.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

ΣΚΑΕΙ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΧΡΥΣΕΣ ΒΙΖΕΣ ;;;

 


Στο μικροσκόπιο των αρχών δύο υπουργοί για τις «χρυσές βίζες»! Με αφορμή τις κυρώσεις σε Ρώσους ολιγάρχες, ανοίγει ο φάκελος της διαφθοράς, επιχειρηματιών, τραπεζικών στελεχών και κρατικών λειτουργών!

Από το radar.gr

Δεν χωρεί αμφιβολία ότι ο θεσμός της «χρυσής βίζας» συνδέθηκε σε κοινωνίες όπως της Μάλτας και της Κύπρου με φαινόμενα διαφθοράς, μαύρου χρήματος και εμπλοκή υψηλόβαθμων κυβερνητικών παραγόντων! Και οι υποθέσεις αυτές σε μεγάλο βαθμό αφορούσαν εμπλοκή ρωσικού στοιχείου!

Αλλά και στην Ελλάδα υπήρξε εμφάνιση του φαινομένου αυτού διαχρονικά μέσα από την εμπλοκή τραπεζικών στελεχών και μεγαλοεπιχειρηματιών που πλούτισαν υπέρμετρα! Με την ένοχη ανοχή των αρχών, τα στραβά μάτια, αλλά και τα ανοιχτά παράθυρα διά μέσω υπουργών και κρατικών λειτουργών πολλών κυβερνήσεων!

Υπό αυτή την έννοια και με αφορμή τις κυρώσεις των αμερικανικών αρχών σε Ρώσους επιχειρηματίες και ολιγάρχες, αλλά και την προτροπή της ΕΕ προς την Αρχή για το ξέπλυμα, να ελεγχθούν διεξοδικά οι υποθέσεις που αφορούν εμπλοκή Ρώσων επενδυτών, οι πληροφορίες λένε πως ανοίγει και στην Ελλάδα ο φάκελος «χρυσές βίζες» και αναμένεται σύντομα η παρέμβαση της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας αλλά και των εισαγγελικών αρχών μετά από καταγγελίες περί εμπλοκής τουλάχιστον δυο υπουργών αλλά και επωνύμων επιχειρηματιών που έχουν απασχολήσει πολλές φορές με τη δράση τους την κοινή γνώμη!

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates