.

Τετάρτη 25 Απριλίου 2018

ΣΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΠΟ 1η ΜΑΪΟΥ ;;;

ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ανάφερε χαρακτηριστικά: «Από 1η Μαΐου οι δήμοι καλούνται, όπως το Δημόσιο και οι τράπεζες, να εφαρμόζουν αναγκαστικά μέτρα σε όποιον χρωστά πάνω από 500 ευρώ. Αναγκαστικά μέτρα είναι και οι πλειστηριασμοί. Τι θα κάνουν, λοιπόν, οι δήμοι από την 1η Μαΐου;».




Από 1η Μαΐου οι δήμοι καλούνται να εφαρμόσουν αναγκαστικά μέτρα σε όποιον οφείλει 500 ευρώ, σημείωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ κατά τη διάρκεια του πρόσφατου κοινού συνεδρίου ΕΝΠΕ-ΚΕΔΕ, ο δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης και προσέθεσε εμφατικά: Αναγκαστικά μέτρα είναι και οι πλειστηριασμοί.

Σε σχέση με το πολυαναμενόμενο σ/ν για την απλή αναλογική στις αυτοδιοικητικές εκλογές, δηλώνει ότι δεν είναι κατά της απλής αναλογικής, αλλά τη χρησιμοποιούν ως προπέτασμα καπνού.


Ακολουθεί η συνέντευξη του κ. Πελετίδη στο ΑΠΕ-ΜΠΕ και τη δημοσιογράφο Μ. Δεληθανάση


Ερ: Ποια είναι η θέση σας απέναντι στη μεταρρύθμιση που προωθείται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση;

Απ: Το θέμα της απλής αναλογικής είναι μακριά από τις αγωνίες του λαού μας. Μπορεί ως κύριο ζήτημα στο συνέδριο να αναδεικνύεται το εκλογικό σύστημα, στην πραγματικότητα όμως πρόκειται για άλλη μια αντιλαϊκή μεταρρύθμιση. Διότι το εκλογικό σύστημα δεν πάει να ικανοποιήσει τις λαϊκές ανάγκες, αλλά να φορτώσει νέα βάρη στο λαό με τα ανταποδοτικά τέλη. Οι δήμοι και οι περιφέρειες κουμπώνουν με το κεντρικό κράτος κι όποιος έχει την εξουσία, θεσμοθετεί και ικανοποιεί τις δικές του ανάγκες. Αυτό έγινε και με τον Καλλικράτη και τον Καποδίστρια. Η ζωή απέδειξε και ήταν μεταρρυθμίσεις καλές για τους λίγους και κακές για τους πολλούς. Οι δήμοι είναι πλέον μεγάλοι. Διακινούν μεγάλα οικονομικά ποσά. Έχουν ακίνητη περιουσία. Τα χρήματα που συγκεντρώνονται από τις πόλεις, αντί να επιστρέφουν με έργα στο λαό, καταχωνιάζονται και πηγαίνουν, είτε στους δανειστές, είτε σε αυτούς που κατέχουν τον πλούτο. Δεν επιστρέφει τίποτα στους δήμους και οι δημότες αναγκάζονται να ξαναπληρώνουν για τη στοιχειώδη λειτουργία της πόλης τους.

Ερ: Τελικά είστε υπέρ ή κατά της απλής αναλογικής;

Απ: Εμείς είμαστε υπέρ της απλής αναλογικής, διότι λύνει θέματα δημοκρατικής λειτουργίας. Όμως, τη χρησιμοποιούν για να ικανοποιήσουν όσους κάνουν κουμάντο στην οικονομία. Όταν λένε ότι πρέπει να αναζητήσουμε επιπλέον πόρους, από που θα τους αναζητήσουμε; Αφού τα χρήματα που συγκεντρώνονται, δεν επιστρέφουν στους δήμους. Πως θα λειτουργήσουν οι δήμοι; Θα λειτουργήσουν με επιπλέον φόρους..

Από 1η Μαΐου οι δήμοι καλούνται, όπως το Δημόσιο και οι τράπεζες, να εφαρμόζουν αναγκαστικά μέτρα σε όποιον χρωστά πάνω από 500 ευρώ. Αναγκαστικά μέτρα είναι και οι πλειστηριασμοί. Τι θα κάνουν, λοιπόν, οι δήμοι από την 1η Μαΐου;

Εμείς, στο δημοτικό μας συμβούλιο, θα αποφασίσουμε να απαλλάξουμε όσους χρωστούν και είναι χαμηλού εισοδήματος. Σε άλλους θα αναστείλουμε την πληρωμή και σε άλλους θα κάνουμε διευκολύνσεις με πάρα πολλές δόσεις.

Όμως το θέμα αυτό δεν μπήκε στη συζήτηση. Ό,τι ακουμπά τον λαό και σε λίγες ημέρες θα το έχει μπροστά του, δεν ακουμπά το συνέδριο μας.

Δεν μας φοβίζει η απλή αναλογική. Εμείς απευθυνόμαστε στους δημότες και τους λέμε "πάρτε το κουμάντο στα χέρια σας. Ελάτε στο προσκήνιο". Διότι τότε το δημοτικό συμβούλιο θα παίρνει αποφάσεις επ' ωφελείας τους. Εμείς θα αγωνισθούμε με τον λαό, για τα δικαιώματά του.




περισσότερα στο: capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

SSL Certificates