.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: ΑΠΟ ΤΑ ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΕΧΕΙ Η ΑΘΗΝΑ !!!

 


Από τις πιο οικονομικές πόλεις της Ευρώπης όσον αφορά την διαμονή τουριστών αποδεικνύεται η Αθήνα φέτος το καλοκαίρι, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία κίνησης και Απόδοσης των Ξενοδοχείων α’ Εξαμήνου 2022 τα οποία επεξεργάστηκε η GBR Consulting για λογαριασμό της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών, Αττικής και Αργοσαρωνικού. Τόσο η μέση ημερήσια τιμή όσο και το έσοδο ανά διαθέσιμο δωμάτιο κυμαίνονται χαμηλότερα σε σχέση με πολλούς ανταγωνιστές, γεγονός που παρά τους καλούς οιωνούς αυξάνει τις αμφιβολίες για την ανάκαμψη των επιχειρήσεων.

Στις πόλεις με την χαμηλότερη μέση τιμή δωματίου η Ελλάδα

Ειδικότερα, σύμφωνα την έρευνα, η μέση ημερήσια τιμή στην ελληνική πρωτεύουσα κυμάνθηκε τον Ιούνιο στα 110,72 ευρώ όσον αφορά τα τρίστερα, τετράστερα και πεντάστερα ξενοδοχεία της περιοχής. Παρότι έχει αυξηθεί σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι, όπου η μέση ημερήσια τιμή έφτανε τα 90,37 ευρώ, παραμένει μια από τις χαμηλότερες σε σχέση με άλλες πρωτεύουσες και πόλεις ανταγωνιστών χωρών. Ενδεικτικά να αναφέρουμε ότι από τις 11 πόλεις που περιλαμβάνονται στην έρευνα μόνο το Βερολίνο παρουσιάζει χαμηλότερη μέση ημερήσια τιμή, (101,75 ευρώ) η οποία μάλιστα έχει σχεδόν διπλασιαστεί σε σχέση με πέρυσι.



Στα ίδια περίπου επίπεδα με την Αθήνα κυμαίνεται και η μέση ημερήσια τιμή στα ξενοδοχεία της Βιέννης, η οποία έφτασε τον Ιούνιο στα 108,74 ευρώ. Σε όλες τις υπόλοιπες πόλεις, η μέση τιμή κυμαίνεται σε υψηλότερα επίπεδα, με το Παρίσι και το Λονδίνο να αποδεικνύονται οι πόλεις με την υψηλότερη ημερήσια μέση τιμή καταλυμάτων. Για την ακρίβεια στην περίπτωση του Παρισιού η μέση ημερήσια τιμή ανερχόταν τον Ιούνιο στα 273,67 ευρώ για τα ξενοδοχεία των κατηγοριών τριών τεσσάρων και πέντε αστέρων ενώ στο Λονδίνο έφτασε τα 190,37 ευρώ.

Την πεντάδα των χωρών με τις υψηλότερες τιμές συμπλήρωσαν η Ρώμη με την μέση ημερήσια τιμή να φτάνει τα 181,03 ευρώ, το Άμστερνταμ όπου η μέση ημερήσια τιμή έφτασε τα 155,93 ευρώ και η Βαρκελώνη όπου η μέση τιμή κινήθηκε κατά μέσο όρο στα 146,23 ευρώ.

Υψηλότερα ωστόσο από τα επίπεδα της χώρας μας κινήθηκε και η μέση τιμή σε Μόναχο(144,62 ευρώ) και Μαδρίτη (126,66 ευρώ) ενώ σε οριακά υψηλότερα επίπεδα από την Ελλάδα κινήθηκε η μέση ημερήσια τιμή στην Κωνσταντινούπολη (112,74 ευρώ).

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates