.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΗΛΙΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ: ΣΥΝΕΤΑΙΡΑΚΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΓΕΡΜΑΝΟΥΣ ΣΤΟΝ....ΗΛΙΟ ΜΑΣ !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΠΟΥ ΥΠΟΧΡΕΩΝΟΥΝ ΣΕ ΑΠΟΛΙΓΝΙΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ-ΔΕΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΑΝΕΙΚΑ ΕΤΟΙΜΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΑΝ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΣ ΜΕ ΑΙΜΑ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ....
Διαβάστε αναλυτικά και εδώ:



Με τους Γερμανούς να έχουν το 51%....


Όπως μεταδίδει το mononews.gr η ΔΕΗ ενέκρινε χθες τη στρατηγική συνεργασία με την γερμανική RWE.

Έγινε έτσι ακόμη ένα βήμα με στόχο το σχέδιο των δύο εταιρειών για ανάπτυξη στην Ελλάδα φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 2 GW.

Υπενθυμίζεται ότι οι ΔΕΗ Ανανεώσιμες και η RWE Renewables GmbH είχαν υπογράψει Μνημόνιο Κατανόησης και Συνεργασίας (MoU) το Μάρτιο του 2020, ενώ οι βάσεις για τη συνεργασία είχαν μπει λίγους μήνες πριν.

Οι πρώτες συζητήσεις για την προσέγγιση των δύο εταιρειών είχαν γίνει κατά την επίσκεψη του  Κυριάκου Μητσοτάκη στη Γερμανία στις 29 Αυγούστου του 2019 και ακολούθησαν οι επαφές μεταξύ των δύο εταιρειών.

Με στρατηγική της κυβέρνησης να δοθεί έμφαση στην πράσινη ατζέντα...και να στραφεί η δραστηριότητα της ΔΕΗ από τη λιγνιτική ενέργεια στις ΑΠΕ οι στρατηγικές συνεργασίες ήταν απαραίτητες. Από την άλλη στρατηγική της RWE είναι η συνεχής αύξηση του χαρτοφυλακίου της σε ΑΠΕ με συνεργασίες σε όλο τον κόσμο.

Οι βασικοί όροι

Οι δύο εταιρείες, έχουν συμφωνήσει σε κάποιους βασικούς όρους που περιγράφονται στο Συμφωνητικό Συνεργασίας (Head of Terms) που ενέκρινε χθες το ΔΣ της ΔΕΗ, και τις επόμενες ημέρες πρόκειται να συνυπογράψουν. Θα ακολουθήσει η διαμόρφωση τω συμβάσεων και το καλοκαίρι θα έχει συσταθεί η θυγατρική των δύο εταιρειών ένα κοινό επενδυτικό όχημα (JVCo) . Οι όροι που μέχρι σήμερα έγιναν γνωστοί είναι:

-Στη νέα θυγατρική το 51% θα κατέχει η RWE Renewables GmbH και το 49% η ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

-Στόχος είναι η ανάπτυξη νέων ΑΠΕ κυρίως από φωτοβολταϊκά μέχρι 2 GW, με εισφορά αδειών 1GW από κάθε πλευρά.

-Η συνολική επένδυση θα ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ και θα συμμετάσχει σε κεφάλαια η κάθε εταιρεία αντίστοιχα με το ποσοστό της.

-Τα πρώτα κεφάλαια θα εισφερθούν από την RWE Renewables GmbH και ακολούθως από τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες.

-Το συνολικό επενδυτικό σχέδιο θα ολοκληρωθεί τα επόμενα 3-5 χρόνια.

-Για την RWE Renewables GmbH η συνεργασία είναι αποκλειστική (στην Ελλάδα) για την ΔΕΗ Ανανεώσιμες δεν είναι.

ΑΠΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates