Άλλωστε, η δημοσιογράφος κάλυπτε για λογαρισμό της ΕΡΤ την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Αναλυτικά η ανάρτηση:
«ΤΙΤΛΟΙ ΤΕΛΟΥΣ
Το χοντρό βιβλίο που άνοιξε στην πρώτη του σελίδα το 1989, κλείνει σήμερα με εκκωφαντικό κρότο το οπισθόφυλλό του.
Το νέο που θα αρχίσει τώρα να γράφεται,θα είναι σίγουρα πιο ενδιαφέρον,απελευθερωμένο και δημιουργικό.
Οι εξελίξεις εξάλλου που προδιαγράφονται μας θέτουν και πάλι το δίλημμα: αξιοπρεπείς,χρήσιμοι και αξιόπιστοι ή δουλικοί και κόλακες;
Στο δύσκολο παζλ προστίθενται δύο σκοτεινές ψηφίδες.
Δεν υπάρχουν πια βράχοι,όπως η Βλάχου,ο Καραπαναγιώτης,ο Φυντανίδης,ο Παπαϊωάννου...που τα κύματα των παρεμβάσεων σπαγαν και μέναν στα γραφεία τους, χωρίς να αγγίζουν τη δουλειά των συντακτών.
Και, δυστυχως, αυτό το ξέρουν, όσοι επιφανείς, αγνοώντας τις συνταγματικές επιταγές, παρεμβαίνουν.
ΤΙ ΜΈΝΕΙ ΛΟΙΠΌΝ ΣΕ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ;
Η περιφρούρηση της αξιοπρέπειάς μας και η προάσπιση της αξιοπιστίας μας. Επ' αυτού κρινομαστε εξάλλου.
Όχι από τους επιφανείς, αλλά από τους αναγνώστες, τους ακροατές και τους τηλεθεατές μας.
Καλή ΔΥΝΑΜΗ σε όλους. Καλή ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ, γιατί μας περιμένουν δυσκολα».
Η δημοσιογράφος είχε με έναν τρόπο «προαναγγείλει» την παραίτησή της μόλις μία μέρα πριν, με άλλη ανάρτησή της, όπου κάνει επίσης λόγο για ελευθερία του Τύπου, λογοκρισία και παρεμβάσεις στη δημοσιογραφική δουλειά:
«ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΊΑΣ
Ηταν κάποτε μια χώρα,που ευτύχησε να υπηρετείται από άρχοντες που ΔΑΚΡΥΖΑΝ όταν μιλούσαν για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τις δημοκρατικες ελευθερίες και την ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ.
Το τελευταίο δε,ήταν θέμα ιδιαιτέρως προσφιλές. Γκαλά, βραδιές, αναλύσεις και εκδηλώσεις για αυτό, προσέλκυαν σαν τις χρυσομυγες τους παράγοντες.
Και Ω του θαύματος!!!!!
Όσο μεγαλύτερη ήταν η συγκίνηση στις ομιλίες και τις συναθροίσεις,τόσο επίμονη, συστηματική και ατεκμηρίωτη,η υπονόμευση δημοσιογράφων στο παρασκήνιο.
Στη χώρα που ευτύχησε να υπηρετείται από ευσυγκινητους άρχοντες,οι προσωπικές αξιολογήσεις,οι συναισθηματικές μεταπτώσεις,ίσως και κάποιες ανασφάλειες ή εμμονές,υπερίσχυσαν των συνταγματικών επιταγών για την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥ ΤΥΠΟΥ,την απαγόρευση της λογοκρισίας και την απρόσκοπτη και χωρίς παρεμβάσεις δουλειά του δημοσιογράφου.
Η ίδια όμως χώρα, ευτύχησε να κατοικείται και από ανθρώπους που αξιολόγησαν την ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ τους περισσότερο από τη δουλική συμμετοχή σε αυλές. (Εδώ γελάμε...αλλά ναι!!!!) Ανάμεσα σ' αυτούς ήταν και ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ
Το καταπληκτικό όλων είναι,ότι σ 'αυτή την ευτυχισμένη χώρα, περισσότερο ο απλός κόσμος,αλλά και το δημοσιογραφικό συναφι,ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΈΠΕΙΑ.. Δυστυχώς δεν έχει το κουράγιο και το σθένος να τα υπερασπιστεί.
ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΚΕΜΑΛ. Αυτός ο κόσμος θα αλλάξει όταν αποφασίσουμε να αποκτήσουμε το ΚΟΥΡΑΓΙΟ».
Το τελευταίο ρεπορτάζ της Χρύσας Ρουμελιώτη πριν από την παραίτηση της, δίνει την απάντηση για τον πραγματικό λόγο της αιφνίδιας παραίτησης της.
Ήταν αμέσως μετά την δεξίωση στο προεδρικό μέγαρο, όταν το πανελλήνιο διάβαζε άφωνο την αισχρή παρέμβαση της προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαρόπουλου, υπέρ του Δημήτρη Λιγνάδη. Μία παρέμβαση που έπαιξε παντού στα ηλεκτρονικά μέσα, απουσίασε όμως εκκωφαντικά από το ρεπορτάζ της έντιμης δημοσιογράφου, όπως θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί:
Τι οδήγησε την Χρύσα Ρουμελιώτη μετά από 33 ολόκληρα χρόνια στο Προεδρικό ρεπορτάζ σε παραίτηση;
— avgerinosx (@avgerinosx) July 25, 2022
Μήπως αυτά που ΔΕΝ λέει;
Στο τελευταίο της ρεπορτάζ κάνει περίληψη της ομιλίας της Προέδρου Σακελλαροπούλου ΕΚΤΟΣ από τα περί "λαϊκισμού" και #Λιγναδη
Λες;pic.twitter.com/44NuGa24Ns
Η Σακελλαροπούλου ντρόπιασε την δημοκρατία για να υπερασπίσει τον Λιγνάδη
Την ημέρα που υποτίθεται το πολιτικό σύστημα τιμά την δημοκρατία, δηλαδή την αρχή της πλειοψηφίας, η πρόεδρος της Δημοκρατίας εκμεταλλευόμενη τον θεσμικό της ρόλο, προέβη κυριολεκτικά σε ένα παραλήρημα προκειμένου να υπερασπιστεί τον πρωτόδικα καταδικασμένο βιαστή ανηλίκων Δημήτρη Λιγνάδη.
Είναι η δεύτερη φορά που η πρόεδρος επιχειρεί να υπερασπίσει έναν άνθρωπο με τον οποίον όπως φαίνεται σχετίζεται, διότι δεν υπάρχει άλλη εξήγηση για αυτή την εμμονή της στο πρόσωπο του.
Η πρώτη φορά ήταν την ημέρα της σύλληψης του βιαστή ανηλίκων, όταν και η Σακελλαροπούλου θυμήθηκε τα «δικαιώματα του κατηγορουμένου», ζητώντας δημόσια να γίνουν σεβαστά! Δεν είχε κάνει όμως το ίδιο στην υπόθεση της Σοφίας Μπεκατώρου, την οποία την είχε δεχτεί στο προεδρικό Μέγαρο χωρίς τότε να αναφερθεί στα «δικαιώματα του κατηγορουμένου».
Διαβάστε την κατάπτυστη αναφορά της προέδρου:
«Ο λαϊκισμός ριζώνει στις αντιφάσεις και τις ανισότητες, αμφισβητώντας ανοικτά τις βασικές αρχές της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Υπονομεύει τη διάκριση των εξουσιών και την ισορροπία του πολιτεύματος. Τα θεσμικά αντίβαρα, όμως, είναι θεμέλια του Κράτους Δικαίου και δεν υποτάσσονται στις πλειοψηφίες και τους εφήμερους συσχετισμούς. Η δικαιοσύνη δεν απονέμεται με βάση το κοινό περί δικαίου αίσθημα, αλλά σύμφωνα με το Σύνταγμα και τους νόμους».
Μιλάμε για ένα παραλήρημα προσβλητικό για την ίδια τη δημοκρατία… Ένας άνθρωπος ο οποίος δεν πιστεύει στην αρχή της πλειοψηφίας, δεν έχει θέση στο προεδρικό μέγαρο.
ΠΗΓΕΣ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου