.

Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2020

ΒΡΕΤΑΝΙΑ: ΓΙΑΤΡΟΙ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΥΣΑΝ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ !!!



Μετά το σκάνδαλο του χειρουργού Ίαν Πάτερσον που πραγματοποιούσε μαστεκτομές στη Βρετανία οι οποίες ήταν αχρείαστες, και του οποίου τα θύματα ξεπερνούν τα 1000, ένας ακόμα γιατρός φέρεται να ακολουθούσε την ίδια πρακτική.

Ο Ίαν Πάτερσον καταδικάστηκε στις αρχές αυτού του μήνα από δικαστήριο της Βρετανίας σε είκοσι χρόνια φυλάκιση το 2017 καθώς έκανε εγχειρίσεις σε ασθενείς χωρίς να είναι απαραίτητο, ανάμεσά στις οποίες και μαστεκτομές.

Η έρευνα κατέδειξε ότι σε πολλές περιπτώσεις οι ασθενείς του έπεσαν θύματα κακομεταχείρισης, απάτης και εκμετάλλευσης. Μετά την έρευνα ακολούθησαν νέες καταγγελίες στις ιατρικές Αρχές για ακόμα πέντε επαγγελματίες του χώρου της υγείας.

Η έρευνα αναφέρει πως είναι ακόμα εφικτό για έναν χειρουργό -όπως ο Πάτερσον- να απασχολείται τόσο στο Εθνικό Σύστημα Υγείας (NHS) όσο και στον ιδιωτικό τομέα και καταλήγει πως είναι πιθανό η μη ασφαλής τέλεση των ιατρικών καθηκόντων να μην αποκαλύπτεται ακόμα και σήμερα ενώ κάνει λόγο για ένα σύστημα δημόσιας υγείας που αποδείχθηκε δυσλειτουργικό σχεδόν σε όλα τα επίπεδα όσον αφορά την ασφάλεια των ασθενών.

Επίσης η έκθεση ανάφερε ότι «οι ενδεδειγμένες πρακτικές που εφαρμόζονται στο NHS συχνά ακολουθούνται εθελοντικά στον ιδιωτικό τομέα» και υπογραμμίζει πως ο ιδιωτικός τομέας υιοθετεί με καθυστέρηση τις ενδεδειγμένες πρακτικές με τις αποφάσεις να εστιάζουν στην καινοτομία και στην ευελιξία παρά στην ασφάλεια των ασθενών.

Προχθεσινό δημοσίευμα της Guardian κάνει λόγο για έναν ακόμα γιατρό ο οποίος εργάστηκε στην ίδια ιδιωτική εταιρία υγειονομικής περίθαλψης όπως ο απατεώνας χειρούργος του μαστού Ίαν Πάτερσον, ο οποίος κατηγορήθηκε ότι υπέβαλε πολλούς από τα ασθενείς του σε περιττές επεμβάσεις που προκάλεσαν σε πολλούς πόνο, τραυματισμούς και ανικανότητα να εργαστούν.

Ο Μάικλ Γουόλς, ένας χειρουργός ώμου, απολύθηκε από την Spire Healthcare, η οποία τον ανέφερε στο Γενικό Ιατρικό Συμβούλιο (GMC) ύστερα από πολλούς ασθενείς και μερικούς από τους συναδέλφους του που εξέφρασαν ανησυχίες για το έργο του. Μια έρευνα αποκάλυψε ότι πολλές από τις επεμβάσεις του έβλαψαν τους ασθενείς, κάνοντας χειρουργικές επεμβάσεις πάνω τους άσκοπα ή άσχημα.

Η εταιρεία είπε στην Guardian ότι είχε θεραπεύσει περίπου 200 άτομα από τα οποία μπορεί να έχει βλάψει σχεδόν τα 50. Ο Γουόλς έχει πλέον συνταξιοδοτηθεί και δεν έχει πια άδεια να ασκεί το επάγγελμα του γιατρού.

Ο Γουόλς αντιμετωπίζει δεκάδες αγωγές από ασθενείς που ισχυρίζονται ότι πραγματοποίησε χειρουργική επέμβαση σε αυτούς μεταξύ 2012 και 2018 χωρίς ιατρική αιτιολόγηση. Η Spire πρότεινε την “ειλικρινή συγνώμη σε εκείνους τους ασθενείς που έχουν επηρεαστεί από τη θεραπεία που έλαβαν από τον κ. Γουόλς”.

Οι ασθενείς και οι δικηγόροι ισχυρίζονται ότι ο “γιατρός” χειρουργούσε κάποιους ανθρώπους αρκετές φορές και έναν μάλιστα πέντε διαφορετικές φορές – πολλές από αυτές χωρίς λόγο. Στην περίπτωση αυτή η Spire έγραψε αργότερα στον άνδρα και παραδέχτηκε ότι, μετά τη δεύτερη χειρουργική του επέμβαση, οι τρεις που ακολούθησαν “εκτελέστηκαν πολύ συχνά για να είναι εύλογες … επειδή έπρεπε να είχε επιτραπεί περισσότερος χρόνος μεταξύ των χειρουργικών επεμβάσεων για να διαπιστωθεί εάν θα υπάρξει βελτίωση της κατάστασής σας”.

Η Spire έβαλε σε διαθεσιμότητα τον Γουόλς τον Απρίλιο του 2018, όταν άρχισε να ερευνά τη θεραπεία που είχε παράσχει. Αργότερα τον εμπόδισε να κάνει περισσότερες εγχειρήσεις και ο ιατρικός διευθυντής του παρέπεμψε στο GMC. Η ιατρική ρυθμιστική αρχή διερευνά καταγγελίες εις βάρος του.

πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates