.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΚΑΙ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΚΟΜΙΣΙΟΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΕΣ ΓΙΑ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΚΑΡΤΕΛ !!!

ΑΠΟ ΤΟ 1990 ΚΑΝΟΝΙΖΑΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΟΛΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΥΡΩΠΑΙΩΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΤΣΕΠΗΣ ΤΟΥΣ
Αυτοί είναι οι Γερμανοί που σου κουνάνε το δάχτυλο...



Στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν (ξανά) BMW, Daimler και η VW Group (Volkswagen, Audi, Porsche) για να διαπιστωθεί αν και κατά πόσον οι κολοσσοί της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας έχουν παραβεί τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της Ε.Ε.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε προχθές ότι ξεκινά σε βάθος έρευνα για να διαπιστώσει εάν ο λεγόμενος «κύκλος των πέντε» προέβη σε συνεννοήσεις για να σταματήσει την ανάπτυξη συστημάτων περιορισμού των επιβλαβών εκπομπών των αυτοκινήτων τους - βενζινοκίνητων και ντίζελ. Πρόκειται για τεχνολογίες, όπως καταλύτες, που περιορίζουν τα οξείδια του αζώτου στα βενζινοκίνητα οχήματα, και φίλτρα, που μειώνουν τις μικροσωματιδιακές εκπομπές στα πετρελαιοκίνητα.

Οπως τόνισε χαρακτηριστικά η Ευρωπαία επίτροπος, υπεύθυνη για την Πολιτική Ανταγωνισμού Μαργκρέτε Βεστάγκερ, «οι τεχνολογίες αυτές αποσκοπούν στο να καταστήσουν τα επιβατικά οχήματα λιγότερο επιβλαβή για το περιβάλλον. Αν αποδειχθεί, αυτή η συμφωνία μπορεί να έχει στερήσει στους καταναλωτές την ευκαιρία να αγοράζουν λιγότερο ρυπογόνα αυτοκίνητα». Ετσι, μόλις τρία χρόνια από τη «θύελλα» του Dieselgate, που ανάγκασε τη VW να καταβάλει αποζημιώσεις και πρόστιμα τουλάχιστον 27 δισ. δολαρίων, οι νέες αποκαλύψεις αναμένεται να επιφέρουν νέο πλήγμα στο κύρος της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στο σύνολό της, την ώρα που απειλείται με νέα βαρύτατα πρόστιμα.

Η πρώτη αναφορά στη σύσταση «καρτέλ» από τους πέντε έγινε τον Ιούλιο του 2017 από το περιοδικό «Der Spiegel», που είχε αποκαλύψει ότι οι πέντε κορυφαίες μάρκες αυτοκινήτων της Γερμανίας συντονίζονταν ήδη από το 1990, με περίπου 60 μυστικές ομάδες εργασίας, σε θέματα τεχνολογίας οχημάτων, προμηθευτών, κοστολογίων, αγορών, στρατηγικών κ.ά.

Σχολιάζοντας την έναρξη της έρευνας, η BMW επιβεβαίωσε την «πλήρη δέσμευσή της στις αρχές της ελεύθερης αγοράς και του θεμιτού ανταγωνισμού», ενώ η Volkswagen χαρακτήρισε την έναρξη της έρευνας «αναμενόμενη».



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates