.

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

ΣΚΑΝΔΑΛΟ ENERGA-HELLAS POWER: ΦΛΩΡΟΣ+ΜΗΛΙΩΝΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ...ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 278.000.000€ ΑΠΟ ΤΟΝ ΛΑΓΗΕ !!!

ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ...
Υπεξαίρεσαν περισσότερα από 250.000.000€...ζητούν και αποζημίωση !!!!!



Λαβράκια… βγάζουν οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του ΛΑΓΗΕ του 2016 ενώ οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις του 2017, οι οποίες να σημειωθεί θα ανακοινωθούν στα μέσα Δεκεμβρίου 2018. 

Το σημείο όμως που εντυπωσιάζει και δίνει νέα διάσταση στην αποφυλάκιση του Άρη Φλώρου και εμπλεκόμενου στην υπόθεση της απάτης Energa - Hellas Power έρχεται να ταράξει τα νερά στη Ελληνική Δικαιοσύνη. 

Ο Άρης Φλώρος και ο Βασίλης Μηλιώνης ήταν οι πρωταγωνιστές μιας από τις πλέον εμβληματικές υποθέσεις οικονομικού εγκλήματος σε βάρος του Δημοσίου καθώς δεν απέδιδαν στο κράτος το φόρο ακινήτων το γνωστό ΕΕΤΗΔΕ. 

Το σκάνδαλο είχε αποκαλυφθεί το 2011 από τον τότε πρόεδρο της Αρχής κατά της νομιμοποίησης «μαύρου» χρήματος και πρώην υπουργό Επικρατείας για τη Διαφθορά και τη Φοροδιαφυγή Παναγιώτη Νικολούδη. 

Οι πρωταγωνιστές της απάτης και ο Άρης Φλώρος που αποφυλακίστηκε για λόγους υγείας χάρη στο νόμο Παρασκευόπουλου, έχει νομικές αξιώσεις από τον ΛΑΓΗΕ συνολικού ύψους 278.282.946,94 ευρώ. 

Πρόκειται για δικαστική διαμάχη που έχουν ανοίξει η Energa - Hellas Power με το ΛΑΓΗΕ για τη διαγραφή των εταιρειών από το Μητρώο των Συμμετεχόντων μετά την αποκάλυψη της απάτης. 

Η αρχική οικονομική απαίτηση είχε διαμορφωθεί σε 161.437.587.69 ευρώ και στη συνέχεια έφθασε στα 278.282.946,94 ευρώ μετά την προσφυγή της δεύτερης εταιρείας κατά του ΛΑΓΗΕ. 

Το αστρονομικό ποσό που απαιτούν από το ΛΑΓΗΕ έχει διατυπωθεί ως αποζημίωση για την οικονομική καταστροφή που υπέστησαν οι εταιρείες από τη διαγραφή τους από τα μητρώα ως προμηθευτές ενέργειας. 

Η υπόθεση βρίσκεται σε δικαστική εκκρεμότητα και εμφανίζεται στις οικονομικές καταστάσεις του ΛΑΓΗΕ καθώς δεν γνωρίζει την απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης
Από την πλευρά του ο ΛΑΓΗΕ διατυπώνει οικονομικές αξιώσεις 256 εκατ. ευρώ για τη ζημιά που υπέστη από τη μη απόδοση του ΕΕΤΗΔΕ που στη συνέχεια καλύφθηκε απο τη ΔΕΗ και τον Ειδικό Λογαριασμό ΑΠΕ.



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates