.

Δευτέρα 2 Μαΐου 2022

ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΤΟΥ ΚΑΡΟΥΖΟΣ-GATE !!!

 



Ακόμη ένα κομμάτι του «παζλ» που αφορά το διαβόητο “Καρούζος Gate” αναμένεται να μπει στη θέση του το επόμενο διάστημα.

Πρόκειται, όπως αποκαλύπτει το newmoney, για ένα οικόπεδο- «φιλέτο» στο κέντρο της Γλυφάδας, στο οποίο σχεδιαζόταν να δημιουργηθεί μεγάλο πάρκινγκ αυτοκινήτων με έξι υπόγεια.

Η συγκεκριμένη περίπτωση είναι χαρακτηριστική για το πώς δρούσε το ζεύγος των πρωταγωνιστών του σκανδάλου, καθώς μόνο αυτό το οικόπεδο είναι «φορτωμένο» με υποθήκες ύψους 53,72 εκατ. ευρώ…

Ο πλειστηριασμός που θα γίνει στις 22 Ιουνίου με επισπεύδουσα την Intrum στρέφεται κατά της “Carouzos Real Estate Τεχνική Ανώνυμη Εταιρεία Αξιοποίησης Ακινήτων”, που εδρεύει στη Γλυφάδα και αποτέλεσε έναν από τους βασικούς βραχίονες του σκανδάλου.

Στο σφυρί θα βγει ένα οικόπεδο 2.145,04 τ.μ. επί των οδών Ηούς, Κύπρου και Γρηγορίου Λαμπράκη, που είναι άρτιο και οικοδομήσιμο και δεν υπάγεται στις διατάξεις περί εισφοράς σε γη και χρήμα.

Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 7.761.000 ευρώ.




Με βάση τα αναφερόμενα στην έκθεση πλειστηριασμού το οικόπεδο σχηματίσθηκε από τη συνένωση των τριών αυτοτελών ακινήτων, που η οφειλέτιδα εταιρεία είχε αποκτήσει το 2006, ενώ σχεδιαζόταν η ανάπτυξη μεγάλου σταθμού αυτοκινήτων με 6 υπόγεια, συνολικής επιφάνειας 9.344 τ.μ., με 205 θέσεις στάθμευσης.

Αυτό το σχέδιο, ωστόσο έμεινε στα χαρτιά. Έτσι, κατά την επιτόπια αυτοψία διαπιστώθηκε ότι «δεν έχει ανεγερθεί οικοδομή, ούτε έχει δημιουργηθεί σταθμός αυτοκινήτων, περιμετρικά αυτού υπάρχει πεζοδρόμιο από τις προσόψεις των τριών οδών, ενώ όλο το οικόπεδο είναι επιχωματωμένο με πολύ αραιή βλάστηση (θάμνους)».

Η αναγκαστική κατάσχεση επιβλήθηκε τον περασμένο Οκτώβριο για 500.000 ευρώ, που είναι μέρος του κεφαλαίου της επιταχθείσας (ενυπόθηκης) απαίτησης της δικαιούχου ποσού 10.212.894,88 ευρώ.




Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της «καταιγίδας» πλειστηριασμών την τελευταία διετία κατά εταιρειών που ανήκαν στο ζεύγος Καρούζου έχουν αλλάξει χέρια:

-Ακίνητο-φιλέτο πάνω στην παραλιακή και σε απόσταση αναπνοής από την έκταση του Ελληνικού, που ανήκε στην Trust Worth Development και βρίσκεται εδώ και χρόνια στα μπετά. Βγήκε στο σφυρί με τιμή εκκίνησης στα 4,1 εκατ. ευρώ και μετά από έξι ώρες «χτυπημάτων» κατακυρώθηκε στα 8 εκατ. ευρώ.

-Ένα αγροτεμάχιο έκτασης 44.461,67 τ.μ., άρτιο και οικοδομήσιμο, στον οικισμό Παλαιόκαστρο Γαζίου Ηρακλείου, στη θέση Πάτητρα ή Γυαλιά, το οποίο βρίσκεται εκτός σχεδίου πόλης και ορίων οικισμού, που κατακυρώθηκε στις 750.001 ευρώ.

-Ένα οικόπεδο έκτασης 2.423 τ.μ. (τμήμα ενιαίου ακινήτου 13.045,60 τ.μ.), άρτιο και οικοδομήσιμο, στο Ηράκλειο και στη θέση Κορώνη-Μασταμπάς-Θέρισος-Δειλινά, που κατακυρώθηκε στις 580.001 ευρώ.

-Ένα οικόπεδο συνολικής έκτασης 6.730 τ.μ., της εταιρείας «Karouzos Marathonos Τεχνική Εμπορική Επενδύσεων Ακινήτων Α.Ε.» στο Γέρακα, επί του οποίου έχει ανεγερθεί εμπορικό κέντρο, το οποίο βγήκε στο σφυρί από την με τιμή εκκίνησης 10,2 εκατ. ευρώ και κατακυρώθηκε με 1 ευρώ παραπάνω.

Το επόμενο σφυρί και το… story

Στις 11 Μαΐου έχει προγραμματιστεί να βγει σε πλειστηριασμό ένα ακόμη μεγάλο ακίνητο και συγκεκριμένα πολυώροφο κτίριο κοντά στον σταθμό Λαρίσης.
Επισπεύδουσα είναι η Alpha Bank και το σφυρί στρέφεται κατά της εταιρείας «Larissis Station S.A.» (πρώην «Karouzos Station S.A.») «για είσπραξη κατόπιν μονομερούς περιορισμού της συνολικής απαιτήσεως της ανερχόμενης σε ποσό κατά κεφάλαιο 33.629.025,31 ευρώ, με ρητή επιφύλαξη παντός δικαιώματός της σε σχέση με το υπόλοιπο αυτής». Η τιμή πρώτης προσφοράς έχει οριστεί σε 8.750.000 ευρώ.

Η εταιρεία «Larissis Station S.A.» συστάθηκε τον Ιούλιο του 2007 ως «Karouzos Station S.A.» και εμφανίζεται ενεργή, ενώ στο Δ.Σ. συμμετέχουν δύο μέλη της οικογένειας Σκαφτούρου. Από τα στοιχεία προκύπτει ότι πρόεδρος και διευθύνουσα σύμβουλος ήταν η Ρεβέκκα Σκαφτούρα, η οποία στις 13 Οκτωβρίου 2015 υπέβαλε την παραίτησή της με εξώδικη δήλωση.



Υπενθυμίζεται ότι ο Γιάννης Καρούζος και η (πρώην) σύζυγός του Ρεβέκκα Σκαφτούρα πρωταγωνίστησαν επί χρόνια σε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην εγχώρια αγορά ακινήτων, καθώς μέσα από τη φρενήρη δραστηριότητα μεγάλου αριθμού εταιρειών έφτασαν να έχουν χαρτοφυλάκιο με 200 ακίνητα -κτίρια και οικόπεδα– στις πιο ακριβές περιοχές της Αττικής, στην Κρήτη (κυρίως στο Ηράκλειο), στην Πάτρα και την Κεφαλονιά, εκτιμώμενης εμπορικής αξίας 1,2 δισ. ευρώ. Παράλληλα μέσα από αυτή τη δραστηριότητα γινόταν «ξέπλυμα χρήματος» με στόχο τη μεταφορά αμύθητων ποσών στο εξωτερικό.

Στα τέλη του 2010, εν μέσω οικονομικής κρίσης, το οικοδόμημα άρχισε να κλυδωνίζεται και ακολούθησαν τα «αποκαλυπτήρια»…

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, «ο όμιλος Καρούζου με χρήματα προερχόμενα από φοροδιαφυγή προχωρούσε σε αγορές ακινήτων-φιλέτων, ενώ εξασφάλιζε δανεισμό από τράπεζες έχοντας δημιουργήσει σχεδόν για κάθε ακίνητο μία εταιρεία». Στη δικογραφία αναφερόταν ότι το ύψος των επισφαλών δανείων έφτανε στα 300 εκατ. ευρώ, ενώ το ποσό της φοροδιαφυγής στα 30 εκατ. ευρώ.

Τον Μάρτιο του 2018 το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθήνας έκρινε ομόφωνα ένοχους τους κατηγορουμένους και στον Γιάννη Καρούζο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 16 ετών μαζί με χρηματική ποινή 200.000 ευρώ (οδηγήθηκε και παραμένει στη φυλακή), στη δε πρώην (πλέον) σύζυγό του Ρεβέκκα Σκαφτούρα ποινή κάθειρξης 14 ετών και επίσης πρόστιμο 200.000 ευρώ, αλλά παρέμεινε ελεύθερη με περιοριστικούς όρους λόγω ανασταλτικού χαρακτήρα της ποινής.

ΠΗΓΗ-ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates