.

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2020

ΧΡΕΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ: ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ ΑΓΡΙΟ "ΚΥΝΗΓΙ ΚΕΦΑΛΩΝ" ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΕΤΩΝ !!!

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΗΣ ΑΑΔΕ ΕΧΕΙ ΔΕΣΜΕΥΘΕΙ ΝΑ ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ 1,8 ΔΙΣ ΕΥΡΩ...
Η εντολή πλέον προς τους επικεφαλής των εισπρακτικών Οργανισμών (ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ κ.ά.) είναι «εδώ και τώρα ρυθμίσεις ή κατασχέσεις και πλειστηριασμοί», αλλιώς θα «καρατομείται» ο επικεφαλής του Οργανισμού !!!



Θα απολύονται οι επικεφαλής εισπρακτικών Οργανισμών που δεν εισπράττουν τα χρέη προς το Δημόσιο !!!!


Με το… μαχαίρι στον λαιμό ζουν πλέον οι επικεφαλής Ανεξάρτητων Αρχών και Οργανισμών, και πρωτίστως αυτών που έχουν κύρια αποστολή την είσπραξη δημοσίων εσόδων, καθώς αναλαμβάνουν τη δέσμευση να εισπράττουν κάθε χρόνο ένα συγκεκριμένο ποσό από τα οφειλόμενα στις Εφορίες, στα α­σφαλιστικά ταμεία, στα νοσοκομεία και γενικά σε όλο το φάσμα των Δημόσιων Οργανισμών. 

Και αν δεν εισπράττουν τα ποσά για τα οποία έχουν δεσμευθεί με την υπογραφή τους μέσα σε κάθε έτος, θα απολύονται! Θα χάνουν τη δουλειά τους. Είναι η… νέα εποχή που εγκαινιάζει η κυβέρνηση του Κυρι­άκου Μητσοτάκη. Προφανώς, το νέο καθεστώς, που επεβλήθη πρόσφατα, έχει σχέση με την πολύ χαμηλή εισπραξιμότητα των δημοσίων εσόδων, που έχει αποτέλεσμα να μην μπορεί το κράτος να πληρώσει τα λεφτά που χρωστάει στον ιδιωτικό τομέα και να δημιουργείται κλίμα αγανάκτησης κατά της κυβέρνησης.

Η εντολή πλέον προς τους επικεφαλής των εισπρακτικών Οργανισμών (ΑΑΔΕ, ΕΦΚΑ κ.ά.) είναι «εδώ και τώρα ρυθμίσεις ή κατασχέσεις και πλειστηριασμοί», αλλιώς «καρατομείται» ο επικεφαλής του Οργανισμού. 

Μόνο στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και στον ΕΦΚΑ τα οφειλόμενα από φόρους, ασφαλιστικές εισφορές, προσαυξήσεις, πανωτόκια και πρόστιμα έχουν φτάσει στα 140 δισ. ευρώ. Ό,τι γίνεται στις τράπεζες, θα γίνεται και στο Δημόσιο. 

Ήδη, σύμφωνα με πολύ καλές πηγές, η δέσμευση του επικεφαλής της ΑΑΔΕ Γ. Πιτσιλή είναι να εισπράξει 1,8 δισ. ευρώ μέσα στο 2020, αλλιώς θα χάσει τη θέση του. 

Και αν υπάρχει σοβαρή αδυναμία πληρωμής από τον οφειλέτη, θα πρέπει να είναι πλή­ρως αιτιολογημένος ο τυχόν δια- κανονισμός που θα γίνεται και τα χρήματα θα καταγράφονται ως έκτακτα έσοδα, αλλιώς ο επικεφαλής θα απολύεται! Το ίδιο ισχύει και για τους διευ­θυντές των νοσοκομείων, που επίσης κινδυνεύουν να χάσουν τη θέση τους.

Πηγή: 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates