.

Σάββατο 26 Μαρτίου 2022

ΔΕΗ: ΕΠΙΣΤΡΕΨΑΜΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ 800.000.000€ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ !!!

 



Στα 800 εκ. ευρώ ανέρχεται, σύμφωνα με στελέχη της επιχείρησης, το ποσό που επέστρεψε η ΔΕΗ το 2021 σε οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις για τη στήριξη τους απέναντι στην ενεργειακή κρίση αλλά και για τη διαμόρφωση ανταγωνιστικών τιμολογίων σε συγκεκριμένες κατηγορίες πελατών της.

Η εισηγμένη, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, αναμένεται να ανακοινώσει οριακή κερδοφορία για το 2021 και όπως αναφέρουν πληροφορίες το αποτέλεσμα αυτό προέκυψε κατόπιν της πολιτικής που άσκησε για την οικονομική ανακούφιση των πελατών της.

Όπως αναφέρουν πηγές που μίλησαν στο energypress, την περασμένη χρονιά η ΔΕΗ διέθεσε περίπου 560 εκ. ευρώ είτε υπό τη μορφή έκπτωσης σε οικιακούς καταναλωτές και επιχειρήσεις, είτε για να καλύψει το κόστος εξισορρόπησης καθώς η ρήτρα δεν το απορροφά.

Επιπλέον γύρων στα 100 εκ. ευρώ στοίχισε στη δημόσια εταιρεία το γεγονός της μη εφαρμογής για ένα χρονικό διάστημα της ρήτρας αναπροσαρμογής σε πελάτες της στη μέση τάση.

Με άλλα 100 εκ. ευρώ παρείχε στήριξη στις βιομηχανίες υψηλής τάσης συμφωνώντας με τις βιομηχανίες τιμές προμήθειας ρεύματος ανάμεσα στα 60 με 70 ευρώ/MWh.

Η ΔΕΗ, όπως υποστηρίζουν στελέχη της, συνεχίζει την εκπτωτική πολιτική και φέτος θέτοντας ως πρώτη προτεραιτότητα την οικονομική στήριξη των πελατών της για όσο διάστημα διαρκεί η ενεργειακή κρίση.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates