.

Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

ΣΕ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΧΗΣ ΤΑ FUNDS ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑ-ΠΩΛΗΣΗ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ PQH !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ Η ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Η οργανωμένη, συλλογική προσφυγή στην Δικαιοσύνη, με την υποστήριξη μιας εξειδικευμένης Επιστημονικής Ομάδας Νομικών, Δικηγόρων, Οικονομολόγων, Λογιστών, Πραγματογνωμόνων, Δικαστικών Επιμελητών, Μαθηματικών, Αναλογιστών, Τραπεζικών Διαμεσολαβητών & Τραπεζικών Στελεχών, είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος. Και, η ΥΠΕΡΒΑΣΗ, έκανε αυτή την πολυτέλεια των τραπεζών και των λίγων προνομιούχων, πράξη για τους πολλούς Δανειολήπτες !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html





Ζήτημα χρόνου, μου λένε, είναι να βγει στην αγορά το πακέτο κόκκινων δανείων με την επωνυμία “Αριάδνη” της PQH. Πρόκειται για τα δάνεια των bad banks και ο πωλητής είναι η Τράπεζα της Ελλάδος που έχει την κυριότητα και τα διαχειρίζεται η PQH. Η “Αριάδνη” θα αποτελέσει το μήλο της έριδος μεταξύ των ενδιαφερόμενων, αν και απευθύνεται… σε λίγους και καλούς. Και αυτό επειδή μιλάμε για 5,5 δισ. κόκκινα δάνεια που θα πουληθούν χωρίς τιτλοποίηση, δηλαδή απευθείας πώληση κόκκινων δανείων ύψους 5,5 δισ., κάτι που δεν έχει ξαναγίνει σε τόσο μεγάλο ποσό στην Ελλάδα. Μπορεί μέχρι τώρα να έχουν αλλάξει χέρια NPLs μεγαλύτερης αξίας, αλλά πάντα σε τιτλοποιήσεις. Εδώ πρόκειται για πώληση των προβληματικών δανείων που είχε η Αγροτική, το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, η Aspis Bank κ.λπ., ως έχουν.

Σύμβουλος για την πώληση της “Αριάδνης” ανέλαβε η Morgan Stanley και αναμένεται να βγει στην αγορά πριν από το τέλος του έτους, πιθανόν εντός του Νοεμβρίου (αν και συνέχεια ακούγεται στην πιάτσα και τελικά αναβάλλεται). Επειδή λοιπόν δεν είναι τιτλοποίηση, ώστε να μοιράζονται οι αξίες στις κατηγορίες των ομολόγων, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη. Μιλάμε για προσφορές εκατοντάδων εκατομμυρίων που κάποιοι υπολογίζουν ότι μπορεί να κυμαίνονται από 600 εκατ. έως και 800 εκατ., ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις ακόμη και για 1 δισ. Κι επειδή μιλάμε για εκατοντάδες εκατομμύρια, θα διεκδικηθεί από τους ισχυρότερους του κλάδου και μάλιστα σε συμπράξεις.

Συγκεκριμένα στην αγορά κυκλοφορεί ότι για την “Αριάδνη” θα κατέβουν δύο σχήματα, το ένα μια σύμπραξη των Fortress και BAIN και το άλλο σύμπραξη των DK και Intrum. Στην αγορά οι απόψεις για την ποιότητα των δανείων της “Αριάδνης” διχάζονται. Υπάρχουν αυτοί που μιλούν για σχετικά αδούλευτο χαρτοφυλάκιο που κρύβει υπεραξίες και αυτοί που κρατούν μικρό καλάθι και υποστηρίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δανείων της Αγροτικής ήταν χωρίς εξασφαλίσεις. Την αλήθεια θα τη μάθουμε μαζί με τις προσφορές.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates