.

Σάββατο 2 Αυγούστου 2014

ΤΡΕΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΔΕΑ ΟΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΣ ΑΡΓΕΝΤΙΝΗΣ ΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ !!!

Γράφει ο Κυριάκος Τόμπρας
ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ :
ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΧΡΕΟΚΟΠΙΑΣ !!!
Κερδοσκόποι, Τραπεζίτες, ΔΝΤ, ΕΚΤ και FED, τρέμουν στην ιδέα ότι θα γίνει της Αργεντινής σε ολόκληρο τον πλανήτη !!!







Δικαιωθήκαμε 100% στην εκτίμησή μας ότι 
Η ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ ΔΕΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΣΕ !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :

ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ, 
ΣΑΣ ΚΟΡΟΪΔΕΥΟΥΝ !!!

Οι μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου τώρα παρακαλάνε την Κυβέρνηση της Αργεντινής να αναλάβουν αυτές τη διευθέτηση του προβλήματος με τους κερδοσκόπους.
ΚΑΜΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ ΣΤΟΝ ΠΛΑΝΗΤΗ ΔΕΝ ΠΑΡΑΚΑΛΑΕΙ ΕΝΑΝ ΧΡΕΟΚΟΠΗΜΕΝΟ ΝΑ ΤΟΥ ΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ !!!

ΔΙΑΒΑΖΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΣΥΣΤΗΜΙΚΟ, ΦΙΛΟΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ, ΦΙΛΟΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΣΜΕΝΟ  ΒΗΜΑ :
Τέσσερις τραπεζικοί κολοσσοί με ισχυρή παρουσία στην Αργεντινή έχουν αναλάβει να έρθουν σε επαφή με τα κερδοσκοπικά funds, προκειμένου να βρεθεί ΑΜΕΣΗ ΛΥΣΗ !!!
Πρόκειται για την Citigroup, την HSBC, την Deutsche Bank και την JP Morgan.
Η ίδια η κυβέρνηση της χώρας, η οποία αρνείται ότι υπάρχει επιλεκτική χρεοκοπία, δεν απορρίπτει μια τέτοια πρωτοβουλία.
Εξάλλου, τις τελευταίες ώρες της διαπραγμάτευσης μεταξύ του υπουργού Οικονομικών της Αργεντινής Άξελ Κισιλόφ, και των εκπροσώπων των funds, είχε γίνει γνωστό ότι οι ιδιωτικές τράπεζες της Αργεντινής προτίθενται να μεσολαβήσουν ώστε να λήξει το ζήτημα.
Τελικά, η λύση αυτή δεν προχώρησε και οι συνομιλίες ναυάγησαν. Η κυβέρνηση μέχρι την τελευταία στιγμή δήλωνε άγνοια για τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία. «Εγώ το έμαθα από τα ΜΜΕ», είπε ο ίδιος ο Κισιλόφ, όταν ρωτήθηκε σχετικά.
Πίσω στο Μπουένος Αϊρες ακολούθησε πολιτική κόντρα με την Αντιπολίτευση να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι άδειασε τους τραπεζίτες και την πρωτοβουλία τους.
«Αν οι τράπεζες της Αργεντινής θέλουν να συνεισφέρουν με τα δικά τους χρήματα, η κυβέρνηση δεν είναι αντίθετη. Ευπρόσδεκτη κάθε πρόταση» δήλωσε πάντως ο υπουργός.
Όπως αναφέρει η El Pais, δεν είναι γνωστά τα κίνητρα των τεσσάρων τραπεζών που φέρονται πρόθυμες να αναλάβουν πρωτοβουλία.
Πάντως, δύο από τις τέσσερις τράπεζες, η Citigroup και η HSBC, έχουν ισχυρότατη παρουσία στην Αργεντινή και ενδεχομένως να κατέχουν μεγάλο αριθμό «κουρεμένων» ομολόγων. Προφανώς, η παράταση της εκκρεμότητας και το γεγονός ότι δεν μπορούν να πληρωθούν για τα ομόλογα που κατέχουν (λόγω της απόφασης του αμερικανού δικαστή) αποτελεί ισχυρό κίνητρο ανάμειξης.
Αλλά και η JP Morgan φαίνεται να έχει λόγους. Σύμφωνα με πληροφορίες της ίδιας εφημερίδας, η τράπεζα αγόρασε τα ομόλογα που πήρε η ισπανική Repsol από το αργεντινό δημόσιο ως αποζημίωση για την εθνικοποίηση του πετρελαϊκού κολοσσού YPF.
Πρόκειται για τίτλους 5 δισ. δολαρίων. «Σίγουρα θα τους ρευστοποίησε στην αγορά, αλλά ενδεχομένως να υπάρχουν ακόμα ομόλογα στο χαρτοφυλάκιό της» αναφέρει η El Pais.
Μένει να φανεί αν θα προχωρήσει αυτή η πρωτοβουλία και -κυρίως- τι μορφή θα λάβει, δηλαδή αν πρόκειται να εξοφλήσουν πλήρως τα funds και στη συνέχεια οι τράπεζες να διαπραγματευθούν με την κυβέρνηση ή αν πρόκειται να καταβληθεί εγγύηση, ώστε το όλο θέμα της αποπληρωμής να παγώσει μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.
Η συγκεκριμένη ημερομηνία είναι το «κλειδί» της όλης υπόθεσης, αφού από τις αρχές του επόμενου έτους δεν ενεργοποιείται η περίφημη ρήτρα RUFO (Rights Upon Future Offers), βάσει της οποίας, οι «κουρεμένοι» ομολογιούχοι θα αποκτούσαν ίσα δικαιώματα με όσους εισπράξουν περισσότερα από αυτούς, στη συγκεκριμένη περίπτωση τα funds.
Ο αμερικανός δικαστής Τ.Γκριέσα ξεκαθάρισε πάντως την Παρασκευή τέσσερα πράγματα: το χρέος είναι χρέος, η Αργεντινή δεν πρέπει να παραπληροφορεί την κοινή γνώμη με μισές αλήθειες, το θέμα δεν μπορεί να τραβήξει άλλα δέκα χρόνια και ότι πρέπει άμεσα να βρεθεί λύση.

TO BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates