.

Παρασκευή 20 Ιουνίου 2014

ΕΤΣΙ ΣΤΗΘΗΚΕ Η ΑΠΑΤΗ ΜΕ ΤΙΣ ΜΑΪΜΟΥ ΕΓΓΥΗΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ !!!

ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΣΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΣΑΣ ΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ Ή ΚΑΠΟΙΟΙ ΚΟΙΝΟΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ, που σας υπόσχονται εκδόσεις εγγυητικών επιστολών από μεγάλες τράπεζες του εξωτερικού με αντίτιμο από 6% μέχρι το 12% του ποσού της εγγυητικής επιστολής (SBLC ή BG) !!!

Το μόνο που θα καταφέρετε, αφού πρώτα σας φάνε τα χρήματα, είναι να βρεθείτε αργά ή γρήγορα κατηγορούμενοι σε κάποια δικογραφία ή, ακόμη χειρότερα, ΝΑ ΒΡΕΘΕΙΤΕ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ, χωρίς να γνωρίζετε ούτε το λόγο.

ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΕΙΔΙΚΟΙ !!!
Κάντε μόνοι σας μία έρευνα στο διαδίκτυο με τα λήμματα SBLC FRAUD/SCAM, LETTER OF CREDIT FRAUD/SCAM και θα καταλάβετε αμέσως ότι μέσα στην κρίση ΤΟ ΘΑΥΜΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΟΥΛΑΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ !!!  

Μεγάλη απάτη με πλαστές εγγυητικές επιστολές σε βάρος του Δημοσίου εξιχνιάστηκε από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το υπουργείο Ανάπτυξης.
Στην απάτη εμπλέκονται εταιρείες, οι οποίες κατέθεταν πλαστές εγγυητικές επιστολές στο υπουργείο Ανάπτυξης, για επιδοτήσεις και άλλους σκοπούς. Ωστόσο αδιευκρίνιστο παραμένει αν αντίστοιχες πλαστές εγγυητικές επιστολές έχουν κατατεθεί και σε άλλα υπουργεία και σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες.
Ειδικότερα και σε ό,τι αφορά το υπουργείο Ανάπτυξης, οι εγγυητικές επιστολές μαϊμού (σ.σ. οι πρώτες εντοπίστηκαν τον περασμένο Δεκέμβριο) εκτιμάται ότι είναι ύψους 18 εκατ. ευρώ και κατατέθηκαν για επενδυτικά έργα 70 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από το υπουργείο Ανάπτυξης ένα από τα γραφεία που εμπλέκονται στην υπόθεση έχει εκδώσει εγγυητικές 30 εκατ. ευρώ.
    
Oι υπηρεσίες του υπουργείου διαπίστωσαν ότι στο πλαίσιο της υποβολής προτάσεων για ένταξη επιχειρηματικών προτάσεων στον αναπτυξιακό νόμο εκδίδονταν πλαστές εγγυητικές επιστολές, κατ' αρχάς για λογαριασμό γραφείων του εξωτερικού και εν συνεχεία για λογαριασμό μεγάλων τραπεζών κυρίως από την Αγγλία, στο υπουργείο Ανάπτυξης.

H δικογραφία είναι 40.000 σελίδες.

 

Όπως προέκυψε από την εξέλιξη της έρευνας, οι τρεις από τις έξι εταιρείες, που εμπλέκονται στην υπόθεση, με το πρόσχημα παροχής υπηρεσιών διαμεσολάβησης, τα τελευταία τρία έτη περίπου (από το 2011) λειτουργούσαν σαν βιομηχανία κατάρτισης και διοχέτευσης στην αγορά πλαστών ή και μη εγκεκριμένων εγγυητικών επιστολών, που φέρεται να έχουν εκδοθεί από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της αλλοδαπής.
Λέγοντας μη εγκεκριμένες εγγυητικές επιστολές εννοούμε αυτές που είχαν εκδοθεί από αλλοδαπά τραπεζικά ιδρύματα, τα οποία όμως δεν περιλαμβάνονται στον κατάλογο της Τράπεζας της Ελλάδος. Στον κατάλογο αυτό περιλαμβάνονται, κατά χώρα προέλευσης, τα πιστωτικά ιδρύματα εκείνα που έχουν γνωστοποιήσει ενδιαφέρον για παροχή υπηρεσιών με ή χωρίς εγκατάσταση στην Ελλάδα και τα οποία νομιμοποιούνται με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο να παρέχουν υπηρεσίες πίστωσης (μεταξύ άλλων και έκδοσης εγγυητικών επιστολών).
Οι εμπλεκόμενες εταιρείες προμήθευαν έτσι με τις εγγυητικές αυτές επιστολές διάφορες άλλες εταιρείες ή και μεμονωμένους επενδυτές, λαμβάνοντας ως αμοιβή μεγάλα χρηματικά ποσά.
Στη συνέχεια, οι εταιρείες - επενδυτές κατέθεταν τις εγγυητικές αυτές επιστολές είτε στο Υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, για ποσά άνω των 2.000.000 ευρώ, είτε σε άλλους φορείς του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα, όπως Περιφερειακές Ενότητες της επαρχίας, Πανεπιστήμια, Νοσοκομεία κ.λπ., πετυχαίνοντας την εκταμίευση μεγάλων χρηματικών ποσών για την υλοποίηση σχετικών αναπτυξιακών προγραμμάτων.
Αποτέλεσμα της δράσης αυτών των εταιρειών ήταν να ζημιώνεται το Ελληνικό Δημόσιο με ποσά πολλών εκατομμυρίων ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ :

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates