.

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2022

ΚΑΠΡΑΒΕΛΟΣ ΓΙΑ ΝΕΟ ΚΥΜΑ ΚΟΡΩΝΟΪΟΥ: ΑΥΞΗΘΗΚΑΝ ΑΝΩ ΤΟΥ 500% ΟΙ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ !!!

 


Καμπανάκι κινδύνου για την ταχύτατη διόγκωση του νέου κύματος του κορωνοϊού, με βάση την εικόνα από τα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου, χτύπησε μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο διευθυντής ΜΕΘ του «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης Νίκος Καπραβέλος.

Δυστυχώς το θέμα δεν είναι μόνο αν θα αυξηθούν πολύ τα κρούσματα τον Ιούλιο, «το 6ο κύμα ξεκίνησε πιο νωρίς, μας εξέπληξε και εμάς. Το περιμέναμε, λέγαμε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και ότι πρέπει να υπάρχει προσοχή μετά τα ακραία χαλαρωτικά μέτρα. Ότι ο μη έλεγχος στις εισόδους της χώρας και η κατάργηση της μάσκας μπορεί να μας φέρουν προ αδιεξόδου».

Τα περί οικονομίας και τουρισμού «δεν είναι δικαιολογία, έχουμε 30.000 θανάτους, η χώρα μας γνωρίζει πάρα πολύ καλά τι πρέπει να κάνει. Δεν είναι ότι επειδή "το κάνουν οι άλλοι, πρέπει να το κάνουμε και εμείς"», όπως υπογράμμισε. «Αν θέλουμε πραγματικά να ελέγξουμε την πανδημία, πρέπει να βάλουμε κάποια υγειονομικά πρωτόκολλα είτε το θέλουμε είτε δεν το θέλουμε».

«Δεν είναι μόνο τα κρούσματα, είχαμε ανησυχητική εικόνα στο νοσοκομείο στην χθεσινή εφημερία. 100% αύξηση των προσελεύσεων και 500%-600% αύξηση των εισαγωγών. Δεν είναι πλέον τα κρούσματα. Αδειάσαμε χειρουργική κλινική, αρχίζουμε να έχουμε επιπτώσεις και στις υπόλοιπες παθήσεις» αναρωτήθηκε ο ίδιος. «Η νέα υποπαραλλαγή είναι η χειρότερη από αυτές της Όμικρον ... παρακάμπτει και την φυσική (νόσηση) και την τεχνητή (εμβολιασμός) ανοσία, ξαναμολύνονται οι άνθρωποι. Προφανώς απαιτούνται μέτρα για να έχουμε ένα πολύ ήρεμο καλοκαίρι», συνέχισε ο κ. Καπραβέλος και σημείωσε ότι το πρόβλημα αφορά και τουρίστες, όπως αυτούς που προσήλθαν στο νοσοκομείο εμπύρετοι και «γύρισαν στα ξενοδοχεία τους υπό την επίβλεψη του ΕΟΔΥ».

«Το πρόβλημα αρχίζει και παίρνει μεγάλες διαστάσεις. Πριν γίνει τσουνάμι που θα μας καταστρέψει με τους "σκληρούς" δείκτες, τώρα να ληφθούν κάποια μέτρα ανώδυνα. Μάσκες παντού. Ας βάλουμε και ένα τεστ, rapid ή pcr, στους τουρίστες που έρχονται στη χώρα», τόνισε ο κ. Καπραβέλος.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates