.

Τρίτη 3 Απριλίου 2018

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ 3 ΔΙΣ ΔΟΛΑΡΙΑ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ PWC Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ !!!

ΜΕ ΠΑΡΑΒΙΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΛΕΙΨΕΙΣ ΑΠΕΤΥΧΕ ΝΑ ΕΝΤΟΠΙΣΕΙ ΣΥΣΤΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΕ ΧΩΡΑ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ
Μήνυση κατά των θυγατρικών της ελεγκτικής PwC σε Ουκρανία και Κύπρο κατέθεσε η μεγαλύτερη τράπεζα της Ουκρανίας, PrivatBank.




Σύμφωνα με το Reuters, η τράπεζα ζητάει αποζημίωση 3 δισ. δολ. από την ελεγκτική κατηγορώντας την για σοβαρές παραβιάσεις και παραλείψεις κατά τους ελέγχους της την περίοδο 2013-2015, οι οποίες την οδήγησαν σε ζημία άνω των 5,5 δισ. δολαρίων.

Συγκεκριμένα, η PrivatBank κατηγορεί την εταιρεία ότι απέτυχε να εντοπίσει τη συστηματική απάτη που λάμβανε χώρα στην τράπεζα, με αποτέλεσμα, οι ζημίες της να την οδηγήσουν τελικά στην κρατικοποίηση το 2016.


Σύμφωνα με την κεντρική τράπεζα της Ουκρανίας, πάνω από το 95% των εταιρικών δανείων που δόθηκαν από την τράπεζα, κατευθύνθηκαν προς εταιρείες που σχετίζονται με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο με τους πρώην ιδιοκτήτες της, Ihor Kolomoisky και Gennadiy Bogolyubov.

Τον Δεκέμβριο μάλιστα, δικαστήριο του Λονδίνου διέταξε να «παγώσουν» παγκοσμίως τα περιουσιακά στοιχεία των ιδιοκτητών καθώς η υπόθεση εναντίον τους βρίσκεται σε εξέλιξη.



ΠΗΓΗ: newmoney.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates