.

Παρασκευή 1 Ιουλίου 2022

ΗΠΑ: ΠΡΟΣΤΙΜΟ 25.000.000$ ΣΤΗΝ UBS ΓΙΑ ΛΑΘΟΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΕΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ !!!

 



Η UBS Group συμφώνησε να καταβάλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) πρόστιμο 25 εκατ. δολαρίων στο πλαίσιο διακανονισμού κατόπιν ισχυρισμών ότι ορισμένοι σύμβουλοί της συνέστησαν μια περίπλοκη επενδυτική στρατηγική, με επιλογές που μπορεί να μην ήταν προς το συμφέρον των πελατών τους.

Οι επενδυτικοί σύμβουλοι της UBS διέθεταν και πουλούσαν στην αγορά το προϊόν «YES», ή αλλιώς τη Στρατηγική Ενίσχυσης Απόδοσης, για περίπου έναν χρόνο αρχής γενομένης τον Φεβρουάριο του 2016, παρόλο που ορισμένοι εκ των ιδίων των συμβούλων δεν κατανοούσαν τους κινδύνους, σύμφωνα με την SEC. Η μονάδα UBS Financial Services της ελβετικής τράπεζας απέτυχε να παράσχει επαρκή εκπαίδευση και όταν οι επενδυτές έχασαν χρήματα, τόσο οι διαχειριστές όσο και οι πελάτες δήλωσαν έκπληκτοι.

Η τράπεζα, η οποία δεν παραδέχτηκε ή αρνήθηκε την αδικοπραγία, συμφώνησε να πληρώσει πρόστιμο 17,4 εκατομμυρίων δολαρίων συν ποσό άνω των 7 εκατ. δολαρίων για παράνομα κέρδη και τόκους. «Η UBS εκφράζει την ικανοποίησή της για τη φιλική επίλυση του ζητήματος», ανέφερε σε ανακοίνωσή της. Και πρόσθεσε: «H UBS κτιμά το γεγονός ότι η SEC αναγνώρισε ότι στις αρχές του 2017, η UBS αποκατέστησε οικειοθελώς το ζήτημα ενισχύοντας το πλαίσιο ελέγχου κινδύνου και ενδυναμώνοντας το εκπαιδευτικό της πρόγραμμα για τη στρατηγική».

Η UBS είπε στους πελάτες ότι η στρατηγική παραδοσιακά απέφερε κέρδη 3% έως 5% ετησίως, αλλά υπέστη απώλειες στις αρχές του 2018, όταν η αστάθεια της αγοράς άρχισε να αυξάνεται, χάνοντας τελικά 18% εκείνο το έτος.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates