός του υπουργείου Οικονομικών προχώρησε στη λήψη μέτρων αναγκαστικής είσπραξης (παραγγελία κατάσχεσης, πρόγραμμα πλειστηριασμού, κατάσχεση σε χέρια τρίτου κ.λπ.), σε 2.293 περιπτώσεις.
Οι προαναφερθείσες ενέργειες σε βάρος των συγκεκριμένων φορολογουμένων σε ποσό ισοδυναμούν με 78,6 εκατ. ευρώ από το σύνολο των 203,5 εκατ. που αθροίζουν οι χαμένες ρυθμίσεις.
Η διόγκωση του προβλήματος των ληξιπρόθεσμων οφειλών έχει θορυβήσει τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, η οποία «σφίγγει» και άλλο τον ηλεκτρονικό έλεγχο και την παρακολούθηση των φορολογουμένων, με στόχο τη βελτίωση της λειτουργίας του φορολογικού μηχανισμού.
Με απόφαση που εξέδωσε η ΓΓΔΕ, καθορίζεται ο τρόπος κωδικοποιημένης καταγραφής κάθε οφειλής του φορολογουμένου προς την Εφορία καθώς και απαίτησής του από αυτήν, όπως για παράδειγμα οι επιστροφές φόρων.
Στο πλαίσιο αυτό θα δημιουργηθεί ηλεκτρονική καρτέλα για κάθε φορολογούμενο στην οποία θα έχουν εγγραφεί κωδικοποιημένα όλα τα φορολογικά δεδομένα που αφορούν ποσά που πρέπει να επιστραφούν στους φορολογουμένους και ποσά που πρέπει να πληρωθούν.
Το ηλεκτρονικό αρχείο που καθιερώνεται σε κάθε μία Εφορία θα περιλαμβάνει δηλαδή όλο το πάρε-δώσε του φορολογουμένου με τις φορολογικές αρχές.


Στη μία στήλη του «βιβλίου» θα καταγράφονται όλες οι οφειλές φορολογουμένων με αναλυτικά στοιχεία για το είδος του φόρου, το ονοματεπώνυμο (ή επωνυμία αν πρόκειται για νομικό πρόσωπο), τον ΑΦΜ, το πλήθος και την περιοδικότητα των δόσεων, την ημερομηνία λήξης της πρώτης δόσης και το ποσό κάθε δόσης και από την άλλη πλευρά οι τυχόν επιστροφές φόρου που δικαιούνται φορολογούμενοι.

Μ.Χ.
www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates