.

Δευτέρα 25 Αυγούστου 2014

ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ ΕΝΟΙΚΙΑΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ;;;

Διευκρινίσεις ζητά ο Νίκος Νικολόπουλος, με ερώτησή του στην Βουλή, για το αν πράγματι το ελληνικό Δημόσιο ετοιμάζεται να υιοθετήσει την πρακτική της ενοικίασης εργαζομένων σε όλους τους τομείς!



Μέχρι σήμερα μόνο οι καθαρίστριες και οι άνδρες φύλαξης (σεκιούριτι), εντάσσονταν σε αυτή την διαδικασία. Τώρα αυτό θα επεκταθεί παντού;
Με την ερώτηση που υπέβαλε προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας, ο Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος ερωτά επίσης αν η τρόικα απαιτεί την κατάργηση των περιορισμών που υπάρχουν στη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου από μια ιδιωτική επιχείρηση με έναν εργαζόμενο.
Το πλήρες κείμενο της ερώτησης προς τους Υπουργούς Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Εργασίας έχει ως εξής : 
Θέμα: «Ενοικιάζουν 30.000 υπαλλήλους» στο Δημόσιο.  
«Δούρειος ίππος», μέσω του οποίου εκτιμάται ότι θα πληγούν η μονιμότητα και τα θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα των δημοσίων υπαλλήλων, ενώ ταυτόχρονα θα συμπιεστούν περισσότερο οι ήδη μειωμένες αποδοχές τους, είναι οι εταιρείες προσωρινής απασχόλησης. Στόχος των δανειστών, για την επίτευξη του οποίου ακολουθούν τη διαδικασία της σταθερής προσέγγισης, είναι η εξασφάλιση «μεγαλύτερης ευελιξίας στην αγορά εργασίας».
Επειδή η παρατεταμένη ύφεση και η υψηλή ανεργία έχουν μετατρέψει σε ζούγκλα την αγορά εργασίας.
Επειδή πάνω από 1.200.000 εργαζόμενοι αμείβονται με καθυστέρηση από 3 έως και 12 μήνες.
Επειδή σύμφωνα με τα στοιχεία, δεν είναι λίγες οι επιχειρήσεις που πληρώνουν τους εργαζόμενους δίνοντας τους μόνον ένα μέρος του μισθού και τα υπόλοιπα σε κουπόνια για το σούπερ μάρκετ.
Επειδή την ίδια στιγμή, άλλοι εργοδότες επίσης προσφέρουν διαμονή σε ξενοδοχείο, ως αντάλλαγμα για την εργασία που προσφέρουν, αποκλείοντας τον μισθό.
Και επειδή όλα αυτά συμβαίνουν και υπό την απειλή της απόλυσης και την πλήρη αδιαφορία έως «ύποπτη» απουσία της Επιθεώρησης Εργασίας.
Ως εκ τούτου ερωτάται ο κ.κ. Υπουργοί:
  • Είναι αλήθεια ότι οι επικεφαλής της τρόικας επιμένουν στη μεταφορά των συνθηκών «εργασιακής ζούγκλας» στον ιδιωτικό και στο Δημόσιο τομέα , με την επέκταση του θεσμού της προσωρινής απασχόλησης, των «ενοικιαζόμενων» δηλαδή εργαζομένων και πέραν των ειδικοτήτων των σεκιούριτι και των καθαριστριών;
  • Είναι αλήθεια ότι ζητούν την περαιτέρω επέκταση του θεσμού στον ιδιωτικό τομέα (κάτι που έχει δεσμευτεί ότι θα κάνει η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας), αλλά ζητούν εδώ και τώρα να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την «ενοικίαση» ανθρώπων και στο Δημόσιο;
  • Είναι αλήθεια ότι η τρόικα απαιτεί την κατάργηση των περιορισμών, που υπάρχουν στη σύναψη συμβάσεων ορισμένου χρόνου, από μια ιδιωτική επιχείρηση με έναν εργαζόμενο;
Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Ι. Νικολόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates