.

Τετάρτη 8 Σεπτεμβρίου 2021

ΣΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΤΟΥ 2005 ΕΠΕΣΤΡΕΨΑΝ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΚΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ !!!

 


Τι μεταδίδει το powergame.gr


Δεκαέξι χρόνια πίσω επιστρέφουν οι προθεσμιακές καταθέσεις,καθώς το συνολικό τους υπόλοιπο στις τράπεζες υποχώρησε στα επίπεδα του Ιουνίου 2005, δηλαδή στα 31,6 δισ. ευρώ. Συνολικά από τις αρχές του έτους, καταθέσεις της τάξεως των 6 δισ. ευρώ που ήταν κλεισμένες σε διάφορες διάρκειες, δεν ανανεώθηκαν στη λήξη τους, για τον προφανή λόγο των μηδενικών επιτοκίων που προσφέρει σήμερα η αγορά.

Εξ ου και στον αντίποδα, παρατηρείται σημαντική αύξηση στις καταθέσεις ταμιευτηρίου, που ναι μεν δεν προσφέρουν επιτόκιο, αλλά τουλάχιστον συνδυάζουν την αποταμίευση με ασφάλεια και ελευθερία κινήσεων, καθώς τα χρήματα είναι κατατεθειμένα στις τράπεζες και ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα.

Όπως ακριβώς ισχύει και με τις καταθέσεις όψεως και τους τρεχούμενους λογαριασμούς, που μαζί με τους λογαριασμούς ταμιευτηρίου, αποτελούν τους λογαριασμούς «πρώτης ζήτησης». Εξ ου και δεν είναι τυχαία η εκρηκτική άνοδος των καταθέσεων ταμιευτηρίου που σημείωσαν ιστορικό ρεκόρ προσεγγίζοντας τα 100 δισ ευρώ τον Ιούλιο. Ποσό – συγκεκριμένα έφτασε τα 99,78 δισ ευρώ μαζί με τους τρεχούμενους και τους όψεως- που λογικά από ώρα σε ώρα (ίσως στα στοιχεία του Αυγούστου) θα ξεπεράσει το φράγμα των 100 δισ ευρώ.

Σύμφωνα με τα τελευταία επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Ιούλιο φέτος, «αποδεσμεύτηκαν» και δεν ανανεώθηκαν καταθέσεις προθεσμίας σχεδόν 1 δισ. ευρώ, για την ακρίβεια 976 εκατ. ευρώ, με αποτέλεσμα οι εκροές από τις αρχές του έτους, να προσεγγίζουν τα 6 δισ. ευρώ, καθώς διαμορφώθηκαν στα 5,92 δισ. ευρώ. Συνολικά, οι καταθέσεις προθεσμίας των νοικοκυριών μειώθηκαν τον ίδιο μήνα στα 31,6 δισ. ευρώ (στα ίδια επίπεδα με τον Ιούνιο του 2005, που ήταν 31,037 δισ. ευρώ).


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates