.

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

ΣΕΒ: ΟΙ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΗ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ !!!

ΠΡΟΣΠΟΙΟΥΜΑΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕ ΜΕ ΝΟΗΜΑ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ...
Αιχμές κατά της κυβέρνησης που δεν πατάσσει τη φοροδιαφυγή άφησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Θεόδωρος Φέσσας συνομιλώντας πρόσωπο με πρόσωπο με τον υπουργό Επικρατείας Γιώργο Γεραπετρίτη, σε ημερίδα για τα στελέχη των CEO που διοργάνωσε η Fortune Greece και η εταιρεία επικοινωνίας Τσομώκος. Όμως, στα PANAMA PAPERS και τις παραγεγραμμένες λίστες του Διώτη, δεν είδαμε πουθενά το όνομα κάποιου μικρού !!!



Ο πρόεδρος του ΣΕΒ στην ουσία άσκησε κριτική στην κυβέρνηση, που αφήνει τη φοροδιαφυγή να λειτουργεί σε βάρος των υγιών εταιρειών που λειτουργούν σε καθεστώς πλήρης νομιμότητας.

Ανέφερε ότι μόλις τρεις σε έναν κλάδο 500 επιχειρήσεων πληρώνουν φόρους.

Πρόσθεσε ότι ένα πλήθος μικρών και παραβατικών εταιρειών δεν πληρώνουν τίποτα και το βάρος των κρατικών εσόδων το σηκώνουν τρεις μεγάλες επιχειρήσεις.

Υπογράμμισε ότι στην εγχώρια αγορά υπάρχουν διάφορες ιδιομορφίες με λαϊκίστικη αντιληψη που λέει αφήστε τους μικρούς να είναι ελαφρώς παραβάτες να πληρώνουν οι «Μεγάλοι» και «Μικροί» να απολαμβάνουν.



Οι αιχμές του πρόεδρου συμπεριέλαβαν και κάποιους μεγάλους που δεν καταβάλλουν φόρους εισοδήματος χωρίς όμως να γίνει πιο σαφής.

Από την πλευρά του ο υπουργός Επικρατείας κ. Γιώργος Γεραπετρίτης, απέφυγε να πάρει θέση στην κριτική που άσκησε ο κ. Φέσσας λέγοντας ότι « προσποιούμαι πως δεν άκουσα».

ΠΗΓΗ-ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates