.

Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019

ΛΑΘΡΕΜΠΟΡΙΟ ΤΣΙΓΑΡΩΝ: ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΑ 690.000.000€ ΟΙ ΑΠΩΛΕΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟ 2018 !!!

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΕΡΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗΣ ΣΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ...
Αρνητική πρωτιά σε όλη την ΕΕ η Ελλάδα, με το ποσοστό παράνομων τσιγάρων στο 23,6% , με αύξηση 5,6 μονάδων σε σχέση με το 2017 !!!




Η ανεξάρτητη «Έκθεση Stella» της KPMG, που ανατέθηκε από την Philip Morris International (PMI) και αφορά την κατανάλωση παράνομων τσιγάρων στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), αναφέρει τα εξής:

H παράνομη αγορά τσιγάρων στην Ελλάδα το 2018 εκτινάχθηκε στο 23,6% και η χώρα κατακτά την αρνητική πρωτιά έχοντας το μεγαλύτερο ποσοστό παράνομων τσιγάρων στην ΕΕ, που κόστισε στα κρατικά ταμεία 690 εκατ. ευρώ το 2018. 

Ταυτόχρονα, δεύτερη αρνητική πρωτιά, στην Ελλάδα καταγράφηκε η μεγαλύτερη ποσότητα παραποιημένων τσιγάρων στην ΕΕ (1,5 δισεκατ. τσιγάρα).

«Το παράνομο εμπόριο έχει τεράστιο κόστος. Όχι μόνο οικονομικό, αλλά και κοινωνικό. Όλοι πλέον γνωρίζουμε ότι τα έσοδα από τα παράνομα τσιγάρα χρηματοδοτούν διεθνή εγκληματικά δίκτυα και τρομοκρατικές οργανώσεις. 
Έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη, διαρκή απειλή, η οποία στην Ελλάδα έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας» ανέφερε σχολιάζοντας την Έκθεση ο Χρήστος Χαρπαντίδης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Παπαστράτος. 

Σύμφωνα με την Έκθεση, το 2018, η κατανάλωση παράνομων τσιγάρων στην ΕΕ υπολογίστηκε στο 8,6% της συνολικής κατανάλωσης, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 43,6 δισεκατομμύρια τσιγάρα, το οποίο ισοδυναμεί με τέσσερις φορές τη νόμιμη κατανάλωση στην Ελλάδα. 

Η κατανάλωση παράνομων τσιγάρων στην ΕΕ παρέμεινε στα ίδια επίπεδα με την προηγούμενη χρονιά, όμως, σύμφωνα με τη μελέτη, η κατανάλωση παραποιημένων τσιγάρων αυξήθηκε κατά 30% από την προηγούμενη χρονιά – στα υψηλότερα επίπεδα που έχουν καταγραφεί ως σήμερα.


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates