.

Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014

ΣΟΚ !!! ΕΚΟΨΑΝ ΡΕΥΜΑ ΚΑΙ ΝΕΡΟ ΑΠΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟΡΩΝ ΚΑΙ ΑΣΤΕΓΩΝ !!!

Αντιμέτωποι με την αναλγησία του κράτους βρίσκονται οι εθελοντές του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Δειλινών Ηρακλείου Κρήτης, από τους οποίους έκοψαν το ρεύμα και το νερό, με αποτέλεσμα να μην μπορούν πλέον να επιτελέσουν το πολύτιμο κοινωνικό έργο προς τους απόρους της περιοχής.
Πριν από λίγες ημέρες οι ηρωικοί αυτοί άνθρωποι που βοηθούν αφιλοκερδώς τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες τους ενημερώθηκαν ότι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης-Αποχετευσης Ηρακλείου προχωράει σε διακοπή υδροδότησης των εγκαταστάσεων του συλλόγου για ένα χρέος κοντά στις 2.000 ευρώ. Σαν να μην έφτανε αυτό μερικά 24ωρα αργότερα έκπληκτοι διαπίστωσαν ότι η ΔΕΗ τους έκοψε και αυτή με τη σειρά της το ηλεκτρικό ρεύμα.
Οι συνέπειες, όμως, είναι περισσότερο καταστροφικές για τους φτωχούς κατοίκους της περιοχής καθώς ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δειλινών είναι αυτός που έχει αναλάβει τη στήριξη και την σίτισή τους. Τα τελευταία δύο χρόνια κάθε Τετάρτη και Παρασκευή ταΐζει 80 και πλέον οικογένειες και σε καθημερινή βάση ενώ όταν είναι ανοικτά τα σχολεία δίνει σε τουλάχιστον 35 πεινασμένα παιδιά σάντουιτς για κολατσιό.
Αξίζει να τονιστεί πως εβδομαδιαίως μοιράζονται από τον σύλλογο 500 μερίδες φαγητού, με τον πρόεδρό να έχει επιστρατεύσει ακόμη και τον 90χρονο πεθερό του ώστε να βοηθά κάθε βράδυ στη συγκέντρωση ψωμιών από περίπου 15 φούρνους του Ηρακλείου.
Τελικά τα χειρότερα αποφεύχθηκαν κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή μετά από παρέμβαση του αντιπροέδρου του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου και συνδικαλιστή της ΔΕΗ, Γιάννη Βρέντζου, στην τοπική διοίκηση της Επιχείρησης ηλεκτρισμού, πετυχαίνοντας την προσωρινή επανασύνδεση του ρεύματος. Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να σωθούν οι μεγάλες ποσότητας κρεάτων και άλλων τροφίμων που είχαν συγκεντρωθεί μετά κόπων και βασάνων και συντηρούνταν στους καταψύκτες του μη κερδοσκοπικού οργανισμού.
Βέβαια, η λύση αυτή είναι μόνο προσωρινή ενώ το πρόβλημα με το κομμένο νερό εξακολουθεί να προβληματίσει τους εθελοντές που δεν μπορούν να μαγειρέψουν για το συσσίτιο.

Εξάλλου, όπως λένε δεν φταίνε οι ίδιοι για την κατάσταση ντροπής που έχει διαμορφωθεί σε βάρος τους. Τα μοναδικά τους έσοδα προέρχονται από εκδηλώσεις που πραγματοποιούν κατά καιρούς. Με αυτά τα χρήματα πληρώνουν ρεύμα, νερό και τηλέφωνο, όμως τους τελευταίους μήνες αυτό δεν κατέστη δυνατόν, όπως εξηγεί ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου, Κωνσταντίνος Νηστικάκης.
«Δίναμε κατά διαστήματα κάποια λίγα χρήματα, όμως τελευταία δεν είχαμε άλλα να δώσουμε και καταλήξαμε σε αυτή την κατάσταση που αναγκάζει να μείνουν χωρίς φαγητό όσοι τρέφονται από τα συσσίτια μας. Είναι ντροπή και κρίμα να μας κόβουν το νερό και το ρεύμα», τονίζει ο κ. Νηστικάκης.
Στο μεταξύ ο σύλλογος παραμένει έρμαιο της γραφειοκρατίας με αποτέλεσμα να μην γνωρίζει κανείς που ακριβώς υπάγεται και αν τυγχάνει ευνοϊκότερων ρυθμίσεων.
«Η ΔΕΗ μου έχει πει πως αν καταθέσω κάποιο χαρτί που να δείχνει ότι ο χώρος όπου στεγαζόμαστε 40 χρόνια ανήκει στο κράτος, τότε θα τύχουμε πολύ ευνοϊκότερων ρυθμίσεων μέχρι και 90%. Ζήτησα από τον υφυπουργό Εργασίας, κ. Κεγκέρογλου, να με βοηθήσει και μου είπε ότι έχει γίνει κάποιο λάθος και ο εν λόγω Πολιτιστικός Σύλλογος υπάγεται στο υπουργείο Υγείας και ότι θα μεριμνήσει για να υπαχθεί στο Πολιτισμού, αλλά δεν έχει κάνει κάτι ακόμη και τον παρακαλώ να επισπεύσει το ζήτημα. Αυτή τη στιγμή παραμένει κομμένο το νερό. Πώς θα δουλέψουμε και να προετοιμάσουμε το φαγητό των ανθρώπων; Με κουβάδες θα κουβαλούμε από τα σπίτια για να πλύνουμε τα τσουκάλια και να κάνουμε τη λάτρα της κουζίνας;» διερωτάται με αγωνία ο πρόεδρος του εξωραϊστικού συλλόγου.
Από την πλευρά της η ΔΕΥΑΗ νίπτει τα χείρας της, ξεκαθαρίζοντας ότι οι άνθρωποι του συλλόγου χρωστούν χρήματα από το 2011 και ενημερώθηκαν εγκαίρως για την διακοπή της υδροδότησης.
«Είχαν ειδοποιηθεί εδώ και 10 ημέρες ότι θα αφαιρεθεί το υδρόμετρο» αναφέρει ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΗ, Γιώργος Στειακάκης, και συνεχίζει: «Τώρα πλέον που υπάρχει ο έλεγχος του επιτρόπου δεν μπορεί να υπάρξει πιο ευνοϊκή πολιτική ούτε καν απέναντι σε συλλόγους που εξυπηρετούν απόρους».
Παρολαυτά ο κ. Στειακάκης επιφυλάχθηκε να θέσει το ζήτημα που έχει προκύψει και στο δήμαρχο Ηρακλείου.

ΠΗΓΗ
https://www.blogger.com/blogger.g?blogID=4553079574559930860#editor/target=post;postID=325442298585031733

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates