.

Δευτέρα 15 Απριλίου 2019

ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ SIEMENS: ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 90.000.000 ΓΕΡΜΑΝΙΚΑ ΜΑΡΚΑ ΔΟΘΗΚΑΝ ΩΣ ΜΙΖΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΟΤΕ !!!

ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ( Σ.Σ. ΜΙΑΣ ΔΙΚΗΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΣΤΑ ΨΙΛΑ ΤΩΝ ΜΜΕ) : "ΜΑΚΡΑΙΩΝΗ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΟΙ ΔΩΡΟΔΟΚΙΕΣ ΤΗΣ SIEMENS ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ...ΜΕΧΡΙ ΤΟ 1997 ΜΟΙΡΑΖΕ 15.000.000€ ΤΟ ΧΡΟΝΟ"
Και μετά ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για να στηρίξουν τα μνημόνια που διέλυσαν+παρέδωσαν τη χώρα...σου έλεγαν μαζί τα φάγαμε !!!
Υπάρχει κάτι που δεν έχει καταλάβει ακόμα ;;;




Εισαγγελέας για Siemens: Ετσι λειτουργούσαν τα «μαύρα ταμεία»


Το σύστημα λειτουργίας των αποκαλούμενων «μαύρων ταμείων» της Siemens, προκειμένου οι δωροδοκίες να φτάσουν στους αποδέκτες τους περιέγραψε στο πρώτο μέρος της αγόρευσής της η εισαγγελέας του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας, Ελένη Σκεπαρνιά.

Η εισαγγελέας επικαλούμενη έγγραφο της μητρικής εταιρείας ανέφερε πως ορίστηκε για την σύμβαση 8002 περί ψηφιοποίησης του δικτύου του ΟΤΕ να διατεθούν σε προμήθειες και πληρωμές 75 εκατομμύρια μάρκα, ενώ για την επέκταση της σύμβασης το 2001 διατέθηκαν επιπλέον 19 εκατομμύρια μάρκα. Τα ποσά αυτά αντιστοιχούν στο 8% η αρχική και στο 8,5% η επέκταση της σύμβασης επί του κόστους του έργου.

Το ποσό που φέρεται να διατέθηκε ως μίζα , σύμφωνα με την εισαγγελέα, επιβάρυνε την επίμαχη σύμβαση κατά 69 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που προσδιόρισε και ως αντίστοιχη ζημιά του Δημοσίου.

Η εισαγγελέας αναφέρθηκε αναλυτικά σε όλους τους τρόπους των μαύρων πληρωμών, σε εμβάσματα που πέρασαν μέσα από εταιρείες off shore και εταιρείες παροχής συμβούλων, αλλά και σε μετρητά, λέγοντας χαρακτηριστικά «ότι ήταν πάγια τακτική της μητρικής εταιρείας για όλες τις χώρες με τις οποίες συνεβλήθη από το 1980 έως το 2006 (…) Στην Ελλάδα οι δωροδοκίες ήταν μακραίωνη παράδοση. Μέχρι την 8002 που υπεγράφη το 1997 η ΖΗΜΕΝΣ φαίνεται να έδινε ανά έτος 15 εκατομμύρια ευρώ».

Η αγόρευση της εισαγγελέως ,η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί στην επόμενη δικάσιμο, συνεχίζεται με την τοποθέτησή της επί της ενοχής ή μη των 60 κατηγορουμένων.


Από tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates