.

Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

ΜΠΟΡΕΛ(ΕΕ) ΠΡΟΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ: "ΚΟΨΤΕ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ" !!!

 



Διεθνή φρενίτιδα έχει προκαλέσει η εκτίναξη των τιμών της ενέργειας, καθώς το "μπλόκο" που επιβάλουν χώρες της Δύσης στη Ρωσία, στο πλαίσιο κυρώσεων εις βάρος της για την εισβολή στην Ουκρανία, θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους ενεργειακούς πόρους.

Ο Ζοζέπ Μπορέλ φαίνεται πως βρήκε το αντίδοτο στο πρόβλημα, ζητώντας από τους ευρωπαίους να παίξουν το ρόλο τους στον "απογαλακτισμό" της Ευρώπης από το ρωσικό αέριο.

Ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ, μιλώντας στη σύνοδο της ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, κάλεσε τους Ευρωπαίους να μειώσουν τη ζέστη στα σπίτια τους, καθώς η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία ανοίγει μια νέα ιστορική εποχή που θα σημαδέψει τις ευρωπαϊκές πολιτικές για τις επόμενες δεκαετίες.

"Οι ευρωπαίοι πολίτες πρέπει να μειώσουν τη ζέστη στα σπίτια τους. Όλοι πρέπει να κάνουν μια προσπάθεια. Με τον ίδιο τρόπο θα χρησιμοποιούσατε λιγότερο νερό εάν υπήρχε ξηρασία. Με τον ίδιο τρόπο που φορούσαμε μάσκες", είπε.

Σε ό,τι αφορά τη ρωσική εισβολή, ο Ζοζέπ Μπορέλ κατηγόρησε τον εαυτό του ότι δεν έκανε αρκετά και δεν ήταν αρκετά γρήγορος, λέγοντας στο κοινοβούλιο ότι το τίμημα του πολέμου θα είναι μακροχρόνιο.

"Οι Ευρωπαίοι χρειάζονται τον θόρυβο των βομβών στις 5 το πρωί που πέφτουν στο Κίεβο για να τους ξυπνήσει από τον ύπνο της ευημερίας και να τους επιτρέψει να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που μας προβάλλει ο κόσμος", σχολίασε.

Ζήτησε να αντλήσει διδάγματα από την κρίση του κορωνοϊού και να δεσμευτεί για συλλογικές προσπάθειες σε ευρωπαϊκό επίπεδο στην "πολιτική σταυροφορία" κατά της Ρωσίας, ξεκινώντας από τον περιορισμό της ενεργειακής εξάρτησης όσο το δυνατόν περισσότερο.

"Κόψτε το φυσικό αέριο στα σπίτια σας"

"Κόψτε το φυσικό αέριο στα σπίτια σας, μειώστε την εξάρτηση όσων επιτίθενται στην Ουκρανία και ας δεσμευτούμε περισσότερο σε μια συλλογική άμυνα", πρόσθεσε, συγκρίνοντας την κρίση στην Ουκρανία με αυτή του κορωνοϊού.

"Αυτό που κάναμε κατά τη διάρκεια του κορωνοϊού πρέπει να γίνει με την Ουκρανία. Μια συλλογική δέσμευση σε ένα ιστορικό έργο. Ξεκινήσαμε αργά, αλλά κάλλιο αργά παρά ποτέ", δήλωσε.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates