.

Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

ΠΟΥ ΠΑΕΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑ ;;; Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ-ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΕΝΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ !!!




Όπως την μεταφέρει το dikografies.blogspot.gr :


Γιατί χαμογελούσε ο κατηγορούμενος Αφγανός στον εισαγγελέα...

Mεταφέρουμε αυτούσια την ανάρτηση, που έκανε εισαγγελέας στο facebook:

«Σήμερα θέλω να προβληματιστώ μαζί σας. Δικάσαμε στο δικαστήριο έναν Αφγανό, κλοπές και ληστείες. Είχε αποφυλακιστεί πριν λίγο καιρό και συνέχισε τα ίδια εγκλήματα. Προκαταβολικά να πω ότι, και καλός άνθρωπος να είναι κάποιος, αν το στομάχι διαμαρτύρεται, είιναι επόμενο να εγκληματίσει για να ζήσει. 

Λοιπόν ο άνθρωπος αυτός έκανε κακό σε κάποιους νομοταγείς πολίτες. Συνελήφθη, παραπέμφθηκε απο τον εισαγγελέα,με την άσκηση ποινικής δίωξης, στον Ανακριτή και ζήτησε δικηγόρο, γιατί είναι άπορος. Ορίστηκε δικηγόρος εξ επαγγέλματος, ο οποίος πρέπει να πήρε από το ελληνικό δημόσιο κάποιες εκατοντάδες ευρώ για αμοιβή. Απολογούμενος ζήτησε διερμηνέα, ο οποίος φυσικά πληρώθηκε από το κράτος. Προφυλακίστηκε, όπου εξασφάλισε στέγη και τροφή τσάμπα. Αν ζήτησε πραγματογνωμοσύνη, για να αποδειχτεί ότι είναι τοξικομανής, τότε καταβάλλονται άλλα χρήματα, για αμοιβή του ψυχιάτρου. 

Παραπέμφθηκε στο ακροατήριο, όπου η κλήση και το βούλευμα μεταφράστηκε στην γλώσσα του με δαπάνες του δημοσίου, Στο ακροατήριο ζήτησε νέο δικηγόρο, γιατί είναι άπορος. Αλλα 300 -400 ίσως και 1000 ευρώ κατέβαλε το κράτος για να πληρώσει τον δικηγόρο που ανέλαβε την υπεράσπιση μόνο για την διαδικασία στο ακροατήριο αυτεπαγγέλτως. Το ελληνικό δημόσιο πλήρωσε και πάλι διερμηνέα. Καταδικάστηκε και πήγε φυλακή όπου ξανά είχε τροφή και στέγη, άλλα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη τσάμπα. Στο Εφετείο το ελληνικό δημόσιο θα πληρώσει και πάλι αμοιβή δικηγόρου, που αυτή την φορά θα είναι μεγαλύτερη, αλλά και αμοιβή διερμηνέα. Προφανώς και στο παρελθόν, που καταδικάστηκε και πήγε φυλακή, αλλά δεν απελάθηκε, για διάφορους λόγους, η εγκληματική του συμπεριφορά επιβάρυνε το ελληνικό δημόσιο, με άλλα τόσα έξοδα. 

Αναρωτιέμαι πόσες χιλιάδες ευρώ ξόδεψε το ελληνικό δημόσιο, για τον άνθρωπο αυτό, για να έχει υπεράσπιση, επειδή εγκλημάτισε σε βάρος νομοταγών πολιτών. Θα μου πείτε έχει και ο άνθρωπος αυτός ανθρώπινα δικαιώματα.

Τέτοιες όμως περιπτώσεις είναι χιλιάδες.

Και ποιος πληρώνει ?
Ένα πτωχευμένο κράτος, που η ανεργία καλπάζει και υπάρχουν μισθοί και συντάξεις πείνας.
Ερώτηση: Που πάει το πράγμα?
Φυσικά κάποιοι Έλληνες, που κάνουν εγκλήματα, τα ίδια ζητούν. 

Η αθρόα μετανάστευση, οι νόμοι περί αποσυμφορήσεως των φυλακών, η οικονομική κρίση και η ανεργία γεννούν εγκληματίες. Ποσά εκατομμύρια ευρώ δαπανά κάθε χρόνο το πάμφτωχο ελληνικό κράτος, για ημεδαπούς και αλλοδαπούς, που ήρθαν εδώ απρόσκλητοι και μη, για όλα τα παραπάνω ? Πέραν των όσων παθαίνουν τα θύματα ( τραυματισμούς, χάσιμο περιουσιών, ψυχολογικά προβλήματα κλπ), που είναι νομοταγείς πολίτες.

Τα θύματα, που πάνε και έρχονται στα δικαστήρια πολλές φορές και υποφέρουν επειδή ζητούνται πολλές αναβολές, αφού ο δικηγόρος ισχυρίζεται ότι, έχει άλλο δικαστήριο, ή ζητεί αναβολή με κάποιο νομιμοφανή λόγο, για να τύχει σε μια, κατ'α την άποψη του, πιο επιεική σύνθεση, που θα δικάσει τον κατηγορούμενο.

Υπάρχει λύση?
Άγνωστο.

Το ωραιότερο το άφησα για το τέλος.

Τον ρώτησα τον κατηγορούμενο ότι, το ελληνικό κράτος ξόδεψε τόσα χρήματα, για να μην τύχει και δικαστεί άδικα, αυτός τι έχει προσφέρει στο κράτος αυτό;
Δεν έλαβα όμως απάντηση, αλλά απλά ένα χαμόγελο..»


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates