.

Πέμπτη 7 Ιουλίου 2022

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΤΑ ΝΕΑ ΗΧΗΡΑ ΣΦΥΡΙΑ !!!

 



Πολλά και ηχηρά σφυριά αναμένεται να χτυπήσουν το επόμενο διάστημα, στο βαθμό βέβαια που δεν θα υπάρξουν κινήσεις για την αναστολή των σχετικών πλειστηριασμών.

Έτσι για τις 27 Ιουλίου έχει προγραμματιστεί να βγουν στο σφυρί 19 ιδιοκτησίες επί του μεγάρου της Endeavor Shipping στην παραλιακή Λεωφόρο Ποσειδώνος.

Οι πλειστηριασμοί, που ήταν αρχικά να γίνουν στις 18 Μαΐου αλλά ανεστάλησαν, στρέφονται κατά μελών της οικογένειας Τζανετάτου.





Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η συνολική τιμή πρώτης προσφοράς διαμορφώνεται σε 1.768.875 ευρώ.

Η Mouzenidis Travel

Για τις 15 Φεβρουαρίου 2023 έχει προγραμματιστεί να γίνει πλειστηριασμός κατά της Mouzenidis Travel, η οποία ανήκει στον Όμιλο Μουζενίδη. Υπενθυμίζεται ότι ο Όμιλος, στον οποίο ανήκει και η αεροπορική εταιρεία «Ellinair» κατέθεσε πέρυσι αίτηση αναστολής λειτουργίας και προστασίας από τους πιστωτές στο Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, στις 27 Ιανουαρίου 2020 η Mouzenidis Travel LLC και η Mouzenidis Travel-SPb LLC υπέβαλαν αίτηση πτώχευσης στο ρωσικό Διαιτητικό Δικαστήριο.



Για τον πλειστηριασμό επισπεύδουσα είναι η Ολύμπιον Α.Ε. ενώ το ποσό της οφειλής 32.188,70 ευρώ. Στο σφυρί θα βγει ένας αγρός 7,368,20 τ.μ. μαζί με διώροφο ακίνητο επιφάνειας 200 τ.μ. στη θέση «Πόρτες» της κτηματικής περιφέρειας Αγίου Μάμαντος, στη Χαλκιδική.

Το ακίνητο αποκτήθηκε από τη Mouzenidis Travel το 1991 και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 560.000 ευρώ.

Το 4άστερο Lesse Hotel

Επίσης στη Χαλκιδική, αλλά στη δημοφιλή τουριστική περιοχή του Χανιώτη βρίσκεται το 4 αστέρων Lesse Hotel, της οικογένειας Λεσσέ, που έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό στις 19 Οκτωβρίου 2022.

Το ξενοδοχειακό συγκρότημα, -το οποίο, σημειωτέον, βρίσκεται σε πλήρη λειτουργία-, χτίστηκε το 2003, σε έκταση 12 στρεμμάτων, περιτριγυρισμένο από πεύκα και ελιές, μόλις 700 μέτρα από την πολυσύχναστη πλατεία της Χανιώτης και 80 μέτρα από μια όμορφη, βραβευμένη με γαλάζια σημαία παραλία.






Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η doValue και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί, δυνάμει της με αριθμό 276/2019 απόφασης του Μονομελούς Πρωτοδικείου Χαλκιδικής, στο ποσό των 4,2 εκατ. ευρώ.

Ξανά για Μουρτζούχο

Στις 27 Ιουλίου αναμένεται ένα ακόμη σφυρί σε βάρος του Γιώργου Μουρτζούχου (της άλλοτε κραταιάς αλυσίδας γυναικείας ένδυσης Miss Raxevsky) και του γιού του Αχιλλέα. Μετά την απώλεια μιας βίλας στην Εκάλη και ενός διαμερίσματος στο Καστρί, τώρα ο πλειστηριασμός αφορά οικόπεδο επιφάνειας 796,00 τ.μ., που βρίσκεται στη Δημοτική Κοινότητα και Ενότητα Πατρέων, του Δήμου Πατρέων, και συγκεκριμένα στη θέση «Προφήτης Ηλίας» (Γηροκομείο) επί της οδού Ν. Πλαστήρα.




Ο πλειστηριασμός γίνεται για το ποσό των 40.000 ευρώ που αποτελεί μέρος της συνολικής απαίτησης. Επισπεύδουσα είναι η Cepal και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στις 48.000 ευρώ.

Το ακίνητο της οικογένειας Πολίτη

Για τις 9 Σεπτεμβρίου έχει προγραμματιστεί ο πλειστηριασμός που αφορά ακίνητο της οικογένειας Πολίτη στην Κηφισιά. Υπενθυμίζεται ότι ο Δημήτρης Πολίτης είναι ο ιδρυτής και επικεφαλής της φαρμακευτικής εταιρείας Pharmacon.

Η εταιρεία δραστηριοποιείτο σαν φαρμακαποθήκη από το 1980, ενώ στη συνέχεια εξελίχθηκε σε όμιλο ο οποίος περιλάμβανε την Pharmacon Δ. Πολίτης ΑΦΕ, την Pharmacon Β. Ελλάδος και την Pharma Communications Α.Ε. Το φθινόπωρο του 2006 έγιναν μάλιστα τα εγκαίνια των νέων, τότε, εγκαταστάσεων του ομίλου στη Μεταμόρφωση, που ήταν μια επένδυση ύψους 6,5 εκατ. ευρώ.



Τα τελευταία χρόνια, ωστόσο, όπως φαίνεται και από τις οικονομικές καταστάσεις της, η εταιρεία υπολειτουργεί και βρίσκεται αντιμέτωπη με σοβαρά οικονομικά προβλήματα.




Το ακίνητο βαρύνεται με αρκετές προσημειώσεις και υποθήκες ενώ η τελευταία αναγκαστική κατάσχεσή έγινε στις 11 Ιανουαρίου 2022 για ποσό 565.000 ευρώ υπέρ της “Vega III Finance DAC”.

Επισπεύδουσα είναι η Intrum και η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί στα 2.261.970,81 ευρώ.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates