.

Τρίτη 14 Ιουλίου 2020

ΑΝΟΙΓΕΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η HYUNDAI HEAVY INDUSTRIES !!!




Τι μεταδίδει το insider.gr :

Αν και ο κορεατικός κολοσσός Hyundai Heavy Industries διαθέτει ήδη παρουσία στην Ελλάδα, ωστόσο δρομολόγησε την αναβάθμιση της παρουσίας αυτής με εγκατάσταση γραφείου που θα λειτουργεί στη χώρα μας υπό το καθεστώς του Α.Ν. 89/1967.

Αν και η Hyundai Heavy Industries έχει ως βασικό αντικείμενο δραστηριότητας τις ναυπηγικές εργασίες, την κατασκευή μηχανολογικού εξοπλισμού πλοίων και μηχανών, τις μηχανολογικές εργασίες και την τεχνολογική έρευνα και εμπορία ναυτιλιακού εξοπλισμού, το γραφείο που εγκαθίσταται στην Ελλάδα θα ασχολείται αποκλειστικά με την παροχή υπηρεσιών διαφήμισης και μά
ρκετινγκ προς τα κεντρικά της εταιρείας στη Δημοκρατία της Κορέας.

Τι σημαίνει το ότι το γραφείο της Hyundai Heavy Industries θα λειτουργεί βάσει του Α.Ν. 89/1967;

Συνεπάγεται οικονομικά οφέλη, αλλά και υποχρεώσεις.

Ποια είναι τα οφέλη; Το ποσοστό κέρδους επί των πάσης φύσεως εξόδων και αποσβέσεων του γραφείου πλην του φόρου εισοδήματος, που εφαρμόζεται για τον προσδιορισμό των ακαθαρίστων εσόδων του (μέθοδος cost plus) θα ανέρχεται σε μόλις 6,43%. Αυτό το ποσοστό κέρδους θα επανεξετάζεται ανά πενταετία ή νωρίτερα εφόσον διαφοροποιούνται σημαντικά οι συνθήκες της αγοράς.

Το γραφείο της Hyundai Heavy Industries στην Ελλάδα θα υποχρεούται να έχει δαπάνες λειτουργίας στην Ελλάδα (μισθοδοσία του προσωπικού και κάθε είδους άλλες δαπάνες λειτουργίας) τουλάχιστον 100.000 ευρώ ετησίως, οι οποίες θα τεκμηριώνονται από αντίστοιχα επίσημα παραστατικά, θα πρέπει να τιμολογεί το ποσό των ετήσιων δαπανών του, πλέον του ορισθέντος ποσοστού κέρδους, προς τις επιχειρήσεις στις οποίες παρέχει υπηρεσίες, να εισπράττει το παραπάνω ποσό υποχρεωτικά μέσω τραπεζικού εμβάσματος και να απασχολεί στην Ελλάδα προσωπικό τουλάχιστον 4 ατόμων.

Ακόμη, η Hyundai Heavy Industries θα είναι υποχρεωμένη να γνωστοποιήσει έως το Σεπτέμβριο την έναρξη λειτουργίας από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. και τη διεύθυνση της εγκατάστασης του γραφείου της στην Ελλάδα, στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και εντός της ιδίας προθεσμίας να υποβάλει τις σχετικές συμβάσεις για την παροχή των προαναφερόμενων υπηρεσιών. Θα πρέπει επίσης να γνωστοποιεί στο υπουργείο Ανάπτυξης κάθε μεταβολή των στοιχείων της όπως η ιθαγένεια και η έδρα της, η επωνυμία και νομική της μορφή το αντικείμενό δραστηριότητάς της, η σύνθεση του Διοικητικού της Συμβουλίου, ο νόμιμος εκπρόσωπος της στην Ελλάδα και τα στοιχεία επικοινωνίας του, η διεύθυνση εγκατάστασης και τα λοιπά στοιχεία επικοινωνίας του γραφείου στην Ελλάδα εντός 50 ημερών το αργότερο από την ημέρα της μεταβολής, υποβάλλοντας τα κατά περίπτωση δικαιολογητικά τεκμηρίωσης.

Τέλος, θα πρέπει να υποβάλλει κάθε έτος, το αργότερο εντός ενός μηνός από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, στο υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων όλα τα στοιχεία που αφορούν στη λειτουργία του γραφείου της στην Ελλάδα κατά τον προηγούμενο χρόνο, ήτοι τα στοιχεία προσωπικού που απασχολήθηκε τον προηγούμενο χρόνο, και ο χρόνος απασχόλησής του, το ποσό των ετησίων δαπανών στην Ελλάδα και τα πάσης φύσεως άλλα έξοδα, το ποσό των ακαθαρίστων εσόδων και το ποσό που εισέπραξε μέσω τραπεζικών εμβασμάτων από το εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates