.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2021

ΓΟΝΕΙΣ 20ΧΡΟΝΟΥ ΜΙΚΡΟΕΠΕΝΔΥΤΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ ΜΗΝΥΟΥΝ ΤΗΝ ROBINHOOD !!!

 




Μήνυση στην πλατφόρμα χρηματιστηριακών συναλλαγών Robinhood κατέθεσαν οι γονείς του 20χρονού Άλεξ Κερνς γιατί όπως υποστηρίζουν έβαλε τέλος στη ζωή του αφού πρώτα έχασε χιλιάδες δολάρια στην πλατφόρμα.

"Αυτή η υπόθεση επικεντρώνεται στην επιθετική τακτική και τη στρατηγική της Robinhood για να προσελκύσει άπειρους επενδυτές, συμπεριλαμβανομένου του Άλεξ, οι οποίοι αναλαμβάνουν ρίσκα με στόχο ένα δελεαστικό κέρδος", δήλωσαν στη μήνυση που κατέθεσαν οι γονείς του Άλεξ, Ντάν και Ντόροθι Κέρνς, που ζουν στο Ναπερβίλ του Ιλλινόις.

Ο Άλεξ Κερνς, φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα, ο οποίος έβαλε τέλος στη ζωή του τον περασμένο Ιούνιο, αυτοκτόνησε γιατί αντιλήφθηκε ότι είχε έναν αρνητικό λογαριασμό, ύψους 730.165 δολαρίων, στην πλατφόρμα της Robinhood.

Παρότι προσπάθησε τουλάχιστον τρεις φορές να επικοινωνήσει με την υπηρεσία υποστήριξης πελατών της Robinhood, ο 20χρονος, σύμφωνα με τη μηνυτήρια αναφορά, έλαβε μόνο αυτοματοποιημένες απαντήσεις.

Στη συνέχεια αποφάσισε να βάλει τέλος στη ζωή του, αφού πρώτα έγραψε ένα γράμμα προς την οικογένειά του, κατηγορώντας τη Robinhood ως υπεύθυνη για την πράξη του.

Στη μήνυση που κατατέθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου, οι γονείς του 20χρονου κατηγορούν την Robinhood ότι συνέβαλε στον θάνατο του γιού τους μέσω "παραπλανητικών επικοινωνιών".

Εκπρόσωπος της Robinhood δήλωσε στο CNBC: "Είμαστε συντετριμμένοι από τον θάνατο του Άλεξ Κερνς. Από τον Ιούνιο έχουμε βελτιώσει τις επιλογές στην πλατφόρμα μας".

Η "φρενίτιδα Reddit" και... οι κίνδυνοι για τους μικροεπενδυτές

Η υπόθεση της αυτοκτονίας του 20χρονου πέρυσι, δίνει άλλη διάσταση στην πρόσφατη "φρενίτιδα" επενδύσεων σε σορταρισμένες μετοχές από μικροεπενδυτές που συντονίστηκαν μέσω του φόρουμ Reddit, οδηγώντας πολλούς παράγοντες της χρηματιστηριακής αγοράς να προειδοποιήσουν τους νεόκοπους επενδυτές ότι το φαινόμενο μπορεί να κρύβει σημαντικούς κινδύνους για τους άπειρους.

Κι αυτό γιατί η Robinhood έχει εξελιχθεί στη δημοφιλέστερη πύλη εισόδου νέων -άπειρων- επενδυτών στο χρηματιστήριο, όπως μαρτυρούν εξάλλου και τα στατιστικά στοιχεία για την πελατειακή της βάση, όπως σημειώνει το CNBC.

Η πλατφόρμα από 1 εκατομμύρια χρήστες που είχε το 2016 έφτασε να έχει περισσότερους από 13 εκατομμύρια την περασμένη άνοιξη. Εν μέσω δε της "φρενίτιδας Reddit" σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρείας αναλύσεων SimilaWeb, εκτιμάται ότι επιπλέον 3 εκατομμύρια χρήστες κατέβασαν την εφαρμογή της Robinhood για χρηματιστηριακές συναλλαγές, δηλαδή μόνο μέσα στον Ιανουάριο.

Την ίδια ώρα, η Robinhood βρίσκεται υπό έλεγχο για την "παιχνιδοποίηση" των επενδύσεων, καθώς φέρεται να παρέχει πρόσβαση σε νεόκοπους επενδυτές που δεν έχουν εκπαίδευση και πείρα, και λόγω κατηγοριών για επιθετικές πρακτικές μάρκετινγκ και για παραπλάνηση πελατών καθώς δεν προσφέρει την επενδυτική καθοδήγηση που υπόσχεται.

Παράλληλα, βρίσκεται αντιμέτωπη με αγωγές χρηστών της, εξαιτίας της απόφασής της να θέσει περιορισμούς στις συναλλαγές των σορταρισμένων μετοχών που εκτινάχθηκαν λόγω της "φρενίτιδας Reddit" και κυρίως στη μετοχή της GameStop.

Όλα τα παραπάνω έχουν οδηγήσει τις ρυθμιστικές αρχές να εξετάσουν το φαινόμενο Reddit και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει στην αγορά αλλά και στους επενδυτές, αλλά και γνωστούς επενδυτές να προειδοποιήσουν τους μικροεπενδυτές ότι αν δεν διαθέτουν την απαιτούμενη επενδυτική εμπειρία ενδεχομένως να υποστούν σημαντικές απώλειες.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates