.

Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2018

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: ΤΟ ΑΝΩΤΑΤΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΙΣΠΑΝΙΑΣ ΑΝΑΙΡΕΣΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ, ΜΕ ΝΕΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ !!!

ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ:
https://www.kinima-ypervasi.gr/2018/10/blog-post_516.html



Ο τραπεζικός τομέας είχε το τελευταίο διάστημα ρόλο αρνητικού πρωταγωνιστή στις ευρωπαϊκές αγορές μετοχών. Σήμερα όμως οι μετοχές των ισπανικών τραπεζών κλέβουν την παράσταση, επιδιδόμενες σε ράλι και οδηγώντας τον IBEX 35 στη Μαδρίτη σε άνοδο της τάξης του 1,6%.

Οι μετοχές των Sabadell και Bankia καταγράφουν άνοδο 4,6% και 4,4% αντίστοιχα, ενώ εκείνες των μεγάλων της χώρας, Stantander και BBVA ενισχύονται περισσότερο από 3% έκαστη. Υπενθυμίζεται ότι το τελευταίο διάστημα οι μετοχές ειδικά της BBVA είχαν δεχθεί ισχυρές πιέσεις εξαιτίας της μεγάλης έκθεσής στην τουρκική αγορά, που βιώνει κρίση.

Το σημερινό ράλι δεν έχει να κάνει με τις εξελίξεις στην Ευρωζώνη ή τη γειτονική Τουρκία. Το πυροδότησε η απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Ισπανίας, που ανέτρεψε προηγούμενη δικαστική απόφαση, η οποία καθιστούσε τις τράπεζες νομικά υποχρεωμένες να καλύπτουν το τέλος χαρτοσήμου. Η απόφαση εκείνη, που είχε εκδοθεί στα μέσα Οκτωβρίου, αμφισβητούσε νόμο, που ψηφίστηκε προ δύο δεκαετιών και όριζε ότι το τέλος χαρτοσήμου στα στεγαστικά δάνεια πληρώνουν οι δανειολήπτες. Άνοιγε δε το δρόμο ώστε οι πελάτες των τραπεζών να ζητήσουν επιστροφή των χρημάτων, που είχαν καταβάλλει. Το συνολικό κόστος για τις τράπεζες θα ήταν πολλών δισεκατομμυρίων.

Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι δεν είναι νομικά υποχρεωμένες οι τράπεζες να πληρώνουν το τέλος. Η απόφαση ελήφθη με 15 ψήφους υπέρ και 13 κατά και χαρακτηρίστηκε «ντροπιαστική» από την ένωση καταναλωτών OCU, η οποία μάλιστα αμφισβήτησε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates