.

Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΑ ΜΑΥΡΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΗΣ SIEMENS: "Ο ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΑΚΟΣ ΖΗΤΟΥΣΕ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΣΕΙ...ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ" !!!

ΑΥΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ SIEMENS
Και συμπλήρωσε: "Ο Χριστοφοράκος μου εξήγησε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν δύο κόμματα και έτσι χρηματοδοτούνται από μεγάλες εταιρείες…"
Τι δεν καταλαβαίνεις ;;;






Σε ποιες τσέπες κατάληξαν 10.000.000€ ;;;

Οι τοπικές εταιρείες λάμβαναν τις αποφάσεις για τις παράνομες πληρωμές, ο Μιχάλης Χριστοφοράκος επέμενε να δώσει χρήματα σε Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ για την ενίσχυση του προεκλογικού τους αγώνα.

Τάδε εφη σε γενικές γραμμές ο Μίχαελ Κουτσερόιτερ, πρώην εμπορικός διευθυντής του τομέα σταθερών δικτύων της Siemens, κατά την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας που εκδικάζει την υπόθεση για τη σύμβαση 8002/1998 για την ψηφιοποίηση του ΟΤΕ και για τα "μαύρα ταμεία" του γερμανικού κολοσσού.

«Eπρεπε να δώσουμε χρήματα στα κόμματα στο πλαίσιο της φροντίδας γι’ αυτά», είπε απολογούμενος ο κ. Κουτσερόιτερ, που εξέφρασε και το παράπονό του στην Ελληνική Δικαιοσύνη γιατί δεν έχει διαχωρίσει τις υποθέσεις, χρεώνοντας τις ίδιες πληρωμές σε διαφορετικά έργα, και σε εκείνα της σύμβασης του ΟΤΕ αλλά και στο έργο ασφάλειας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004.


«Για το έργο αυτό των Ολυμπιακών Αγώνων είχε αυτοτελή ευθύνη η ελληνική εταιρεία», υπογράμμισε σύμφωνα με την «Καθημερινή» ο κατηγορούμενος και επανέλαβε ότι στη διάρκεια επιχειρηματικής σύσκεψης της Siemens το φθινόπωρο του 2004 παρουσιάστηκε το έργο ασφάλειας των Αγώνων ως έργο-πρότυπο.

«Αλλά εγώ είχα δει πιο πριν τα στοιχεία του εμπορικού έτους και η ελληνική εταιρεία μας χρωστούσε 30 εκατομμύρια», είπε ο κατηγορούμενος και πρόσθεσε: «Εκνευρίστηκα και είπα σε δύο μέλη του κεντρικού διοικητικού συμβουλίου που κάθονταν δίπλα μου –μεταξύ τους και ο νέος τότε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Κλαινφέλς– ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι. Υπάρχουν προβλήματα απόδοσης του έργου (performance problems). Λίγο αργότερα ήρθε ο κ. Χριστοφοράκος για να μου ζητήσει τον λόγο. Μου είπε ότι για να καταβληθούν από τον πελάτη τα 30 εκατομμύρια, θα έπρεπε να καταβάλει 10 εκατομμύρια έτσι ώστε να αγοράσει από την ελληνική κυβέρνηση την αποδοχή του συστήματος…».

Ο κ. Κουτσερόιτερ - σε αντίθεση με τον κ. Σίκατσεκ που έχει πει ότι τα χρήματα αυτά έπρεπε να δοθούν σε 4 υπουργεία - ισχυρίστηκε κατά την απολογία του ότι δεν γνώριζε σε ποιους θα δίνονταν τα χρήματα. Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι μετά μερικές εβδομάδες ο κ. Χριστοφοράκος ήρθε για να πάρει τα 10 εκατομμύρια.

Ο κατηγορούμενος υποστήριξε ότι προκάλεσε αλληλογραφία, ώστε να μείνουν αυτά αποτυπωμένα και επέμεινε ότι αρνήθηκε να δώσει στον Χριστοφοράκο τα χρήματα.

Στη συνέχεια της απολογίας του τόνισε, ότι δεν ήταν η πρώτη συνάντηση που αφορούσε την καταβολή «μαύρων πληρωμών» από τα ταμεία της γερμανικής εταιρείας. Όπως είπε στις αρχές του 2004 ο Χριστοφοράκος του ζήτησε χρήματα για να ενισχύσει τα δύο κόμματα (ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ.) στον προεκλογικό τους αγώνα (σ.σ. τον Απρίλιο του 2004 έγιναν βουλευτικές εκλογές και ένα δίμηνο αργότερα ευρωεκλογές).

«Του το αρνήθηκα με άγριο τρόπο», είπε ο Γερμανός κατηγορούμενος. Αλλά εξήγησε στο δικαστήριο ότι, τελικώς, ενέδωσε, καθώς ο Χριστοφοράκος του εξήγησε ότι «στην Ελλάδα υπάρχουν δύο κόμματα και έτσι χρηματοδοτούνται από μεγάλες εταιρείες…».

Όπως είπε ο κατηγορούμενος, ο εμπορικός βραχίονας της εταιρείας του οποίου προΐστατο δεν είχε γνώση των παράνομων πληρωμών, αλλά οι αποφάσεις αυτές λαμβάνονται από τις τοπικές εταιρείες.




Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates