.

Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

ΥΠΕΡΒΑΣΗ NEWS 08/07/2021

 


ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ :











Επιβεβαίωση Υπέρβασης: Νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας ο Γκίκας Χαρδούβελης που… φοβήθηκε για τα λεφτά του και τα έβγαλε στο Εξωτερικό !!!

Άλλο ένα οξύμωρο συνέβη στον Τραπεζικό χώρο, καθώς ο Γκίκας Χαρδούβελης, που δεν υπέβαλε δήλωση πόθεν έσχες (!) και έστειλε στο Εξωτερικό 360.000 ευρώ με 56 εμβάσματα κάτω των 10 χιλιάδων για να μην ενεργοποιηθεί ο έλεγχος της Τράπεζας της Ελλάδος, αναδείχθηκε νέος Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας! Εννέα μήνες μετά την είσοδο του Γκίκα Χαρδούβελη στην Επιτροπή Ελέγχου της Εθνικής Τράπεζας, τον Σεπτέμβριο του 2020, επιβεβαιώθηκε η ασφαλής πρόβλεψη της Υπέρβασης πως η αναβάθμισή του ήταν ένα ξεκάθαρο προμήνυμα για την Προεδρία της ΕΤΕ. Σε λιγότερο από έναν χρόνο ήρθε η επαλήθευση της πρόβλεψης, καθώς ο αμφιλεγόμενος κ. Χαρδούβελης, ο οποίος έχει μείνει γνωστός στην Ιστορία από το email που έστειλε στην τρόικα, βρίσκεται στον προεδρικό θώκο της Εθνικής. 
Θυμίζουμε πως το εν λόγω email 43 σελίδων που είχε στείλει ως υπουργός Οικονομικών του Αντώνη Σαμαρά στην τρόικα για να κλείσει η συμφωνία με τους δανειστές περιελάμβανε για τους Έλληνες σκληρά οικονομικά μέτρα….τα οποία τελικά εφαρμόστηκαν από τον Αλέξη Τσίπρα, με ένα ακόμη αιματηρό Μνημόνιο. 

Το ιστορικό της εκλογής 

Νέος πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας εξελέγη ο Γκίκας Χαρδούβελης, όπως αποφάσισε το διοικητικό συμβούλιο της ΕΤΕ. Η συνεδρίαση άρχισε στις 17:00 το απόγευμα της Δευτέρας και ο πρώην υπουργός Οικονομικών θα αντικαταστήσει τον Κώστα Μιχαηλίδη, αναλαμβάνοντας καθήκοντα πιθανότατα μετά τη γενική συνέλευση της Εθνικής Τράπεζας στα τέλη του Ιουλίου. Την περασμένη Πέμπτη το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ενέκρινε την υποψηφιότητα του Γκίκα Χαρδούβελη, o οποίος διετέλεσε Ανεξάρτητος Σύμβουλος του Δ.Σ. της Εθνικής Τράπεζας από τον Ιούλιο του 2019.

Όταν ο «φοβισμένος» Χαρδούβελης έστελνε τα λεφτά του στο Εξωτερικό

«Φοβήθηκα για τη χώρα το 2012 κι έβγαλα τα λεφτά μου στο εξωτερικό. Τα μετέφερα λίγα – λίγα μέσω διαδικτύου από το σπίτι μου γιατί ήθελα να είμαι σίγουρος ότι θα φτάσουν» δήλωνε το Μάρτιο του 2015 στο Star για τις 56 δόσεις των 10.000 ευρώ που είχε βγάλει εκτός Ελλάδας το διάστημα 5/5/2012 με 17/6/2012 ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Αντώνη Σαμαρά, Γκίκας Χαρδούβελης. Χθες ανακοινώθηκε ότι ο κ. Χαρδούβελης, που έχει διατελέσει επίσης διευθυντής του Οικονομικού Γραφείου των πρωθυπουργών Κώστα Σημίτη και Λουκά Παπαδήμου, αναλαμβάνει πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας. Αργά το απόγευμα της Δευτέρας το διοικητικό συμβούλιο της τράπεζας εξέλεξε στη θέση του προέδρου τον Γκίκα Χαρδούβελη, ο οποίος από το καλοκαίρι του 2019 είναι Μη Εκτελεστικό Μέλος – Ανώτερος Ανεξάρτητος Σύμβουλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΤΕ. Στο τέλος του μήνα και οι μέτοχοι της Τράπεζας, κατά την Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση, θα κληθούν να εγκρίνουν την τοποθέτηση του στη θέση του προέδρου του ΔΣ....
















Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates