.

Πέμπτη 26 Απριλίου 2018

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ: Η ΠΩΛΗΣΗ ΚΟΚΚΙΝΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ 3+1 ΠΩΛΗΤΗΡΙΑ ΕΝΤΟΣ ΜΑΪΟΥ !!!

ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΕΣ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΥΠΕΡΒΑΣΗ
Το Κίνημα ΥΠΕΡΒΑΣΗ είναι σήμερα το μοναδικό όπλο αποτελεσματικής άμυνας των Δανειοληπτών, κόντρα στην αυθαιρεσία του τραπεζικού συστήματος !!!
ΚΛΙΚ ΕΔΩ :
http://www.kinima-ypervasi.gr/2016/10/blog-post_49.html




Μήνας σημαντικών ειδήσεων αναμένεται να είναι ο Μάιος για την Πειραιώς, αφού κατά τη διάρκειά του η μεν τράπεζα θα κληθεί να αποφασίσει για τις πωλήσεις χαρτοφυλακίου μη εξυπηρετούμενων δανείων καθώς και του ποσοστού της στην «Αττική Οδό», ο δε όμιλος MIG, του οποίου βασικός πιστωτής είναι η Πειραιώς, για την πώληση της Attica Συμμετοχών και πιθανώς του Υγεία.

Ο διαγωνισμός πώλησης μη εξυπηρετούμενων δανείων μικρομεσαίων επιχειρήσεων με εξασφαλίσεις επί ακινήτων (project Amoeba) προχωρά με μικρές καθυστερήσεις. Όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr, η Πειραιώς «αβγάτισε» το χαρτοφυλάκιο, προσθέτοντας δάνεια ονομαστικής αξίας περίπου 350 εκατ. ευρώ από 65 επιχειρήσεις.

Έτσι, η ονομαστική αξία των πωλούμενων δανείων αγγίζει πλέον τα 2 δισ. ευρώ,από 1,6 δισ. ευρώ που ήταν στο στάδιο των μη δεσμευτικών προσφορών. Η αλλαγή εξηγεί και τη μικρή καθυστέρηση στη διαδικασία καθώς οι τέσσερις ενδιαφερόμενοι επενδυτές χρειάζονται περισσότερο χρόνο για να ελέγξουν τις εξασφαλίσεις των δανείων που προστέθηκαν, πριν υποβάλουν δεσμευτικές προσφορές στις 14 Μαΐου.


Στην τράπεζα δηλώνουν αισιόδοξοι ότι ο εμπλουτισμός του χαρτοφυλακίου με δάνεια, τα οποία διαθέτουν ως εξασφαλίσεις καλά ακίνητα, θα οδηγήσει σε βελτιωμένες δεσμευτικές προσφορές. Η αγορά εμφανίζεται περισσότερο επιφυλακτική και εκτιμά ότι, μετά τις προσθήκες, καθίσταται πιο ρεαλιστικός ο στόχος είσπραξης τιμήματος που θα ξεπερνά, ελαφρώς, τα 400 εκατ. ευρώ.

Στη δεύτερη φάση του διαγωνισμού βρίσκονται οι Kildare Partners, Davidson Kempner, Bain και Apollo, οι οποίες τις τελευταίες ημέρες βλέπουν ένα προς ένα τα ακίνητα, έχοντας στη διάθεσή τους αναλυτικότερες πληροφορίες από τη UBS που ενεργεί ως σύμβουλος πώλησης.

Σε ενδεχόμενη πώληση του χαρτοφυλακίου, η Πειραιώς, πέραν του οφέλους από την ενίσχυση της ρευστότητας, θα δει το σταθμισμένο ενεργητικό της να μειώνεται, ενώ θα υποχωρήσουν και τα εντός ισολογισμού μη εξυπηρετούμενα δάνεια, μαζί, όμως, με τις προβλέψεις.

Μία εβδομάδα νωρίτερα, στις 7 Μαΐου, η PriceWaterhouseCoopers, η οποία ενεργεί ως σύμβουλος της Πειραιώς στην πώληση του 9,88% της Αττικής Οδού, αναμένεται να λάβει τις σχετικές δεσμευτικές προσφορές. Η αγορά εκτιμά ότι το 9,88% θα αποτιμηθεί σε επίπεδα υψηλότερα των 60 εκατ. ευρώ.


Οι κρίσιμες αποφάσεις της MIG για Attica και Υγεία


Εντός Μαΐου θα ληφθούν, πιθανώς, και οι αποφάσεις της MIG για την Attica Συμμετοχών ΑΤΤΙΚΑ +5,70% ΑΕ. Η απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού για τη συμφωνία εξαγοράς και απορρόφηση της Hellenic Sea Ways από την Attica αναμένεται να εκδοθεί σύντομα, εξέλιξη που θα θέσει στην τελική ευθεία τη διαδικασία υποβολής δεσμευτικής προσφοράς από τη Fortress.

Το private equity fund βρίσκεται σε περίοδο αποκλειστικών διαπραγματεύσεωνμε τη MIG για το ποσοστό που κατέχει η τελευταία στην Αttica Συμμετοχών και η δεσμευτική του προσφορά αναμένεται να κατατεθεί πριν τις 22 Μαΐου.

Εφόσον γίνει αποδεκτή από τη MIG, το όφελος για την Πειραιώς θα είναι διπλό. Αφενός, θα πωλήσει και η ίδια τις μετοχές Attica, τις οποίες θα αποκτήσει μετά την εισφορά μετοχών HSW στην αύξηση κεφαλαίου εις είδος της εισηγμένης. Αφετέρου, θα δει τον δανεισμό του ομίλου MIG να μειώνεται καθώς το σύνολο του τιμήματος θα κατευθυνθεί από τη MIG για πρόωρη αποπληρωμή δανείων, ενώ η Fortress θα αναλάβει τον δανεισμό της Attica.

Μείωση δανεισμού του ομίλου MIG μπορεί, τέλος, να επέλθει και στην περίπτωση που η CVC Capital Partners ή κάποιος άλλος προχωρήσει στην κατάθεση προσφοράς για το Θεραπευτήριο Υγεία, η οποία γίνει αποδεκτή.

Η MIG διευκρίνισε πρόσφατα, σε απάντηση ερωτήματος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, ότι στο πλαίσιο συμφωνίας εμπιστευτικότητας παρασχέθηκαν στη CVC Capital Partners οι συνήθεις, σε αυτές τις περιπτώσεις, πληροφορίες για το Υγεία, χωρίς να έχει ληφθεί (σ.σ. ως τις 20 Απριλίου) δεσμευτική προσφορά.

Και η πώληση χαρτοφυλακίων ΑΠΕ από τον Γ. Λογοθέτη

Τέλος, μείωση επισφαλών δανείων θα έχει η Πειραιώς από την αναμενόμενη ολοκλήρωση εντός Μαΐου της διαδικασίας πώλησης των φωτοβολταϊκών και αιολικών πάρκων του ομίλου Λογοθέτη.

Όπως αποκάλυψε το Euro2day.gr , εταιρείες συμφερόντων της οικογένειας Λογοθέτη βρίσκονται από τα τέλη της περασμένης χρονιάς σε συζητήσεις με δύο διαφορετικούς αγοραστές για την πώληση φωτοβολταϊκών πάρκων συνολικής ισχύος άνω των 100 MW καθώς και 10 αιολικών πάρκων συνολικής ισχύος 200 MW.

Οι συζητήσεις βρίσκονται σε ώριμο στάδιο και αναμένεται εντός Μαΐου να υπογραφούν οι συμβάσεις πώλησης. Τα ποσά που θα εισπράξουν οι εταιρείες συμφερόντων Λογοθέτη θα κατευθυνθούν για την αποπληρωμή δανείων, που έχουν ληφθεί από την Τράπεζα Πειραιώς.


ΠΗΓΗ: euro2day.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates