.

Τετάρτη 19 Δεκεμβρίου 2018

ΔΙΚΗ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΤΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΛΕΣΒΟΥ: ΑΚΑΛΥΠΤΕΣ ΕΠΙΤΑΓΕΣ & ΘΑΛΑΣΣΟΔΑΝΕΙΑ ΤΗΝ ΟΔΗΓΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ !!!

Η ΠΡΩΤΗ ΔΙΚΗ ΑΠΟ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΠΑΡΕΜΦΕΡΩΝ ΠΟΥ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ
Ξεκίνησε, με την κατάθεση του πρώτου μάρτυρα κατηγορητηρίου,η ακροαματική διαδικασία στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Βορείου Αιγαίου, στη Μυτιλήνη, το οποίο εκδικάζει την πρώτη δικογραφία του σκανδάλου της υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου και Λήμνου.



Στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε ο ελεγκτής της Τράπεζας της Ελλάδος, Θεόδωρος Διγιδίκης, ο οποίος άρχισε να εξετάζεται χθες Τρίτη και θα συνεχίσει να καταθέτει σήμερα Τετάρτη.

Κατά την πρώτη ημέρα της κατάθεσής του, ο κ. Διγιδίκης, που ήλεγξε τη Συνεταιριστική Τράπεζα το 2004 και διαπίστωσε την κατάσταση στην οποία είχε περιέλθει το συνεταιριστικό χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, υποστήριξε ότι η Τράπεζα είχε χορηγήσει, χωρίς να τηρηθεί η απαραίτητη διαδικασία, το 49,7% των κεφαλαίων της στον Όμιλο επιχειρήσεων Μπεμπεδέλη.

Όπως είπε ο μάρτυρας, η Τράπεζα προχωρούσε στην εξόφληση ακάλυπτων επιταγών, χωρίς οι λογαριασμοί του επιχειρηματία να έχουν υπόλοιπο. Τα επίμαχα ποσά στη συνέχεια κεφαλαιοποιούνταν και μετατρέπονταν σε νέα δάνεια. Και όλα αυτά, όπως ανέφερε ο μάρτυρας, χωρίς εγγυήσεις και τις απαραίτητες για τούτο εισηγήσεις στο Διοικητικό Συμβούλιο, το οποίο και προχωρούσε σε αποφάσεις δανεισμού.

Όπως εκτιμάτα, έως την Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου που έχει προγραμματισθεί να διαρκέσει ο πρώτος κύκλος εκδίκασης της υπόθεσης, θα εξεταστούν ελάχιστοι από τους μάρτυρες κατηγορίας, και η όλη διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει πολλούς μήνες.

Στο εδώλιο του κατηγορημένου, σε αυτήν την πρώτη δίκη τής υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου και Λήμνου, κάθονται μέλη του διοικητικού συμβουλίου την περίοδο 2004 - 2005, υπάλληλοι και ο δανειολήπτης των «θαλασσοδανείων» που ζημίωσαν τελικά την Τράπεζα με πάνω από πέντε εκατομμύρια ευρώ.

Θα πρέπει να σημειωθεί, ότι ακολουθεί τον ερχόμενο Μάρτιο μια δεύτερη δίκη με τους ίδιους σχεδόν κατηγορούμενους, σε επίπεδο μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, ενώ έπονται και άλλες που αφορούν άλλες υποθέσεις της Συνεταιριστικής Τράπεζας που προκάλεσαν την απώλεια από την τοπική αγορά, συνολικά άνω των 100 εκατομμυρίων ευρώ.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates