.

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2019

ΤΟ ΕΛΕΓΚΤΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΠΛΟΚΑΡΕΙ ΤΙΣ ΑΝΑΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΩΝ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΕΣ ΣΤΟ ΚΑΡΤΕΛ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ !!!

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΟΚΑΘΑΡΣΗ...ΛΕΝΕ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ
Επί μια 20ετια και πλέον κατάκλεψαν το Ελληνικό Δημόσιο στήνοντας διαγωνισμούς, πλήρωσαν πρόστιμα της πλάκας, οι ξένοι έμειναν στην απέξω αλλά συνεχίζουν να διεκδικούν και να αναλαμβάνουν δημόσια έργα !!!




Εκτός από την εμπλοκή του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) που οδηγεί σε καθυστερήσεις στην υπογραφή συμβάσεων δημοσίων έργων, ανάλογη στάση τηρεί και το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Το τελευταίο, όπως προκύπτει και από το διαγωνισμό για την ηλεκτροκίνηση στο τμήμα Κιάτο – Ροδοδάφνη (με μειοδότη την ΑΚΤΩΡ), ζήτησε από την αναθέτουσα αρχή να προχωρήσει σε έλεγχο του αναδόχου σε σχέση με τα μέτρα αυτοκάθαρσης που προβλέπει η περυσινή απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου για εταιρείες που έχουν εμπλακεί στο παρελθόν σε υποθέσεις στρέβλωσης του ανταγωνισμού.

Το ίδιο λέγεται πως έχει πράξει το Ελεγκτικό Συνέδριο και σε άλλους διαγωνισμούς όπου έχει ζητήσει από τις κρατικές υπηρεσίες να λάβουν αντίστοιχα στοιχεία από τους υποψηφίους αναδόχους.

Υπενθυμίζεται πως από την ίδια διαδικασία θα περάσει και η κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ – ΤΕΡΝΑ που μειοδότησε στην εργολαβία «σκούπα» του άξονα Ακτιο – Αμβρακία.

Οι διοικήσεις των μεγάλων κατασκευαστικών ομίλων υποστηρίζουν πως έχουν λάβει όλα τα μέτρα αυτοκάθαρσης/εξυγίανσης και πως τελικά θα υπογραφούν, έστω και με καθυστερήσεις, οι επίμαχες συμβάσεις.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates