.

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

ΤΑ "ΠΡΑΣΙΝΑ" ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΩΝ ΟΛΙΓΑΡΧΩΝ...ΚΑΙ ΚΛΙΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΑΤΕΩΝΩΝ !!!


Τι γράφει igata.gr :

Ο Μπιλ Γκέιτς αγόρασε για τον εαυτό του μια Porsche αντί για ένα Tesla και… ο Έλον Μασκ του την έπεσε!

Ο Έλον Μασκ απογοητεύτηκε από τον συνάδελφο του δισεκατομμυριούχο Μπιλ Γκέιτς.

Όταν ο Γκέιτς είπε ότι αγόρασε τον εαυτό του μια “πράσινη” ηλεκτρική Porsche Taycan, ο CEO της Tesla μέσω του Twitter τα έχωσε στον συνιδρυτή της Microsoft.

“Οι συνομιλίες μου με τους Γκέιτς ήταν πολύ υποτιμητικές [για να είμαι ειλικρινής],” έγραψε ο Μασκ.

Ο Γκέιτς αποκάλυψε την αγορά του σε μια συνέντευξη με τον δημοφιλή YouTuber, Marques Brownlee. Ο Brownlee, αναφέροντας την Tesla, ζήτησε από τον δισεκατομμυριούχο Γκέιτς να καταβάλει προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής με “καθαρά ενεργειακά προϊόντα όπως τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα”.

Ο 64χρονος απάντησε λέγοντας ότι τα ηλεκτρικά οχήματα θα εξακολουθούν να βρίσκονται πίσω από τα βενζινοκίνητα αυτοκίνητα όταν πρόκειται για την εμβέλεια, αλλά πρόσθεσε ότι τα επιβατικά αυτοκίνητα είναι “ένας από τους πιο ελπιδοφόρους” παράγοντες για τη μείωση του κόστους των… “φιλικών προς το περιβάλλον εναλλακτικών λύσεων”.

Και τότε ανέφερε ότι ο ίδιος αγόρασε γι’ αυτό το λόγο ένα Porsche Taycan.

Το Taycan Turbo της Porsche διατίθεται στις ΗΠΑ για 150.900 δολάρια , ενώ το πιο ακριβό Turbo S κοστίζει $ 185.000 μόνο!

Αλλά, πόσο κοστίζει στο περιβάλλον το “πράσινο” αμαξάκι του περιβαλλοντολόγου δισεκατομμυριούχου;


Αλυκές που περιμένουν να εξατμιστούν στην έρημο του Atacama.


Χρειάζονται περίπου 70.000 λίτρα νερού για να εξορύξουμε έναν τόνο λιθίου, το αλκαλικό μέταλλο που χρειάζονται οι μπαταρίες ηλεκτρικών αυτοκινήτων για… “να μειώσουν την εξάρτησή τους από τα ορυκτά καύσιμα”!

Το λίθιο βρίσκεται συχνά στις πιο ξηρές θέσεις του κόσμου, και η παραγωγή του φέρεται να καταστρέφει τα ύδατα των εγχώριων κοινοτήτων στην έρημο Atacama της Χιλής, η οποία φιλοξενεί μια γιγαντιαία εναπόθεση του περιζήτητου μετάλλου.

Οι ανάγκες για λίθιο λόγω της “έξυπνης” και “πράσινης” τεχνολογίας αναμένονται να εκτιναχθούν ως το 2030, μαζί με την απάτη της Κλιματικής Αλλαγής που εφηύρε η παγκόσμια ελίτ μαζί με την υποκριτική Ατζέντα 21 του ΟΗΕ!


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates