.

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2019

Η "ΕΙΣΒΟΛΗ" ΤΩΝ ΚΙΝΕΖΩΝ ΦΕΡΝΕΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ !!!


Μάχη μεγάλων συμφερόντων για τη μοιρασιά...

Δύο κολοσσιαίες κινεζικές τράπεζες, οι Industrial and Commercial Bank of China και Bank of China, ετοιμάζονται να κάνουν μεγάλο "ντου" στην οικονομία όχι μόνο για να χρηματοδοτήσουν τις επιχειρήσεις κινεζικών συμφερόντων, αλλά για να ανοίξουν δουλειές και με ελληνικές.

Η ΙCBC είναι η μεγαλύτερη τράπεζα του κόσμου με χαρτοφυλάκιο 3,5 τρισεκατομμύρια δολ. και παρουσία σε 42 χώρες, ενώ η Bank of China διαχειρίζεται 3,24 τρισ. δολ., είναι η τέταρτη μεγαλύτερη τράπεζα στον κόσμο και δραστηριοποιείται σε 35 χώρες. Ούτε λίγο ούτε πολύ, οι δύο τράπεζες διαχειρίζονται συνολικά 6,7 τρισ. δολ., δηλαδή, 35 φορές το ελληνικό ΑΕΠ!

Η πρώτη άνοιξε γραφείο σύνδεσης με την Ελλάδα και η δεύτερη υποκατάστημα στη Λεωφόρο Μεσογείων 2 στον Πύργο Αθηνών.

Καταλαβαίνουμε όλοι τι θα συμβεί όταν οι Κινέζοι, μετά και τις συμφωνίες για την ίδρυση υποκαταστημάτων των δύο αυτών κολοσσών, αρχίσουν να χρηματοδοτούν διάφορες "μπίζνες" στην Ελλάδα, η οποία κατέχει περίοπτη θέση στα σχέδιά τους στην παγκόσμια γεωπολιτική σκακιέρα.

Μέχρι σήμερα, οι Κινέζοι έχουν επενδύσει στη χώρα μας περίπου 7,8 δισ. δολ. ή 7,1 δισ. ευρώ!

Η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για την επίτευξη σειράς συμφωνιών, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πλέον εμβληματική επένδυση των Κινέζων στην Ελλάδα είναι αυτή της COSCO στο λιμάνι του Πειραιώς και ακολουθεί η State Grid, η οποία κατέχει το 24% των μετοχών του ΑΔΜΗΕ.

Τι θέλουν οι Κινέζοι στη χώρα μας; Τα πάντα! Θέλουν να μπουν στο τραπεζικό σύστημα και να ελέγξουν περισσότερες ελληνικές εταιρείες, να χρηματοδοτήσουν κατασκευαστικά projects, να επενδύσουν στον ήλιο και στον αέρα μέσω των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, να αγοράσουν ξενοδοχεία, νησιά και ολόκληρες συνοικίες. Επιπλέον, ενδιαφέρονται να χρηματοδοτήσουν μεγάλες "μπίζνες" με τουριστική και πολιτιστική διάσταση μέσω τοποθετήσεων στο real estate.

Εν ολίγοις σκέφτονται να βάλουν χέρι στους πλέον κρίσιμους τομείς της οικονομίας και είναι προφανές ότι η μάχη με τους δυτικοευρωπαίους και τους Αμερικανούς θα είναι σκληρή. Έχει τα καλά και τα κακά του ένα τέτοιο story.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates