.

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

ΣΕΒ: ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΥΨΗΛΕΣ ΟΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ !!! ΝΑ ΜΕΙΩΘΟΥΝ !!!

ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΛΑΚΙΤΣΑ ΤΟΥ ΥΠ.ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΤΙ ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ...
Τώρα οι βιομήχανοι βλέπουν τις συντάξεις μετά από τις αμέτρητες περικοπές...ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΥΨΗΛΕΣ !!!
ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:

ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΠΛΑΚΙΤΣΑ !!! «ΜΕ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΒΕΛΤΙΩΘΗΚΕ ΤΟ ΒΙΟΤΙΚΟ ΕΠΙΠΕΔΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ» !!!




Ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ) θέτει ζήτημα νέας μείωσης των συντάξεων με φόντο το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο, κάνοντας λόγο για δυσανάλογα υψηλές συντάξεις.

Σε υπόμνημα που κατέθεσαν την Πέμπτη οι βιομήχανοι στη Βουλή, κατά τη συνεδρίαση των αρμόδιων Επιτροπών και τη διαδικασία ακρόασης εξωκοινοβουλευτικών φορέων, υποστηρίζουν ότι «μια πραγματική και ουσιαστική ασφαλιστική μεταρρύθμιση είναι πιο απαραίτητη από ποτέ».

Το υπόμνημα θέτει ζήτημα για τις συντάξεις, τονίζοντας πως στο καινούργιο ασφαλιστικό νομοσχέδιο απαιτείται «περαιτέρω βελτίωση σε σημεία όπως η περαιτέρω μείωση και ο εξορθολογισμός του μη μισθολογικού κόστους της εργασίας με την ταχύτερη και ευρύτερη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών».


Ο διευθυντής απασχόλησης του ΣΕΒ, Χρήστος Ιωάννου, τόνισε ότι η μείωση της ασφαλιστικής εισφοράς από το 0,9% πρέπει να στρογγυλοποιηθεί στο 1% και να μη χρηματοδοτεί συντάξεις, καθώς «οι συντάξεις, σύμφωνα με τη μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου είναι επαρκείς και το παράλογο είναι ότι με τη μείωση της εισφοράς χρηματοδοτούνται συντάξεις, οι οποίες είναι, κατά παράβαση του ευρωπαϊκού κοινωνικού χάρτη, δυσανάλογα υψηλότερες από τις χώρες που έχουν καταβληθεί».

Παράλληλα απέδωσε «τα ελλείμματα του Ασφαλιστικού» στην «παροχή αυξανόμενων και περισσοτέρων συντάξεων, δυσανάλογων με τις εισφορές που είχαν καταβληθεί», τα οποία, όπως αναφέρει, «αποτέλεσαν την κυριότερη συνιστώσα των δημοσιονομικών ελλειμμάτων που έφεραν την ελληνική δημοσιονομική χρεοκοπία του 2009-2010 και οδήγησαν στα μνημόνια».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates