.

Τετάρτη 4 Απριλίου 2018

Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΕΪΧΗΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΟΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗΣ !!!

ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΕΤΑΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΤτΕ ΩΣ ΣΕΪΧΗΣ ΣΕ "ΗΝΩΜΕΝΑ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ"
Θα προσγειωθεί όμως πολύ απότομα στην κανονικότητα την ημέρα που θα του βγάλουν την .... κελεμπία !!!



Μήνυση Στουρνάρα κατά δύο προστατευόμενων μαρτύρων της δικογραφίας Novartis

Μήνυση κατά των ανώνυμων μαρτύρων «Μάξιμου Σαράφη» και «Αικατερίνης Κελέση» κατέθεσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και νυν διοικητής της Ττράπεζες της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας.

Η μήνυση αφορά ψευδορκία μάρτυρος, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, όπως αυτές προβλέπονται και τιμωρούνται αντιστοίχως από τα άρθρα 224, 229 και 363 του Ποινικού Κώδικα.

Ο κ. Στουρνάρας στο σχετικό έγγραφο ζητεί την ποινική δίωξη των μαρτύρων για τις ψευδείς - όπως ισχυρίζεται - καταθέσεις αυτών ενώπιον της Εισαγγελέως Εφετών Αθηνών, αρμόδιας για τη δίωξη εγκλημάτων διαφθοράς.


Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, ο κ. Στουρνάρας επίσης υπέβαλε ενώπιον του Αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, καθ’ ύλην αρμοδίου για την εποπτεία των Εισαγγελέων Διαφθοράς, Αίτηση-Αναφορά, όπου του εκθέτει ότι η Πράξη της Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς, με την οποία επέτρεψε στους ανωτέρω μάρτυρες να καταθέσουν ανωνύμως, και η έγκρισή της από τον ως άνω ανώτατο Εισαγγελικό Λειτουργό είναι αμφότερες άκυρες ως αντίθετες προς την εθνική νομοθεσία και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση των Δικαιωμάτων του Ανθρώπου.

Παραμάγαζο του Γιάννη Στουρνάρα η Τράπεζα της Ελλάδος

Ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος κατέθεσε μήνυση κατά των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis στην οποία και ο ίδιος εμπλέκεται αφού το όνομά του περιλαμβάνεται στη σχετική δικογραφία. Η αλήθεια είναι πως κάθε πρόσωπο έχει δικαίωμα να καταθέσει σε βάρος οποιουδήποτε μήνυση την οποία τελικώς θα κρίνει η Δικαιοσύνη.

Η περίπτωση του Γιάννη Στουρνάρα έχει ωστόσο ιδιαίτερο ενδιαφέρον, διότι για μια ακόμη φορά χρησιμοποιεί την Τράπεζα της Ελλάδος προκειμένου να ανακοινώσει τις νομικές κινήσεις του. Ο Στουρνάρας ενώ όφειλε να απαντήσει στις κατηγορίες που του προσάπτουν οι προστατευόμενοι μάρτυρες προτίμησε από το βήμα της Βουλής κατά τη συζήτηση για τη συγκρότηση της προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση να αποκρύψει ότι υπήρξε έμμισθος σύμβουλος του ελβετικού φαρμακευτικού κολοσσού.

Σήμερα αποφάσισε να χρησιμοποιήσει την κεντρική τράπεζα της χώρας ώστε να πληροφορηθεί το κοινό για τη μήνυση που κατέθεσε. Αυτό ίσως ήταν κατανοητό αν η εμπλοκή του στην υπόθεση Novartis αφορούσε την περίοδο κατά την οποία είναι διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει.

Δυστυχώς ο κεντρικός τραπεζίτης μετέτρεψε την Τράπεζα της Ελλάδος σε τσιφλίκι του για μια ακόμη φορά. Ας μην ξεχνάμε πως με παρόμοιο τρόπο έχει λειτουργήσει και στο πρόσφατο παρελθόν όταν εξέδιδε μέσω της κεντρικής τράπεζας ανακοινώσεις για τις αποκαλύψεις του περιοδικού Hot Doc και του Documento για τον ίδιο, πολύ περισσότερο όμως για τη σύζυγό του Λίνα Νικολοπούλου και για τις σχέσεις της με το αμαρτωλό ΚΕΕΛΠΝΟ.

ΠΗΓΗ
http://www.koutipandoras.gr/article/paramagazo-toy-giannh-stoyrnara-h-trapeza-ths-ellados

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates