.

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2021

ΓΟΥΟΡΕΝ ΜΠΑΦΕΤ: ΟΙ 12 ΦΑΡΜΑΚΕΡΕΣ ΑΤΑΚΕΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ BITCOIN !!!

 


Ο Γουόρεν Μπάφετ θεωρείται ένας από τους πιο ένθερμους επικριτές του Bitcoin. Δεν χάνει αφορμή να εκφράζει ανοιχτά την αντίθεσή του για το ψηφιακό νόμισμα που έχει καταφέρει να τρελάνει πολλούς. Υποστηρίζει πως τελικά δεν είναι τίποτα περισσότερο από «μια άχρηστη και επικίνδυνη επένδυση χρημάτων».

Ωστόσο, όσo και αν πολλές φορές από την πλευρά του, ο δισεκατομμυριούχος έχει προσπαθήσει να προειδοποιήσει για το μέλλον και την κατάληξη που πιθανώς να έχει το ψηφιακό αυτό νόμισμα, δεν φαίνεται να ιδρώνει το αυτί των επενδυτών. Το 2020 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για το Bitcoin αφού η αξία του αυξήθηκε κατά 350% μόλις μέσα σε ένα έτος.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικές από τις καλύτερες ατάκες του δισεκατομμυριούχου επενδυτή για το Bitcoin.

1. «Τα κρυπτονομίσματα δεν διαθέτουν καμία αξία καθώς δεν παράγουν τίποτα καινούριο. Δεν αναπαράγονται, δεν μπορούν να σου κόψουν μία επιταγή, δεν κάνουν τίποτα, το μόνο που μπορείς να ελπίζεις είναι ότι κάποια στιγμή κάποιος άλλος θα έρθει και θα επενδύσει περισσότερα από εσένα. Βέβαια, τότε εκείνος έχει πρόβλημα. Όσον αφορά στην αξία τους: Μηδέν.»

2. «Το να είσαι δαιμόνιος ναι είναι σημαντικό αλλά το Bitcoin; Δεν έχει πραγματική αξία. Δεν παράγει τίποτα. Μπορείς να κάθεσαι να το κοιτάς όλη μέρα και δεν θα σου δώσει πίσω τίποτα. Δεν θα σου δώσει μικρά Bitcoins, για παράδειγμα, ή τίποτα τέτοιο. Στην πραγματικότητα είναι μια αυταπάτη, μια ψευδαίσθηση.»

3. «Εάν εσείς και εγώ αγοράζουμε διάφορα κρυπτονομίσματα, δεν πρόκειται να πολλαπλασιαστούν. Δεν θα προκύψει τίποτα από αυτά. Απλώς θα κάθονται εκεί. Αυτό. Και μετά θα πρέπει να ελπίζω ότι αφού αγοράσω περισσότερα, εσείς θα ενθουσιαστείτε και θα αγοράσετε και εσείς και μετά θα ενθουσιαστώ και εγώ και απλώς αυτό θα γίνεται διαρκώς, χωρίς κανένα ουσιαστικό νόημα. Αλλά στο τέλος ότι και να κάνουμε εμείς, στην πραγματικότητα μόνο ένα bitcoin θα υπάρχει εκεί κρυμμένο. Και μετά, θα πρέπει να βρούμε και κάποιον άλλο που θα θέλει να ενθουσιαστεί με όλο αυτό. Κάποια στιγμή αναπόφευκτα όλο αυτό θα σταματήσει. Όσον αφορά τα κρυπτονομίσματα γενικά, μπορώ να πω σχεδόν με βεβαιότητα ότι θα έχουν άσχημο τέλος.»

4. «Είναι σαν το ποντικοφάρμακο.»

5. «Είναι ένας αντικατοπτρισμός βασικά. Ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος μεταφοράς χρημάτων ναι συμφωνώ, μπορείτε να κάνετε τις συναλλαγές σας μυστικά και όλα αυτά. Μια επιταγή είναι επίσης τρόπος μεταφοράς χρημάτων και συναλλαγών. Δηλαδή θέλετε να μου πείτε ότι μια επιταγή από μόνη της θα μπορούσε να αξίζει δισεκατομμύρια μόνο και μόνο επειδή έχει την ικανότητα να μεταφέρει χρήματα; Ο τρόπος που λειτουργεί το Bitcoin είναι αστείος κατά τη γνώμη μου.» αναφέρει χαρακτηριστικά ο επενδυτής σύμφωνα με το BusinessInsider.

6. «Δεν είναι νόμισμα. Δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να το βαφτίσουμε νόμισμα. Δεν θα εκπλαγώ αν δεν υπάρχει μετά από 10 ή 20 χρόνια. Δεν είναι ένα ανθεκτικό μέσο συναλλαγών. Οι άνθρωποι απλώς τα αγοράζουν και τα πωλούν επειδή ελπίζουν ότι θα ανέβει η τιμή τους ή αντίστοιχα φοβούνται ότι θα πέσει. Αυτό είναι όλο.»


7. «Η άνοδος της τιμής του δημιουργεί περισσότερους αγοραστές και μετά και άλλοι άνθρωποι πιστεύουν ότι πρέπει να επενδύσουν και εκείνοι γιατί απλώς είναι μια νέα τάση. Αλλά δεν καταλαβαίνουν πως λειτουργεί όλο αυτό. Αν καταλάβαιναν δεν θα ήταν τόσο ενθουσιασμένοι όπως τώρα.»

8. «Θα συντηρεί για λίγο τον εαυτό του, μερικές φορές για μεγάλο χρονικό διάστημα και μάλιστα κάποιες άλλες με εξαιρετικά αποτελέσματα και τεράστιους αριθμούς. Αλλά κάποια στιγμή θα σκάσει η φούσκα και θα έχουμε κακά ξεμπερδέματα.»

9. «Θα ήσασταν σε πολύ καλύτερη μοίρα, σε 50 χρόνια από τώρα, εάν επενδύατε και αγοράζατε πραγματικά περιουσιακά στοιχεία, από το να έχετε στην κατοχή σας απλώς ένα κομμάτι χαρτί ή Bitcoin.»

10. «Προσελκύει πολλούς τσαρλατάνους. Η τιμή του έχει αυξηθεί τόσο γιατί άτομα προσπαθούν να γίνουν πλούσιοι, επειδή ο γείτονάς τους γίνεται πλούσιος αγοράζοντας Bitcoin ενώ κανένας από αυτούς δεν καταλαβαίνει πως λειτουργεί, επενδύουν σε αυτό. Κάποια στιγμή όλο αυτό θα σκάσει.»

11. «Δεν έχω Bitcoin. Δεν διαθέτω κανένα κρυπτονόμισμα και ούτε πρόκειται. Μπορώ να δημιουργήσω ένα δικό μου νόμισμα και να το ονομάσω Warren και μετά να πω ότι θα δημιουργήσω μόνο 21 εκατομμύρια από αυτά για να αυξηθεί η αξία τους. Θα μπορείς να τα αγοράσεις αλλά αφού πεθάνω, και δεν θα μπορείς να κάνεις τίποτα με αυτά εκτός από το να τα πουλήσεις σε κάποιον άλλο. Ναι σίγουρα πολύ λογικό.»

12. «Λυπάμαι πολύ που συμβαίνει όλο αυτό και η αξία του εκτινάσσεται μόνο και μόνο επειδή οι άνθρωποι νομίζουν πως επενδύοντας σε αυτό θα αλλάξει η ζωή τους.»


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates