.

Πέμπτη 10 Μαρτίου 2022

ΟΤΑΝ Ο ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΜΗΝΑΣ ΑΣΦΑΛΙΣΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΣΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ !!!

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΣΕ ΗΛΙΚΙΑ 83 ΕΤΩΝ Ο ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
Ήταν το 1969 όταν Interamerican και η Ασπίς Πρόνοια αποφάσισαν να πάρουν από κοινού την απόφαση να προσφέρουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής στον Νιλ Άρμοστρονγκ, τον Μάικλ Κόλινς και τον Έντουιν Όλντριν.



Πέθανε, σε ηλικία 83 ετών, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοντομηνάς, όπως ανακοινώθηκε από την συχνότητα του Alpha.

Ο Δημήτρης Κοντομηνάς, σύμφωνα με τον Alpha και την εκπομπή Happy Day, αντιμετώπιζε για χρόνια σοβαρά προβλήματα υγείας και τους τελευταίους μήνες νοσηλευόταν σε ιδιωτικό νοσοκομείο.

Ο γνωστός επιχειρηματίας δραστηριοποιούνταν στο χώρο των ασφαλειών, της τηλεόρασης, των αιθουσών κινηματογράφου και του λιανικού εμπορίου, ενώ το όνομά του συνδέθηκε με τον Alpha.

Αφήνει πίσω του μία κόρη και δύο εγγόνια.


Όταν ο Δημήτρης Κοντομηνάς ασφάλισε τους πρώτους ανθρώπους που πήγαν στη Σελήνη

Τον Ιανουάριο του 1969 ιδρύεται η πρώτη αμιγώς ασφαλιστική εταιρεία ζωής στην Ελλάδα, η Interamerican. Την εταιρεία ίδρυσαν ο Αλέξανδρος Ταμπουράς στον οποίο ανήκε η Ασπίς Πρόνοια και ο Δημήτρης Κοντομηνάς που ανέλαβε τη γενική διεύθυνση της Interamerican.

Τον Ιούλιο του 1969 ήταν προγραμματισμένη η εκτόξευση της αποστολής Apollo 11, της πρώτης επανδρωμένης αποστολής στη Σελήνη. Τα πάντα ήταν καλά οργανωμένα για αυτή την ιστορική αποστολή και στη διάθεση των τριών αστροναυτών που θα πραγματοποιούσαν το ταξίδι ήταν τα πάντα εκτός από ένα πράγμα, καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν δεχόταν να τους κάνει ένα συμβόλαιο ζωής. Ακόμη και οι αμερικανικοί ασφαλιστικοί κολοσσοί θεώρησαν εξαιρετικά υψηλού ρίσκου μια τέτοια απόφαση και δεν τους ενδιέφεραν προφανώς τα μεγάλα διαφημιστικά οφέλη που θα προέκυπταν από μια τέτοια κίνηση.

Το ρίσκο και τα οφέλη της προβολής αποφάσισαν να πάρουν από κοινού η Interamerican και η Ασπίς Πρόνοια προσφέροντας ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής στον Νιλ Άρμοστρονγκ, τον Μάικλ Κόλινς και τον Έντουιν Όλντριν. Tο ασφαλιστήριο συμβόλαιο κάλυπτε τον κίνδυνο «θανάτου ή εξαφανίσεως εις το Διάστημα και πλήρους, διαρκούς ανικανότητος των ασφαλιζομένων», για συνολικό ασφαλιζόμενο κεφάλαιο 30.000 δολαρίων, -για 900.000 δραχμές τότε-, με ισόποση κατανομή του κεφαλαίου στους τρεις αστροναύτες. H ασφαλιστική κάλυψη προέβλεπε μέχρι και την περίπτωση «της υπό εξωγηίνων όντων απαγωγής των ασφαλιζομένων αστροναυτών».

Με απλά λόγια το συμβόλαιο κάλυπτε 100% τους αστροναύτες από οποιονδήποτε κίνδυνο, σε μια εποχή που μόλις ξεκινούσαν οι επανδρωμένες αποστολές στο Διάστημα και οι κίνδυνοι ήταν για διαφόρους λόγους πολύ περισσότεροι από ότι σήμερα.



Το συμβόλαιο που ονομάστηκε «Αστρασφαλιστήριον» συνυπέγραφαν ο Δημήτρης Κοντομηνάς για λογαριασμό της Interamerican και ο Αλέξανδρος Ταμπουράς για λογαριασμό της Ασπις Πρόνοια και το επέδωσε στους συγγενείς των τριών αστροναυτών, λίγο πριν την εκτόξευση, ο Φρέντυ Γερμανός, που εκτελούσε δημοσιογραφική αποστολή για την κάλυψη της ιστορικής αποστολής.


ΠΗΓΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates