.

Παρασκευή 24 Ιανουαρίου 2020

ΧΡΕΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΕ ΤΡΑΠΕΖΕΣ: ΤΡΕΧΕΙ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ !!!

ΞΕΠΕΡΝΟΥΝ ΤΑ 400.000.000€ ΤΑ ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Αν δεν δεχθούν οι Αγγελόπουλοι, η Εθνική Τράπεζα θα προχωρήσει σε πλειστηριασμούς.



Συζητήσεις με την οικογένεια Αγγελόπουλου, τόσο με τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο όσο και με τους γιους του Γιώργο και Παναγιώτη Αγγελόπουλο, για το θέμα της Χαλυβουργικής, πραγματοποιεί η Εθνική Τράπεζα προκειμένου να συναινέσουν και να ληφθεί μια απόφαση για την πώληση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Ειδικότερα, τις επόμενες ημέρες αναμένεται να γίνει η συνάντηση με τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο, στον οποίο η τράπεζα θα παρουσιάσει την πρόταση της για την πώληση στοιχείων της Χαλυβουργικής ενώ θα ακολουθήσουν συναντήσεις και με την πλευρά των υιών του.

Όπως ανέφερε χθες, σε ενημέρωση δημοσιογράφων, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας, κ. Παύλος Μυλώνας, «μιλάμε και με τις δύο πλευρές της οικογένειας, θέλουμε να παρθεί απόφαση να τρέξουμε τη διαδικασία, είτε για πώληση είτε για ρευστοποίηση στοιχείων της εταιρείας. Όσο καθυστερούμε χάνουμε αξία. Η Χαλυβουργική είναι μια εταιρεία που δεν τη χρειάζεται η χώρα. Υπάρχουν ενδιαφερόμενοι να πάρουν, για παράδειγμα, το λιμάνι, ενώ ανακαλύπτουμε ότι η Χαλυβουργική έχει και άδειες για διάφορες άλλες δραστηριότητες όπως για Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας. Αν δεν παρθεί απόφαση με τις δύο πλευρές, θα πάμε σε άτακτη ρευστοποίηση δηλαδή πλειστηριασμό».

Κρίσιμη η στάση διοίκησης και μετόχων – Τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας

Η Χαλυβουργική δεν έχει πια εργαζόμενους, και δεν λειτουργεί, δεν έχει οποιαδήποτε παραγωγική δραστηριότητα ήδη από το 2016 ενώ η υψικάμινος είχε σβήσει το 2013. Έχει όμως μεγάλα χρέη στις τράπεζες, μετόχους, διοίκηση και σημαντικά περιουσιακά στοιχεία. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι η αυτονομημένη από τον Κωνσταντίνο Αγγελόπουλο διοίκηση της Χαλυβουργικής έχει δυνατότητα να εμποδίσει τις ενδεχόμενες κινήσεις των τραπεζών στην αξιοποίηση των περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας.

Μεταξύ των άμεσα ρευστοποιήσιμων περιουσιακών στοιχείων που διαθέτει η Χαλυβουργική είναι και τα δικαιώματα ρύπων αξίας 2,5 εκατ. ευρώ, μεγάλη ακίνητη περιουσία η οποία περιλαμβάνει την έκταση που φιλοξενεί την παραγωγική της μονάδα στην Ελευσίνα και ιδιόκτητες λιμενικές εγκαταστάσεις αλλά και άδεια ηλεκτροπαραγωγής της τάξης των 880 MW. Επίσης τα μηχανήματα που διαθέτει, σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν υψηλή μεταπωλητική αξία, που έχει ειπωθεί ότι ανέρχεται σε 40 εκατ. ευρώ.

Τα χρέη της εταιρείας στις τράπεζες Εθνική και Πειραιώς ξεπερνούν τα 400 εκατ. ευρώ. Αν συναινέσει το σύνολο των μετόχων της εταιρείας (ο Κωνσταντινος Αγγελόπουλος και οι υιοί του Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος) και η διοίκηση της εταιρείας στη ρευστοποίηση των στοιχείων της εταιρείας από τη Χαλυβουργική για λογαριασμό των τραπεζών, τότε η αξία που θα πάρουν πίσω οι τράπεζες είναι πολύ μεγαλύτερη από το αν οι τράπεζες εξαναγκαστούν να καταφύγουν σε πλειστηριασμούς.

Επίσης, χωρίς τη συναίνεση της διοίκησης της εταιρείας, και όλων των μετόχων, η επιλογή των πλειστηριασμών μπορεί να συναντήσει εμπόδια και καθυστερήσεις και να αποθαρρύνει εν δυνάμει επενδυτές, μειώνοντας τα εν δυνάμει έσοδα των ρευστοποιήσεων.


πηγη

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates