.

Τρίτη 2 Αυγούστου 2022

ΑΥΞΗΣΗ ΕΠΙΤΟΚΙΩΝ: ΝΕΑ "ΜΟΔΑ" ΣΤΑ ΣΤΕΓΑΣΤΙΚΑ !!!

 



Ανατροπές στις στεγαστική πίστη φέρνει η πρώτη άνοδος των επιτοκίων του ευρώ μετά από 11 χρόνια, καθώς οι τράπεζες αλλάζουν την επιτοκιακή τους πιολιτική.

Μέχρι και τις αρχές καλοκαιριού τα πιο δημοφιλή προγράμματα ήταν εκείνα με επιτόκιο κλειδωμένο για τουλάχιστον 10 έτη, μιας και το ύψος του δεν ξεπερνούσε στις περισσότερες περοιπτώσεις το 3,5%.


Τι ετοιμάζουν οι τράπεζες

Μετά την τελευταία αύξηση του βασικού επιτοκίου του ευρώ κατά 50 μονάδες βάσεις τα πράγματα αλλάζουν.

Όι τράπεζες ετοιμάζονται για ένα δεύτερο κύκλο αύξησης των σταθερών τους επιτοκίων μετά από αυτόν του προηγούμενου 4μήνου.

Οι αναπροσαρμογές στις μεγαλύτερες διάρκειες, 10 ετών και άνω, αναμένεται να φτάνουν έως και τις 40 μονάδες βάσης.

Την ίδια στιγμή όμως οι τράπεζες έχουν αποφασισει το εξής: Να μειώσουν τα κυμαινόμενα επιτόκια και να κάνουν μικρές ή καθόλου αυξήσεις στα σταθερά 3 και 5 ετών.

Η νέα μόδα

Ως εκ τούτου, το πιο hot προϊόν των επόμενων μηνών αναμένεται να είναι τα προγράμματα με σταθερό επιτόκιο για τα πρώτα λίγα χρόνια και στη συνέχεια με κυμαινόμενο.

Η λογική είναι ότι ο δανειολήπτης εξασφαλίζει μία χαμηκή δόση, σταθερή για μία εύλογη χρονική περίοδο, χωρίς το άγχος για το τι θα κάνει η ΕΚΤ με τα ευρωπαϊκά επιτόκια.

Ακολούθως, μετά την περίοδο του σταθερού επιτοκίου, και αφού θα έχει περάσει η μπόρα με τα επιτόκια, θα μπορεί να συνεχίσει με ένα χαμηλό κυμαινόμενο επιτόκιο ή να γυρίσει το δάνειό του ξανά σε σταθερό.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates