.

Σάββατο 9 Ιουλίου 2022

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ ΣΤΗΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Η Νο1 ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΚΙΝΗΤΩΝ «ΚΟΒΕΙ» ΤΗΝ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΙΚΙΑΣΤΕΣ ΤΗΣ !!!

 



Σε μία απόφαση που αφορά εκατομμύρια ενοικιαστές ακινήτων στη Γερμανία προχώρησε η Vonovia, η μεγαλύτερη εταιρεία εκμετάλλευσης κατοικιών στη χώρα.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε το Reuters, η Vonovia θα μειώσει τη θέρμανση στη διάρκεια της νύχτας για τους ενοικιαστές της σε πολλά από τα διαμερίσματα που διαχειρίζεται, την ώρα που η μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης προετοιμάζεται για την πιθανότητα μίας κρίσης φυσικού αερίου.

Η εταιρεία, με περίπου 490.000 διαμερίσματα σε πολλές γερμανικές πόλεις και η οποία συνεργάζεται με διάφορους προμηθευτές ενέργειας για τη θέρμανση των κατοικιών, θα ρυθμιστεί η θέρμανση κατά τέτοιον τρόπο, ώστε τη νύχτα η θερμοκρασία να μην ξεπερνά τους 17 βαθμούς από τις 23.00 μέχρι τις 06.00 το πρωί, όπως δήλωσε εκπρόσωπός της.

Οι ένοικοι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τη θέρμανση τους κανονικά κατά τη διάρκεια της ημέρας και τις απογευματινές ώρες και το «δελτίο» δεν θα επηρεάσει την παροχή ζεστού νερού.

Πότε θα εφαρμοστεί το μέτρο

Το μειωμένο πρόγραμμα θέρμανσης θα εφαρμοστεί σταδιακά τους επόμενους μήνες και θα τεθεί πλήρως σε ισχύ από τις αρχές του φθινοπώρου.

Το μέτρο στοχεύει στην εξοικονόμηση έως και 8% της κατανάλωσης φυσικού αερίου, ανέφερε η εταιρεία.

Οι ενοικιαστές πληρώνουν ένα σταθερό μηνιαίο ποσό για θέρμανση βάσει ετήσιας εκτίμησης. Στο τέλος κάθε έτους, οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να ζητήσουν επιπλέον χρήματα από τους ενοικιαστές ή να προχωρήσουν σε επιστροφές χρημάτων, ανάλογα με την πραγματική κατανάλωση και το κόστος ενέργειας. Οι φουσκωμένοι λογαριασμοί θέρμανσης που καλούνται να πληρώσουν οι Γερμανοί πολίτες είναι ενδεικτικοί του ράλι του ενεργειακού κόστους αλλά και των ενεργειακών ελλείψεων στη χώρα. Η ανεξέλεγκτη άνοδος στις τιμές ενδεχομένως να σημαίνει ότι οι ενοικιαστές των εν λόγω κατοικιών θα κληθούν να πληρώσουν ακόμα πιο ακριβούς λογαριασμούς στις αρχές του επόμενου έτους.

Η Vonovia, η οποία παρέχει το 55% του συστήματος θέρμανσής της με φυσικό αέριο, ανακοίνωσε ότι έχει ήδη ενημερώσει τους ενοικιαστές ότι οι υψηλές τιμές ενέργειας θα οδηγήσουν σε αυξημένους λογαριασμούς στο άμεσο μέλλον.

Τον περασμένο μήνα, ο διευθύνων σύμβουλος της Vonovia, Ρολφ Μπουχ, δήλωσε ότι αναμένει η αύξηση των λογαριασμών ενέργειας για τους ενοικιαστές μπορεί να φτάσει έως και τα ενοίκια δύο μηνών

Υπενθυμίζεται πως η χώρα προχώρησε στο δεύτερο στάδιο ενός σχεδίου έκτακτης ανάγκης φυσικού αερίου τριών επιπέδων τον περασμένο μήνα, αφού η Ρωσία μείωσε τις παραδόσεις μέσω του αγωγού Nord Stream 1, Πρόκειται για το τελευταίο βήμα πριν η κυβέρνηση αρχίσει να μειώνει την κατανάλωση καυσίμων.

Το ομοσπονδιακό σχέδιο για την αντιμετώπιση τέτοιας κατάστασης έκτακτης ανάγκης προβλέπει να δοθεί προτεραιότητα στα νοικοκυριά και θεσμούς κρίσιμης σημασίας, όπως τα νοσοκομεία.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates