.

Παρασκευή 8 Ιουλίου 2022

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΤΟ ΣΟΚ: ΠΛΗΘΩΡΙΣΜΟ ΑΝΩ ΤΟΥ 12% ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙ Η ΕΛΣΤΑΤ !!!

 



Νέο ιστορικό ρεκόρ τριών δεκαετιών αναμένεται να σπάσει ο πληθωρισμός που θα ανακοινώσει το μεσημέρι η ΕΛΣΤΑΤ για τον Ιούνιο, καθώς θα υπερβαίνει το 12%.

Το πρώτο δείγμα γραφής είναι δώσει προ ημερών η Eurostat εκτιμώντας ότι ο δείκτης τιμών καταναλωτή στην Ελλάδα θα αγγίξει το 12%. Με δεδομένο ότι ο τρόπος υπολογισμού σε σχέση με την ΕΛΣΤΑΤ διαφέρει, το ποσοστό αύξησης του πληθωρισμού θα είναι αρκετά υψηλότερο.

Για έναν ακόμα μήνα, η ακρίβεια καθοδηγείται από την ανατιμήσεις κυρίως στο ρεύμα και το φυσικό αέριο, στα καύσιμα και τα τρόφιμα.

Υπενθυμίζεται πως ο πληθωρισμός το Μάιο είχε αυξηθεί στο 11,3%. «Φωτιά» πήραν οι τιμές στην ενέργεια, με τις τιμές στο φυσικό αέριο να αυξάνονται κατά 172,7%, το ρεύμα κατά 80,2%, το πετρέλαιο θέρμανσης 65,1% και τα καύσιμα 36,6%.

Μεγάλες αυξήσεις καταγράφηκε σε αεροπορικές μεταφορές (22,8%), ξενοδοχεία (22,2%) και μεταφορές με πλοίο (17,7%), κυρίως λόγω της τουριστικής σεζόν. Το Μάιο συνεχίστηκαν και οι ανατιμήσεις σε τρόφιμα, όπως γαλακτοκομικά και αυγά κατά 14,1%, κρέατα 13,8%, το ψωμί και τα δημητριακά 13,4% και τα λαχανικά κατά 13%.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates